Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Na de matige wedstrijd tegen RKDEO volgde al snel de inhaalwedstrijd tegen FC IJsselmonde. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een heuse jubilaris. Reinder Pul keepte namelijk zijn 100ste officiële wedstrijd in het 1ste elftal van Full Speed. Een knappe prestatie en de bloemen, diner bon en reischeque werden dankbaar in ontvangst genomen.

Full Speed had weinig tijd om de “klap” te verwerken die afgelopen zondag opgelopen werd en IJsselmonde kwam vol zelfvertrouwen naar Delft, omdat zij afgelopen zondag de kampioenaspiraties van Wippolder om zeep hadden geholpen. Dat zag je terug bij het begin van de wedstrijd. Een technisch zeer vaardig IJsselmonde die vanaf de 1ste minuut de organisatie van Full Speed flink onder druk zette. Full Speed had nauwelijks tijd om de afspraken, die voorafgaand aan de wedstrijd gemaakt werden, uit te voeren. Bij het begin hield Full Speed stand, maar in de 15e en 20ste minuut scoorde IJsselmonde en keek Full Speed weer tegen een achterstand aan. Morrend publiek, een chagrijnige trainer en wisselspelers die dachten “dat kan ik beter”. Het waren ook twee mooie doelpunten, dus daar viel ook niets op af te dingen. Toch was het mooi om te zien dat het 2e doelpunt en de manier van juichen van IJsselmonde wat sportieve irritatie opwekte bij de mannen van Full Speed. Je hoorde Full Speed denken “niet nog een doelpunt tegen, want dan gaan ze weer zo uitbundig juichen”. Aldus geschiedde.

De organisatie van Full Speed herpakte zich en de inzet die getoond werd vanaf dat moment oversteeg de inzet die IJsselmonde nog op kon brengen. Eindelijk zag je weer de inzet die je zo graag wil zien. Het klinkt gek, maar vanaf dat moment tot het einde van de wedstrijd had Full Speed de overhand. Dat is mooi, maar dat geeft geen enkele zekerheid als je het overzicht niet omzet in een doelpunt of in doelpunten. Aldus geschiedde.

Een prachtige voorzet van Tim Zeller werd door Donny van Oijen kogelhard in de touwen geramd. Weer een mooi doelpunt en nu stond het 1-2 en Full Speed was nog niet klaar in de 1ste helft. Op slag van rust kreeg Full Speed een penalty omdat er in het strafschopgebied hands gemaakt werd. Donny van Oijen kreeg de eer en met een snoeihard schot bepaalde hij de ruststand op 2-2.

Op veld 2 speelde ondertussen Full Speed 3 tegen het 2e team van RVC ’33 uit het mooie Reeuwijk. Na de prachtoverwinning van afgelopen zondag mochten zij weer aantreden tegen een hoog genoteerd team. Het door Corona geteisterde team hield het op 1-1 en het hoogtepunt van de wedstrijd speelde zich af in de 2e helft. De rentree na enkele jaren van Jordi van Dorp. Alsof er geen zware blessures geweest waren slalomde hij weer als vanouds tussen de verdedigers van de tegenstander door. Zelfs de hond Jane kon haar emoties niet bedwingen. Klasse en dit gaat nog een hoop punten opleveren. Aanvoerder mijnheer Gouw was het daar mee eens en gaf een goedkeurend knikje.

Bij Full Speed 1 begon de 2e helft en voordat de wisselspelers op de bank konden zitten maakte Full Speed de 3-2. Het was Samet Mermer die op het juiste moment op de goede plek stond. Nu was het Full Speed die ontketend was en dit smaakt naar meer. Full Speed bleef aandringen en het mooiste doelpunt van de avond kwam van de voeten van Rida Aarab. Op snelheid raasde hij door de verdediging en van grote afstand verschalkte hij de uitkomende keeper. 4-2 en Full Speed begon ook uitbundig te juichen. 8 minuten later was het weer Rida die een prachtige aanval omzette in de 5-2 voorsprong. Full Speed was nog niet klaar en jammer genoeg ging “de kogel” van Joey Donkers niet in één keer het doel in, maar spatte op de lat uiteen. De rebound was een prooi voor de geofferde Sander van Akkeren die gelukkig nog wel in mocht vallen en met een bekeken schuiver bepaalde hij de eindstand op 6-2. Een knap resultaat om van een 2-0 achterstand een ruime overwinning te behalen. Dat geeft moed voor aanstaande zondag, maar zeker geen garantie. Ofwel; zondag staat het om 14:00 uur gewoon 0-0 en moet je als collectief aan de bak om de punten mee naar huis te nemen.