Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Zaterdag 1 april 2023 was geen dag van de grappen op het mooie terrein van Full Speed. Een drukte van jewelste met alle jeugdteams en het 1ste team moest vandaag flink aan de bak. Voorafgaand aan de wedstrijd enkele serieuze zaken, maar daarover straks meer.

De forse nederlaag in de uitwedstrijd tegen SVC’08 lag nog vers in het geheugen. Dat gaat niet nog een keer gebeuren. Dat betekent strijd, concentratie en communicatie. En dat twee keer 45 minuten lang.

Er waren twee jubilarissen bij Full Speed. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Brian Schalker gehuldigd voor zijn 200ste wedstrijd in het 1ste elftal van Full Speed. Die mocht Brian, die tegenwoordig deel uit maakt van het 3e elftal, vorige week spelen in de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft. Een knap aantal wedstrijden. Brian kreeg een mooie toespraak van El Presidente, een dinerbon, een reischeque en een bos bloemen.

De 2e jubilaris was Pierre van Zadelhoff. Hij speelde vorige week tegen Vitesse Delft zijn 250ste wedstrijd in het shirt van Full Speed. Een nog mooiere prestatie en Pierre blijft voorlopig nog deel uitmaken van de selectie, dus de weg naar The Wall of Fame ligt open voor Pierre. Ook voor Pierre een prachtige toespraak van El Presidente, een iets mooiere dinerbon, een nog iets mooiere reischeque en ook een prachtige bos bloemen.

Vlak voor de aftrap een minuut stilte. Zaterdag 31 maart 2023 overleed, op 91-jarige leeftijd, Joop de Groot die bijna 81 jaar lid was van Full Speed. In de periode 1949 – 1960 speelde Joop de Groot 186 keer in het 1ste elftal van Full Speed en scoorde 97 doelpunten voor Full Speed. Joop staat daarmee op de 4e plaats van de lijst van de topscorers aller tijden. Mooi om te weten dat Joop de Groot nog steeds de enige speler van Full Speed is die in één wedstrijd zes keer de keeper van de tegenpartij wist te verschalken. Joop deed dat op 18 maart 1956 in de met 6-1 gewonnen wedstrijd van Hermandad. Wie oh wie gaat dat ooit evenaren of verbeteren? Een zeer gepaste minuut stilte voor Joop.

2023-04-01_SVC08_6.PNG

Nu naar de wedstrijd. SVC ’08 strijd nog voor het kampioenschap. Full Speed tegen rechtstreekse degradatie. Dat beeld zag je ook in de 1ste helft. Veel balbezit voor SVC ’08 en een strijdend en geconcentreerd spelend Full Speed. Ondanks het veldoverwicht waren er tot de 40ste minuut geen grote kansen voor SVC ’08, terwijl Samet Mermer een 100% kans verloren liet gaan. Het leek een ruststand van 0-0 te gaan worden, maar een van richting verandert schot bracht Full Speed op een ongelukkige wijze op achterstand. Op slag van rust zelfs 0-2 en weer keek Full Speed in de rust tegen een achterstand aan.

De 2e helft een heel ander beeld van de wedstrijd. Full speed trok nog meer ten strijde en drukte SVC ’08 meer in de verdediging. Wessel van Vliet stond slim opgesteld toen hij inschatte dat de keeper de bal niet in één keer onder controle kon krijgen. Aldus geschiedde en Full Speed maakte de aansluitingstreffer. Full Speed zag dat er meer te halen was en ging risicovoller spelen. Meer aanvallen en meer druk zetten. Weer een 99% kans van Samet Mermer, maar ook die ging er niet in. In blessuretijd moest Full Speed nog meer risico nemen om een punt in de wacht te slepen. Helaas wist Full Speed niet te scoren en SVC ’08 deed dat, overigens op sublieme wijze, wel. Dat het nog 1-4 werd gaf een vertekend beeld van de wedstrijd. Op deze manier strijden moet punten op gaan leveren, dat kan niet anders. Helaas wel twee geschorste spelers volgende keer, maar wellicht komen er ook wat geblesseerde spelers terug. We zullen zien. Gelukkig had Mila Supel, de pupil van de week, een geweldige middag.