Brasserskade 236
2616LA
DELFT
tel. 015-2131116

Vandaag, zondag 3 april 2022, was een bijzondere dag. Het 2e elftal van Full Speed kon niet voetbellen i.v.m. de vele Corona gevallen en het 1ste elftal kampt met een grote hoeveelheid blessures. Corona blijft er in hakken en bijna iedereen heeft er last van. De wedstrijd van het 1ste elftal was spannend, maar niet spectaculair. Een gehavend team en misschien had Concordia er ook last van, maar  die kennis heb ik niet. Na twee seizoenen met te weinig wedstrijden en nu een periode met veel wedstrijden is best zwaar. Het zijn “maar” amateurvoetballers en je bent als club spekkoper als je daar goed doorheem komt.

Nu terug naar het complex van Concordia. Je zal maar naast iemand staan die gedurende een half uur misschien wel vijf keer weet te verkondigen  dat hij op vakantie gaat naar Lanzarote. Tuurlijk is het iedereen gegund dat je op vakantie gaat, maar ………………………….. waarom moet ik dat zo vaak horen?

Nu weer terug naar de wedstrijd. Een gehavend Full Speed moest aantreden tegen een jong en enthousiast team van Concordia. Een nieuwe tegenvaller overviel Full Speed al na 3 minuten. Glen van Eden knakte, zonder dat er ook maar iemand in de buurt was, door zijn enkel en kon hij toegevoegd worden aan de grote lijst van geblesseerden. Echt vervelend voor Glen, want hij viel vorige week zo goed in.

De 1ste helft leek een  strijd tussen tactiek en opportunisme. Concordia viel aan, maar Full Speed bleef compact spelen om Concordia te ontregelen. Dat lukte prima, want het  was Full Speed die op voorsprong kwam. Tim Zeller, lang geblesseerd geweest en bijna weer terug op zijn oude niveau, kopte op een keurige manier de 1-0 voorsprong er in. Heeft Tim ooit eerder een kopdoelpunt gemaakt? Eerlijk gezegd weet ik dat niet, maar die jonge talentvolle gasten leren snel.

Je zal maar naast iemand staan die gedurende een half uur wel vijf keer weet te vertellen dat hij een prachtige lunch bon gekregen heeft omdat hij zoveel betekent heeft voor andere mensen. Natuurlijk is het iedereen gegund, maar ………………………………………… waarom moet ik dat zo vaak horen?

De ruststand was 1-0 in het voordeel van Full Speed en het was best lastig om een voorspelling te maken. Concordia is fit en zou op basis daarvan best recht kunnen hebben op een doelpunt. Tegelijkertijd zat er weinig gedachte achter hun enthousiasme om een doelpunt te maken. Ik stond naast een echte Concordia-kenner en hij voorspelde dat Concordia niet uit zichzelf zou scoren. En dat is weer het mooie van Full Speed. We barsten van de empathische spelers en een prachtige terugspeelbal gaf Concordia de gelegenheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dat gebeurde ook en dat moment was eveneens een ommekeer in de wedstrijd, beide teams wilden winnen en er ontstonden hachelijke momenten voor het doel. Uiteindelijk bleef het 1-1 en was dat een goede weergave van de wedstrijd.

Na de wedstrijd ontstond er weer zo een moment. Je zal maar naast iemand staan die gedurende een half uur wel 15 keer weet te vertellen dat hij de winnaar is van “de minuut”. Het is je best gegund, maar ……………………………….. waarom moet ik dat zo vaak horen?
Wat is “de minuut” eigenlijk? Bij de wedstrijden van Full Speed kan je inzetten op het moment dat een doelpunt van Full Speed gescoord wordt. Raadt je vooraf de juiste minuut, dan win je een mooie geldprijs en kan je een jaar eerder met pensioen. Dit overkwam die kwiebus die dat wel 15 keer wist te verkondigen.

Die laatste tien minuten waren het spannendste , maar helaas werd er niet gescoord. In mijn ogen een terechte uitslag, maar ik hoor wel van de twitterkoning van Concordia of hij/zij het er mee eens is.

Volgende week Laakkwartier thuis, maar ik ga na mijn lunch in de stad even lekker genieten van mijn gewonnen prijs die ik in Lanzarote uit ga geven.