DELFT
tel. 015-2618263

Een heerlijke zonnige zondag in februari. Corona lijkt passe en aan de bar en in de kantine is het onderwerp van gesprek gewijzigd van de ene rus naar een andere rus. Eerst was het een virus en nu is het een rotrus.

Ik verwacht niet dat in Oekraïne dit verslag gelezen wordt, maar ook in de kantine van Full Speed is de verontwaardiging groot.

Het was een dagje VFC bij Full Speed. In de ochtend speelde Full Speed 3 tegen VFC 2. De mannen van het 3e konden lang weerstand bieden en het leek er even op dat Full Speed 3, die onderaan staat, een puntje van de koploper zou pikken. Helaas was de wilskracht van de koploper iets sterker dan de weerstand van Full Speed 3 en werd het 1-3.

In de middag speelde Full Speed 1 tegen VFC 1. Veel Ajax-supporters stonden tevreden langs de kant, want concurrent Feyenoord had inmiddels verloren van AZ. Hoongelach galmde door de tribune.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd Lesley Dijksman gehuldigd omdat hij zijn 100ste wedstrijd speelde in het 1ste elftal van Full Speed. Zulke momenten zijn mooi, zeker als iemand het niet verwacht en ineens een berg familie langs het veld ziet staan. Nogmaals gefeliciteerd Lesley. Een knappe prestatie.Lesley.jpg

De wedstrijd zelf. Full Speed mist aardig wat spelers. Wessel, Sander en Danny geblesseerd en Valentijn en Samet afwezig. Toen Donny van Oijen na 15 minuten ook nog eens geblesseerd uit viel met een hamstringblessure keek de medische staf alweer bedenkelijk omdat er weer overuren gedraaid zullen gaan worden. De pupil van de week, Noah van der Heijden, liet zien hoe het moet en passeerde de keeper van VFC op een subtiele wijze.

De 1ste helft was Full Speed de bovenliggende partij. Na een prachtpass van Joey Donkers wist Rida Aarab de keeper van VFC te verschalken en stond er een voorsprong van 1-0 op het scorebord. Er volgden nog een paar grote kansen, maar het lukte Full Speed niet om deze te verzilveren. Dat zou wat worden in de 2e helft, want VFC is een goed voetballende ploeg die ongetwijfeld een donderspeech te verwerken zou krijgen in de rust. Dat kwam uit. VFC stroopte na de rust de mouwen op en ging op jacht naar de gelijkmaker. De verdediging van Full Speed gaf geen krimp. Een uitblinkende Leon en een zeer zekere Reinder hielden het doel schoon en zodoende wist Full Speed de belangrijke en kleinst mogelijke overwinning binnen te halen.

De komende weken zijn het niet de minste tegenstanders die Full Speed gaat treffen, maar met de inzet die tegen VFC getoond werd, hoef je voor niemand onder te doen.

Het lekkere weer en de overwinning zorgde er voor dat het nog lang gezellig bleef in de kantine en op het terras. Wederom klonk er op een gegeven moment hoongelach maar nu waren het de Feyenoord-supporters die de glimlach niet van hun gezicht kregen.