Gaat Boris zijn Opa evenaren? - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Gaat Boris zijn Opa evenaren?

Gaat Boris zijn Opa evenaren?

Full Speed 1

2 - 1

Wilhelmus 1

Competitie

2e klasse E

Datum

15 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

R. Mulder

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder Full Speed
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Een drukke dag op de accommodatie van Full Speed. Ondanks dat er geen jeugdwedstrijden waren, leek het wel dat alle jeugdteams aan het trainen waren. Een goede situatie, want blijkbaar hebben de trainers en de jeugdspelers er veel zin in. Dat is mooi en dat belooft veel goeds voor de toekomst.
Ook heel mooi om te zien dat na de wedstrijd van het 2e elftal en na wedstrijd van het 1ste elftal er spelers van dat team gewoon achter de bar en in de keuken staan. In de ochtenduren zag ik zelfs een verzameling spelers uit de selectie de rol van jeugdtrainer uitvoeren. Dat heet clubliefde en dat verhoogt de onderlinge sfeer. Het maakt niet uit of je wint of verliest, want alle andere leden en toeschouwers zien dat de betreffende spelers hun verenigingswerk doen.

Na alle jeugdtrainingen mocht het 2e elftal aan het werk tegen koploper OLIVEO. Voor de KNVB is het blijkbaar moeilijk om een scheidsrechter te vinden, want de vier gespeelde competitiewedstrijden van Full Speed 2 zijn nog niet één keer onder leiding van een door de KNVB aangestelde scheidsrechter gespeeld. Is het zo dat in de gehele reserve 2e klasse geen scheidsrechters zijn of denkt de KNVB “ach, dat regelt Full Speed zelf wel”? Het lijkt me beter om zelf geen antwoord te geven op die vraag.

Uiteindelijk moest een oude rot van stal gehaald worden die, helaas voor Full Speed 2, niet kon voorkomen dat er dik verloren werd.
Na de wedstrijd van het 2e team kon Full Speed 1 aan de bak. De thuiswedstrijd tegen Wilhelmus. Een superbelangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Er moest gewonnen worden, want bij een verloren wedstrijd wordt je min of meer gedwongen om naar de hatelijke onderste zes plekken in de stand te kijken. Dat beloofde wat voor vandaag. Balsponsor Dennis Weerwag Installaties verzorgde de wedstrijdbal en Hugo Deich was Pupil van de Week. Weer iemand die de middag van zijn leven had en met zijn grote idool, Reinder Pul, op de foto mocht.

De wedstrijd was spannend en Wilhelmus begon fel aan de wedstrijd. Full Speed miste vandaag best wat spelers, maar compenseerde dat met strijdlust, teamwork en je houden aan de mee gegeven opdrachten. Joey Donkers had weer de middag waar die zo vaak op hoopt. Veel dribbels langs de zijkant en voor gevaar zorgen in de defensie van de tegenstander. Vaak moet Joey dat bekopen met een forse tackle en zo was het vandaag niet anders. Die tackles zouden vandaag uiteindelijk wel bepalend zijn voor het eindresultaat. Achterin stond het goed, Reinder was in vorm en onze verdedigers treden vaak stevig maar respectvol op. Soms lukt dat niet helemaal en dat kost je helaas dan een gele kaart. Het spel golfde op en neer en de scheidsrechter moest flink wat meters maken. Nadat Joey al een paar keer tot een halt geroepen was, bleef hij door gaan en dit keer leverde het een penalty op. De tackle in het strafschopgebied was een duidelijke en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Lesley Dijksman had de voorbeschouwing op deze wedstrijd goed gelezen en zijn benutte strafschop zorgde er ook voor dat hij, samen met nog vijf spelers van Full Speed, topscorer aller tijden werd in de onderlinge wedstrijden tegen Wilhelmus. De voorsprong was er en het zag er rooskleurig uit voor Full Speed. Wilhelmus had de omgekeerde situatie en die beseften dat verliezen niet in het draaiboek stond. Ze kozen de aanval en enkele minuten voor de rust werd de buitenspelval keurig ontlopen en daaruit werd de gelijkmaker gemaakt. 1-1 en dat was ook de ruststand.

2011-10-15_Wilhelmus_7.jpg

De 2e helft begon met één wissel bij Full Speed. De rappe Lucas van den Kolk verving Michael Bogers die veel werk verzet had. Er kwam iets meer dreiging in de voorhoede van Full Speed, maar Wilhelmus ging nog steeds voor de volle winst. Helaas moest Wessel van Vliet, na zijn zoveelste goede verdedigende actie, geblesseerd het veld verlaten. Spelers van Full Speed wisselde van positie en die actie was de ommekeer in de wedstrijd. Ondanks dat Wilhelmus nog een paar goede kansen kreeg, was de organisatie bij Wilhelmus volledig verdwenen. Full Speed bleef jagen op de bal en op een doelpunt en Wilhelmus kon niets anders meer dan rücksichtsloos uitverdedigen en veel overtredingen maken. Dat leverde evenveel gele kaarten op.

2011-10-15_Wilhelmus_6.jpg

Op een gegeven moment zag ik Ruud Boer, oud-speler van het 1ste elftal, met 273 wedstrijden in het 1ste elftal en daarin 54 keer gescoord, juichend langs de kant staan. Ik begreep al snel wat er aan de hand was, want zijn kleinzoon Boris Jansen was zich aan het warmlopen en mocht zijn debuut gaan maken in de voetsporen van zijn Opa. Mooi om dat te zien. Gaat Boris zijn Opa evenaren?

Boris kwam er in en in de 93ste minuut werd Joey voor de zoveelste keer onderuit geschoffeld en kreeg Full Speed nog een vrije trap op een mooie positie. Tenminste; een mooie positie voor Lesley Dijksman. Hij had twee doelen: de overwinning binnen slepen en in zijn eentje topscorer aller tijden worden in de onderlinge wedstrijden tegen Wilhelmus. Het lukte hem nog ook. Een prachtige vrije trap krulde hij het doel in en er was een explosie van vreugde. In de laatste minuut winnen. Dat zijn de mooiste overwinningen en tegelijkertijd de vreselijkste nederlagen. Gelukkig was Full Speed nu de gelukkigste. Er werd na de wedstrijd veel op de telefoons gekeken, want Full Speed mag zich weer even koploper noemen. Zeer knappe prestatie en laten we er zo lang als het kan van genieten. Komend weekend geen voetbal en op zondag 29 oktober mogen we naar Naaldwijk om tegen Westlandia te spelen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!