Een derby waar 93 jaar op gewacht is - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een derby waar 93 jaar op gewacht is

Een derby waar 93 jaar op gewacht is

Full Speed 1

1 - 4

Vitesse Delft 1

Competitie

2e klasse E

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

M.B. Streef

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder Full Speed
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Na vandaag is er nog maar één Delftse vereniging waar Full Speed nog nooit een officiële wedstrijd tegen gespeeld heeft. Om verder gepeins te voorkomen geef ik alvast aan dat die vereniging Ariston’80 heet.
Toch wel apart dat je zolang moet wachten voordat je een stadsderby speelt. Twee toch oude verenigingen die op 5 november 2022 voor het eerst een officiële wedstrijd tegen elkaar spelen. De verwachtingen waren hoopvol. Full Speed had er een heuse feestavond aan gekoppeld, dus één ding was zeker; de dag zal, ongeacht het resultaat, met veel gelach eindigen. Aldus geschiedde.

Het was druk op het mooie complex van Full Speed. Het bar- en keukenpersoneel werkte zich uit de naad en het publiek stond hoopvol langs de kant. Het was een wedstrijd met volop strijd, een hoog tempo, doelpunten, een uitstekende scheidsrechter, maar bovenal een sportieve wedstrijd. Eigenlijk had deze wedstrijd alles wat een stadsderby moet hebben. Het eindresultaat was helaas niet in het voordeel van Full Speed, maar daar werd niet teveel over getreurd. Vitesse Delft was de sterkere ploeg, dus dan win je verdient.

Ik kreeg tijdens de feestavond de vraag of het een negatief verslag zou worden. Geen haar in mijn oor die dat van plan was. Ik heb namelijk niets negatiefs gezien. Of toch wel? Daar kom ik straks op terug.

De strijd die Full Speed tentoonstelde was mooi om naar te kijken. Die van Vitesse Delft overigens ook. Er was in mijn ogen geen speler van Full Speed die verzaakte. De aanval werd gezocht, er werd goed verdedigd en er werd continue naar openingen gezocht. Helaas werd er maar één keer een kans omgezet in een doelpunt. Samet was scherp en stond op de juiste plek om de bal het doel in te werken. Dat doelpunt was alweer zijn 84ste officiële doelpunt in het shirt van Full Speed. Hiermee staat Samet iets steviger op de 5e plek in de ranglijst aller tijden.
Dat doelpunt van Samet kwam op het juiste moment, want Full Speed stond 2-0 achter en zo een aansluitingstreffer geeft de ploeg weer meer moed. Helaas lukte het in de rust niet om de boel om te zetten. Pierre van Zadelhoff bleef in de kleedkamer het gemis van deze “oude rot” was in de 2e helft zichtbaar. Vitesse Delft liep uit naar 4-1 en Full Speed bleef toch gedisciplineerd spelen. De vele lessen dat een achterstand niet op de scheidsrechter afgereageerd moet worden werd keurig opgevolgd door de spelers. Apart dat dan uitgerekend de trainer door de scheidsrechter op een gele kaart getrakteerd werd omdat er vanaf de “bank” commentaar op zijn leiding gegeven werd.

De wedstrijd was afgelopen en de feestavond kon beginnen. Nagenoeg de gehele selectie was op de dansvloer te vinden en de gezelligheid duurde tot diep in de nacht.2022-11-05_Vitesse_Delft_6.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!