Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De Fuilspuiters

De Fuilspuiters

Fuilpuiters2.jpg

Carnavalsvereniging De Fuilspuiters is ongeveer 40 jaar geleden ontstaan. Een aantal enthousiaste leden van de voetbalclub Full Speed hebben toen een carnavalsverenging op gericht. Om de verbondenheid met Full Speed aan te geven werd de naam van de vereniging: De Fuilspuiters.

Hoewel de vereniging de eerste jaren bij de “echte” carnavalsverenigingen als een buitenbeentje (een voetbalclub als carnavalsvereniging) werd gezien, hebben zij in de loop jaren hun sporen wel verdiend in het delftse carnavalsgebeuren.

Er vinden elk jaar dan ook uittredens plaats naar carnavalsverenigingen als De Olijkers, De Rooie Rijers, Goud van Oud, De Sepneuten enz. Ook verenigingen buiten de stad worden regelmatig bezocht. Zo werd eind 2010 een bezoek gebracht aan carnavalsvereniging De Keilebeiters in Rotterdam waar oud-Fuilspuiter Johan van Dam tot Prins werd gekozen.

Met alle medewerkers van De Fuilspuiters werd met een bus een groot carnavalsfeest in Lisse bezocht. Deze verenigingen zijn ook regelmatig te gast op de feestavonden die door De Fuilspuiters in de kantine van Full Speed worden georganiseerd. Met name op de grote avond in februari zijn vrijwel alle delftse carnavalsverenigingen aanwezig.

In het carnavalsjaar 2010/2011 staat Prins Oscar de 1e, Fuilspuiter de 37e, aan het hoofd van de carnavalsvierders van de Fuilspuiters. Oscar is jaren lid geweest geweest van de Raad van Elf van De Fuilspuiters en is nu dus De Prins waarbij hij vergezeld wordt door zijn Sabine. Daarnaast is hij al enkele jaren leider van Full Speed 1. Oscar is sinds kort als zelfstandige werkzaam onder de naam Storm metselwerken. Het is wel verstandig om hem geen muurtje te laten metselen na een carnavalsfeest. Daarna zal hij ongetwijfeld vakwerk afleveren.

Alle informatie over De Fuilspuiters en de feestavonden kunt u vinden op onze website www.fuilspuiters.nl . Daarnaast zijn we natuurlijk ook ieder jaar te bewonderen in de carnavalsoptocht en hebben we met Speakers de grootste residentie in de binnenstad van Delft tijdens het carnavalsweekend.

Henk van de Sande

Voorzitter van De Fuilspuiters

Meer informatie zie: http://www.fuilspuiters.nl 

fuilspuiters.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!