Jan van Beersstraat 69
2523JS
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3938341

Op zondag 17 oktober 2021 werd de wedstrijd Laakkwartier tegen Full Speed gespeeld. De ene vereniging is 101 jaar oud en de andere vereniging is 92 jaar oud. Toch was het pas voor de 7e keer dat deze twee mooie “volksclubs” tegen elkaar speelden. Hoe vreemd kan het lopen.

Voor Laakkwartier was het in mijn beleving “alles of niets” vandaag. Er moest minimaal een punt gehaald worden. Dat heeft Full Speed vandaag ook geweten, Vanaf minuut “1” tot minuut “93” gooide Laakkwartier alles in de strijd. Het mooie is dat Full Speed dat de laatste weken vaker mee heeft gemaakt en daar steeds beter mee om kan gaan. Het was absoluut geen onsportieve wedstrijd, maar wel een wedstrijd op het scherpst van de snede. Zulke wedstrijden worden de verantwoordelijkheid van een scheidsrechter en in mijn ogen heeft de scheidsrechter het bij deze wedstrijd heel goed gedaan. Daar zullen sommige supporters van Laakkwartier het vandaag niet met mij eens zijn, maar de scheidsrechter liet zich niet gek maken, had de toneelmomenten goed in de gaten en gaf op het juiste moment de juiste kaart aan een speler. Ook aan een speler van Full Speed.

In de ochtend sprak ik even met Frank Verhaar en hij gaf aan dat er vanaf minuut “1” druk gezet moest worden op de tegenstander. Datzelfde gesprek had ik vermoedelijk ook met de trainer van Laakkwartier kunnen hebben, want zij dachten er hetzelfde over. Frank gaf ook aan dat het echt een wedstrijd zou worden waar een winnaar uit zou komen. De wedstrijd begon om 13:59 en de strijd barstte direct los. Reinder Pul verkeerde vandaag in grote vorm en hield de ene bal na de andere bal uit zijn doel. Het was even billenknijpen, maar na een kwartier kreeg Full Speed grip op de wedstrijd, toch was het Laakkwartier die de score opende, maar Donny van Oijen maakte die voorsprong al na één minuut ongedaan. Sterker nog; Donny van Oijen zette Full Speed zelfs op voorsprong door zijn 2e doelpunt te maken. Laakkwartier mocht van geluk spreken want het was de lat die een grotere voorsprong van Full Speed in de weg stond.

Een 2-1 voorsprong bij de rust was een mooie tussenstand voor Full Speed, maar het mentaal sterke Laakkwartier was niet van plan het hierbij te laten zitten. Dat bleek ook in de 2e helft. Het werd 2-2 en de spanning keerde snel terug. Het spel golfde op en neer en de grip op de wedstrijd raakte Full Speed een beetje kwijt. Ik hoorde enkele supporters zeggen dat de verdediging van Full Speed snelheid miste, maar een beetje voetbalkenner zag natuurlijk direct dat dat niet de oorzaak was, maar het gevolg.

Toch was het Full Speed die op voorsprong kwam. De tomeloze inzet van Joey Donkers werd beloond en Full Speed stond met 3-2 voor. Het kon zelfs een paar keer 4-2 worden, maar zolang dat niet gebeurt, moet je rekening houden met een tegendoelpunt. Die angst werd werkelijkheid en vlak voor tijd werd het 3-3. Ik denk dat beide ploegen wel tevreden waren met dat punt en waarschijnlijk ben je dan beide een winnaar. Het publiek heeft in ieder geval genoten, want ik zag werkelijk niemand die ook maar één seconde voor het einde van de wedstrijd het terrein af liep. Mooie uitslag voor twee mooie verenigingen.
Ik moet zeggen dat er dit seizoen een behoorlijk uitgebalanceerd team staat. Ondanks de blessures is de basiself van mooi niveau. De nieuwe jongens zijn oprecht een aanvulling.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen Concordia. Een echte stadsderby, dus “Jan Publiek” is op voorhand alweer de winnaar.