Onbekend

Het was vanmorgen aardig nat, de hele nacht had het geregend en het was nog maar de vraag of er geen afkeuringen waren.

Wederom een vroegertje voor onze toppers Dani, David, Jack, Jamairo, Jason, Justus, Mischa, Rayan en Viggo!! Al snel komen de eerste berichten over de groepsapp binnen: "gaat het wel door?", hoe laat verzamelen ennuh niet afgekeurd?" , "Jamairo is ziek, veel succes jongens!"

Maar zoals Foppe de Haan zal zeggen:"it giet oan!"

We verzamelen vandaag op ons eigen cluppie, thuiswedstrijd tegen onze buren Den Hoorn  JO9-6. Dat geeft hoop want wij zijn JO9-4 en dus ....De weergoden staan ook aan onze kant, als de wedstrijd moet beginnen is het ineens droog. Dani, David, Jack, Jason, Justus, Mischa, Rayan en Viggo staan al te trappelen om te beginnen.
Vandaag hebben we een echte scheidsrechter, of moet ik zeggen spelleider? Een ECHTE scheidsrechter, dat maakt indruk op onze mannen. Hij legt in het kort de aftrap uit, net zoals bij de grote jongens wordt er een muntje de lucht ingegooid en mag de winnaar de aftrap nemen.
De scheids fluit af, direct stormen er 10 man op de bal af en proberen ze naar hartelust elkaar af te troeven. Al snel komt een speler van Den Hoorn alleen voor ons doel en schiet de bal zonder blikken of blozen in het net. Het zal ons toch niet weer gebeuren. Onze mannen houden de moed erin en proberen uit alle macht erger te voorkomen.  Een pass naar rechts, kapbewegingen, blokken van de tegenstander, schot op doel.... net naast.

Een snelle counter van Den Hoorn wordt in de kiem gesmoord, maar helaas worden we ook  een paar keer afgetroefd en staan we al snel een aantal doelpuntjes achter. Pffffffrt, het rustsignaal klinkt en Dani, David, Jack, Jason, Justus, Mischa, Rayan en Viggo  bespreken hun tactiek voor de 2e helft. En net als je denkt het Kan niet erger, barst er een stevige bui los.

We snellen ons naar de kantine om onder het afdakje onze geheime sportdrank te nuttigen. Na 5 minuten rust gaat de wedstrijd weer beginnen, in de stromende regen, maar dat deert onze dappere mannen in het geheel niet.  Dani, David, Jack, Jason, Justus, Mischa, Rayan en Viggo gaan er weer vol in. Of het nu de regen lag of aan het nets iets betere spel van de tegenstander, de jongens hadden even een dip. De ballen vlogen ons weer om de oren tot ver in de 2e helft Justus de bal onderschepte en een leep passie gaf richting Mischa. Die kapte de tegenstander en tikte de bal naar Ryan die vervolgens Jack op scherp zette. Jack loeide hem achter de verdediging waar Viggo de bal aannam en slim een tikkie naar rechts op David. David zag uit zijn ooghoek de rest van het team op het doel afrennen en gaf de bal een ferme trap. Uiteindelijk pikte Dani die op en plaatste hem in de rechter bovenhoek van het doel.

Als ware kampioenen rende de mannen met gespreide armen over het veld onder luid applaus van onze trouwe supporters.

Maar de strijd was nog niet gestreden, Jason, onze keeper, hield nog een paar prachtige ballen maar kon niet voorkomen dat Den Hoorn er nog een paar in schoot. Pfrrrrtt, prffuuut, de scheidsrechter, die overigens een zeer goede en leerzame wedstrijd floot, bracht het verlossende eindsignaal. Enigszins teleurgesteld over het verlies begonnen deze dappere negen aan hun penalty reeks. Dit bracht in ieder geval weer een glimlach op de gezichten en verzachte  het verlies. Na de tegenstanders de hand te hebben geschud met de felicitaties voor hun overwinning begaven wij ons naar de kleedkamer.

Dani, David, Jack, Jason, Justus, Mischa, Rayan en Viggo vergeet niet dat zelfs de beste voetballers ook verliezen.