Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wie de schoen past trekke hem aan.

Wie de schoen past trekke hem aan.

Full Speed 1 (zon)

2 - 5

Antibarbari 1 (zon)

Competitie

2e klasse D

Datum

15 mei 2022 14:00

Scheidsrechter

M. Uijttewaal

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Zondag 15 mei 2022 was qua weer een nog mooiere zondag dan alle zondagen van dit jaar. Zondag 15 mei 2022 was ook een zondag om nooit te vergeten.

Soms zie je wel eens iets op een voetbalveld waar je niet over uit kan. Als verslaggever twijfel je heel erg of je er wel over wilt schrijven, want vermoedelijk is er geen lezer die je gelooft.
Er is volgens mij niets vervelender voor een verslaggever als je beticht wordt van “fake news”, ook al is het de waarheid.
Ik heb er ook echt twee (slapeloze) nachten over gedaan om te bedenken of ik überhaupt iets wil schrijven over het bijzondere wat ik afgelopen zondag op het voetbalveld heb gezien. Tegelijkertijd moest ik ook bedenken hoe ik mijn besluit dan zou moeten communiceren.

Vanochtend heel vroeg was ik er uit. JA, hier moet ik iets over schrijven, want de mensheid heeft recht om op de hoogte te zijn van de voorvallen op een voetbalveld. Ook als het ongeloofwaardig is en ik neem dan maar op de koop toe dat mensen mijn verslag in het vervolg niet meer geloofwaardig vinden. De mensheid moet op de hoogte zijn van de absurditeiten in onze samenleving.

Het gebeurde allemaal op het hoofdveld van Full Speed. Full Speed 3 speelde een thuiswedstrijd tegen OLIVEO 2. Jullie kennen allemaal de reputatie van de linksback van Full Speed 3. De koning, nee de keizer, van de assists. Tegenstander OLIVEO had zijn basisopstelling enigszins aangepast. Ze speelden nog steeds in de 4-3-3 opstelling, maar ze speelden met 3 rechtsbuitens, 3 rechtshalven en 4 rechter vleugelverdedigers. Alles werd uit de kast gehaald om het de keizer onmogelijk te maken om in zijn spel te komen. Het hielp allemaal niet, want de voorzetten kwamen nog steeds en Full Speed 3 won met 5-0.

Heb ik nog meer gezien? Jazeker, ik stond nog even naar een andere wedstrijd te kijken en daar speelden twee jongens die toevallig allebei Tim heette. Diep respect voor die twee gasten. Wat een heerlijke spelers zijn dat. Niet kakelen, een tikkie accepteren, oog voor de medespeler en respect voor de scheidsrechter. Daar zou je er elf van in je team willen hebben. In diezelfde wedstrijd zag ik ook twee spelers die iets minder respectvol met elkaar om gingen. Het vreemde was dat het zelfs twee medespelers waren, dus uit hetzelfde team. Meen je? Het moet niet gekker worden.
De ene speler wilde zijn medespeler ontdoen van een deel van zijn gebit. Gelukkig greep de uitstekende scheidsrechter in en kon de boosdoener met een rode kaart gaan afkoelen onder een koude douche. Ik hoop dat al die kakelende gasten na die wedstrijd eens goed in de spiegel gekeken hebben.
Gelukkig gebeurt zoiets niet bij Full Speed. Ik zou me werkelijk kapot schamen en zou er ook zomaar twee nachten slecht van kunnen slapen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!