11 tegen 11 was misschien beter geweest - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

11 tegen 11 was misschien beter geweest

11 tegen 11 was misschien beter geweest

Westlandia 1

0 - 1

Full Speed 1

Competitie

2e klasse E

Datum

29 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

R.M. Steenbergen

Accommodatie

Sportpark De Hoge Bomen Westlandia
De Hoge Bomen 4
2671NZ
NAALDWIJK
tel. 0174-626638

Op 5 december 1948 zeiden de aanvoerders van Full Speed en Westlandia nog “tot de volgende keer” tegen elkaar. De “volgende keer” heeft een tijdje geduurd. Bijna 74 jaar, en om precies te zijn, 26.992 (zesentwintigduizend negen honderd twee en negentig) dagen. Wow, dat is lang geleden. Nederland had toen nog geen 10 miljoen inwoners en de munten uit 1948 vertegenwoordigen op dit moment een behoorlijke waarde. Genoeg informatie om snel te mogen vergeten, maar weetjes zijn altijd leuk. Onthouden kan best interessant zijn, want er volgt in de toekomst weer een “Full Speed Pub Quiz”.

Voorafgaand aan het seizoen had niemand gedacht dat deze wedstrijd een “kraker” zou zijn. Westlandia stond voordat de wedstrijd begon op de 1ste plek en Full Speed stond op de 2e plek. Veel mensen waren er van overtuigd dat de verschillen tussen de zaterdag- en de zondagcompetitie dusdanig groot waren dat menig zondag team degradatievoetbal zou gaan spelen. De realiteit is soms toch anders. Gelukkig maar, want niets is leuker dan de “kenners” die niet altijd gelijk hebben.

Westlandia is overigens een prima ploeg. Aanvallend, technisch en er van overtuigd dat hun systeem zijn vruchten afwerpt. Gezien de stand vooraf hadden ze daar gelijk in, maar wat als het even niet mee zit? Zo een dag was het vandaag. Westlandia vertrouwde op zijn snelle kopsterke spitsen, maar Full Speed vertrouwde op zijn degelijke kopsterke verdedigers. De verdedigers van Full Speed waren vandaag zo goed dat keeper Reinder eigenlijk geen grootse reddingen hoefde te verrichten. Dat is lekker spelen en daardoor krijgen de middenvelders en aanvallers ook meer overtuiging. Met name Samet Mermer die in zijn 150ste officiele wedstrijd in het shirt van Full Speed "de pollen uit de grond liep". Dat resulteerde in de 1ste helft al tot een paar gevaarlijke situaties. Eén van die situaties leidde ook tot de 1-0 voorsprong. Een goed lopende aanval werd door Lesley Dijksman snoeihard tegen de touwen gewerkt. Het was alweer zijn 4e competitiedoelpunt van dit seizoen en op dit niveau is dat een geweldige prestatie. Met dit doelpunt is Lesley de Top 25 binnen geslopen van de topscorers aller tijden van Full Speed. Het was alweer zijn 37ste officiële doelpunt in dienst van Full Speed. Met dat doelpunt werd Lesley ook Topscorer aller tijden van de wedstrijden tegen Westlandia. Die plek moet hij vanzelfsprekend nog wel delen met Dorus Lispet die in 1948 ook een doelpunt maakte.

Een grote domper voor Westlandia en dat werd de spits van Westlandia noodlottig. Hij uitte zijn frustratie op de benen van Tim Bosselaar en de spits kon met rood vertrekken.
De 2e helft begon en met elf man tegen tien man spelen is een lastige opdracht. Westlandia had niets meer te verliezen en knokte voor iedere meter. Full Speed had een man meer, maar wist zich af en toe geen raad met die numerieke meerderheid. Westlandia bleef vertrouwen op haar systeem en Full Speed bleef vertrouwen op haar verdediging. Westlandia bleef aanvallen en Full Speed bleef moeiteloos verdedigen. De counters van Full Speed brachten nog het meeste gevaar. Westlandia wist zich eigenlijk geen raad en merkte dat hun systeem niet werkte, maar had geen Plan B. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde Full Speed dat de drie punten mee naar huis zouden gaan. Dat ging wel ten koste van wat lichte blessures en van krampverschijnselen. Dit tot grote ergernis van de trainer van Westlandia die zijn ploeg maande om de bal niet meer terug te geven aan Full Speed als ze de bal uit hadden geschoten voor een blessure. Niet sportief, maar ook niet echt slim, want daarmee motiveer je de tegenstander nog meer. Aldus geschiedde. Full Speed ging met drie punten naar huis en gelukkig duurt het “tot de volgende keer” dit keer maar een paar maanden.

Het was een zwaar bevochten zege, daar was iedereen het over eens. De drie punten zitten in de knip en Full Speed mag zich weer koploper noemen. Volgende week een stadsderby. Voor het eerst in de geschiedenis van beide clubs spelen Full Speed en Vitesse Delft (voorheen CSVD) een officiële wedstrijd tegen elkaar. Hoe bijzonder en hoe mooi kan het zijn. Nu nog even genieten van de foto.2022-10-29_Westlandia_1.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!