Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Op zondag 27 maart speelde Full Speed haar 5e wedstrijd in vijftien dagen. De wasvrouw had de wedstrijdkleding nog maar net keurig opgevouwen toen leider Thomas de spullen al weer uit de kast haalde om deze netjes in de kleedkamer op te hangen. Dat doet Thomas altijd. De mannen van 1 weten precies waar ze mogen zitten, want Thomas heeft alles al opgehangen voor ze.
Dat doet de technische staf om de mannen “scherp en gefocust” te krijgen voor de wedstrijd. Vandaag liep het bij het begin ietwat anders.

Vijf wedstrijden spelen in vijftien dagen is best een opgave. Conditioneel moet je sterk zijn en blessures en schorsingen voorkomen is één van de opdrachten. Het mooie is ook dat je na die vijf wedstrijden conditioneel ook weer een behoorlijke stap maakt, waar je de rest van het seizoen voordeel van zal hebben.

Terug naar het begin van de dag. Full Speed 2 verloor helaas met 3-2 van buurman Den Hoorn en Full Speed 3 verloor helaas met 5-0 van buurman Kethel Spaland.
Iets bijzonders te melden over het begin van de dag? Het is bijzonder dat je na de wedstrijd ontdekt dat je een rode kaart hebt gehad. Dit overkwam Michael Bogers. Op het wedstrijdformulier ontdekte hij dat hij blijkbaar een rode kaart heeft gekregen. Tijdens de wedstrijd van het 2e elftal heeft hij daar niets van gemerkt. Andersom werd er een speler van Den Hoorn met een rode kaart van het veld gezonden en op het wedstrijdformulier ontdekte diezelfde speler dat daar niets van waar is. De dienstdoende scheidsrechter had ongetwijfeld zijn dag niet en nu moet iedereen aan het werk om die fouten te corrigeren. Bedankt scheidsrechter; alsof we niets beters te doen hebben. Ondanks uitblinker Jeffrey Gouw lukte het Full Speed 3 niet om te scoren en ging het Poolse team van Kethel Spaland er met de buit vandoor.

Om 14:04 uur floot de scheidsrechter voor het beginsignaal van de wedstrijd Full Speed tegen Wilhelmus. Om 14:05 uur floot de scheidsrechter weer voor een aftrap en stond het 0-1. Om 14:08 uur floot de scheidsrechter weer voor een aftrap en stond het 0-2. Om 14:10 floot de scheidsrechter weer voor een aftrap en stond het 1-2. Om 14:12 uur floot de scheidsrechter weer voor een aftrap en stond het 2-2. Als je er niet bij was dan geloof je het niet. In acht minuten tijd vier doelpunten, waarvan één via een penalty. De 1ste vier minuten was Full Speed absoluut niet scherp. Wilhelmus wist niet wat hun overkwam en wilden na vier minuten die wedstrijd simpel uitspelen. Na vier minuten werd Full Speed juist heel scherp en dat werd gelukkig snel beloond. De terechte penalty werd verzilverd door Sander van Akkeren en enkele minuten later snelde Donny van Oijen prachtig langs een verdediger en was het weer Sander van Akkeren die met een halve omhaal de stand op 2-2 bracht. Die prachtige actie kostte Donny van Oijen wel zijn wedstrijd, want hij raakte daardoor geblesseerd en mocht het strijdtoneel verlaten. De langzamerhand weer in grootse vorm komende Rida Aarab moest al zijn acties bekopen met evenveel schoppen. Het is blijkbaar voor sommige verdedigers lastig omgaan met een speler die creatiever is. De verdedigers vinden dat zo iemand dan maar een schop moet krijgen. Zo werd Rida uiteindelijk uit de wedstrijd geschopt en kreeg hij nog een gele kaart op de koop toe omdat hij zich afvroeg waarom hij niet in bescherming genomen wordt. Gelukkig maakte Rida in de 1ste helft nog wel de 3-2 voorsprong en was het Tim Zeller die er voor de rust zelfs 4-2 van maakte. Een mooie beloning voor Tim waar in de voorbeschouwing op deze wedstrijd al op gehoopt was.

De 1ste helft werd er na de 4e minuut zeer goed gespeeld door Full Speed en dat beloofde wat voor de 2e helft.

De 2e helft was toch wat minder spectaculair dan gehoopt was. Lesley Dijksman was in de rust ook geblesseerd in de kleedkamer achter gebleven en Wilhelmus had de moed opgegeven. Joey Donkers maakte de 5-2 met een harde schuiver in de hoek. Wilhelmus kwam nog op 5-3, maar Batuhan Isitmez ramde een bal met een ordinaire punter in het goal en was de eindstand 6-3.

Een geweldige 1ste helft, een prima 2e helft en voor het publiek van Full Speed was het genieten. We hebben ook genoten van de onnavolgbare Rida en wat dacht je van Souhail el Bojjadaini? Wat een fluwelen techniek.

Het waren heftige wedstrijden de afgelopen weken, maar vier overwinningen in de laatste zes wedstrijden is gewoon goed. Full Speed moet het wel bekopen met behoorlijk wat geblesseerden en ook nog een schorsing. Het wordt dus puzzelen voor trainer Frank voor aanstaande zondag tegen Concordia. Zo werd, na een mooi betoog in de krant Delft op Zondag, Brian Schalker weer bereid gevonden om voor de wedstrijd tegen Wilhelmus op de bank plaats te nemen. Hij is zelfs nog ingevallen. Zo kan hij toch nog kans maken op zijn 200ste wedstrijd in het 1ste elftal van Full Speed. Dat kost de vereniging dan wel weer een dinerbon en een reischeque. We zullen het zien. Het is een ieder gegund. Nu met een gehavende ploeg de voorbereiding starten op de derby tegen Concordia.