Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Echte pannenkoeken maak je met 2 eieren en 0,9 liter melk.

Echte pannenkoeken maak je met 2 eieren en 0,9 liter melk.

HMSH 1 (zon)

2 - 0

Full Speed 1 (zon)

Competitie

2e klasse D

Datum

1 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

J. Haripersad

Accommodatie

Sportpark HMSH
Vrederustlaan 117
2543SL
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3675270

Er zijn wel eens van die dagen dat je je verbaast over dingen die om je heen gebeuren. Tot een aantal jaar geleden mocht je met je 65ste met pensioen. Over die leeftijd was goed nagedacht door de beleidsmakers. Als gevolg van allerlei financiële redenen werd die pensioenleeftijd langzaam opgeschroefd naar de 67 jaar die het nu is. Dat leverde veel klachten op, want eigenlijk kon je op je 65ste al niet goed meer functioneren, laat staan met je met je 67ste. Die oorspronkelijke leeftijdsgrens is immers niet voor niets bedacht.

Toch presteerde de KNVB het om deze dag een scheidsrechter aan te stellen die de leeftijdsgrens van 67 jaar al geruime tijd gepasseerd was. Sterker nog; hij was de leeftijdsgrens van 70 al enkele jaren gepasseerd. Met alle gevolgen van dien. Een schop geven mag, maar als je daar wat van zegt krijg je een gele kaart. De nieuwe regel omtrent buitenspel heeft bij die goede man nooit de binnenkant van zijn schedel bereikt. Als je daar wat van zegt krijg je een gele kaart. Waarom wordt een gevoel van onrecht bij een speler beloond met een nog groter gevoel van onrecht, zijnde een gele kaart? Het zal de onmacht zijn van de scheidsrechter en die probeert die scheidsrechter dan de kop in te drukken met een gele kaart. Het is godsonmogelijk om met slechte ogen een wedstrijd in goede banen te leiden en zeker als je longinhoud het ook niet meer aan kan. Tot hier mijn gevoel van onmacht.

Ik zou de KNVB bijna het advies geven om zijn leden niet zo te minachten. Zorg gewoon voor een goede scheidsrechter. Betaal ze desnoods wat meer, want via de diverse sites waar je een scheidsrechter in kan huren krijg je meestal een betere scheidsrechter dan de scheidsrechter waar je nu mee opgezadeld werd.

Vanzelfsprekend moet Full Speed ook zeker de hand in eigen boezem steken. HMSH strijdt tegen degradatie en doet alles wat toegestaan wordt door een scheidsrechter om een wedstrijd te winnen. Full Speed waant zich veilig en gaat iets te makkelijk een wedstrijd in. Resultaat is een 2-0 nederlaag voor Full Speed. Als enthousiaste toeschouwer heb ik meestal geen moeite met een nederlaag, maar vandaag bleef er toch wat ongenoegen hangen als gevolg van deze wedstrijd.

Ik hoop oprecht dat de horizontale overstap van de standaardteams van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal zich beperkt tot alleen de teams. Voor enkele, let wel; enkele, scheidsrechters is het echt beter dat zij op zondag blijven fluiten.

Ik heb vandaag trouwens ook wat geleerd van een professionele pannenkoeken bakker. Deze oprechte tip kreeg ik van hem als ik weer eens pannenkoeken wil bakken voor mijn kleinkinderen. 2 eieren, bloem, een snufje zout en 0,9 liter melk. Dank je wel Rink.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!