Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Moederdag 2022. Een prachtige zomerse dag. Alles verliep deze dag op de velden bij Full Speed voorspoedig in voorbereiding op de belangrijke derby die deze middag plaats zou gaan vinden. De Veteranen van Full Speed behaalden een prachtige overwinning op Wilhelmus. Het werd maar liefst 5-2 en de Veteranen gaan voor de titel in de laatste periode. Full Speed 2 speelde met 2-2 gelijk. Onder de bezielende leiding van Jeffrey Gouw sleepte Full Speed 3 ook nog een punt uit hun wedstrijd. Het gerucht gaat dat Jeffrey aanstaande donderdag met het 1ste mee moet doen, omdat linksback Joey Donkers geschorst is. We zullen zien of trainer Frank deze, in Jeffrey zijn ogen, logische keuze gaat maken.

In de middag de “klassieker” Full Speed – Wippolder. Full Speed wil graag in de TOP 5 eindigen en Wippolder wil kampioen worden. Om het doel te kunnen bereiken moeten beide ploegen dus winnen. Dat gaat niet als je tegen elkaar speelt, dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een spectaculaire middag van te maken. Veel mensen hadden het mooie terrein van Full Speed opgezocht om getuige te zijn van deze wedstrijd. Er was een heuse spinningwedstrijd aan vooraf gegaan, waarvan de opbrengst naar Inkoophuis Debora is gegaan. De gele rakkers en kroketten werden aan de lopende band verkocht en tussendoor speelde Ajax ook nog een wedstrijd.

Klokslag 14:00 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Het gebeurt niet vaak dat er om klokslag 14:00 uur voor het startsignaal gefloten wordt, dus deze scheidsrechter was vermoedelijk behoorlijk punctueel. Dat was hij zeker, want om klokslag 15:00 uur floot hij voor het beginsignaal van de 2e helft. Wat er in de 1ste helft niet gebeurd dan? Ja, natuurlijk wel, maar de wedstrijd leek in de verste verte niet op een klassieker, op een derby. Er was wel strijd, maar niet een strijd die je bij zo een wedstrijd verwacht. Full Speed was niet bij machte om het Wippolder moeilijk te maken en Wippolder hoefde alleen maar van de miscommunicatie bij Full Speed gebruik te maken. Dat deden ze bij de 0-1 toen de spelers van Full Speed dachten recht te hebben op een vrije trap, maar deze niet kregen. Ze kregen wel de aftrap, want het doelpunt werd goed gekeurd. De 0-2 viel ook in de 1ste helft en wederom werd er geprofiteerd van de miscommunicatie in de verdediging. Dat was ook de ruststand en hopelijk was de speech van trainer Frank voldoende om in de 2e helft een ander beeld te zien. In de 2e helft begon Full Speed eindelijk druk te zetten, maar het was de 0-3 die daarvoor nodig was. Als je Wippolder lekker laat ballen, dan ben je kansloos. Als je als team er op duikt, dan worden ook de verdedigers van Wippolder zenuwachtig en dat resulteerde in een penalty en de 1-3 die gemaakt werd door Sander van Akkeren. Helaas voor Full Speed werden er geen kansen meer benut en was de eindstand bereikt. Full Speed moet nog aan de bak om de TOP 5 te bereiken en Wippolder moet nog aan de bak om kampioen te worden. Het bleef nog lang gezellig op het complex en het waren de jongens van Wippolder die bijna als laatsten weg gingen. Proficiat.