Wie vindt de meeste onwaarheden - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wie vindt de meeste onwaarheden

Wie vindt de meeste onwaarheden

Full Speed 1

1 - 2

HMSH 1

Competitie

2e klasse E

Datum

21 januari 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder Full Speed
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Vol verwachting traden Full Speed 1 en Full Speed 2 vandaag aan bij de herstart van de competitie. Voor de 2e elftallen is er na de winter een nieuwe indeling gemaakt, dus iedereen start weer met 0 punten. Voor Full Speed 1 is er geen nieuwe indeling, dus Full Speed 1 mag starten met 12 punten. Volgens mijn berekening moeten daar nog zo een 18 punten bij komen om je veilig te spelen in de 2e klasse voor volgend seizoen.

“Vol verwachting” was niet zomaar, want de selectie van Full Speed had een goed trainingskamp achter de rug, trainer Frank Verhaar heeft zijn contract verlengd en na de wedstrijd van Full Speed 2 zou er een heuse discotheek geopend worden in kleedkamer 6, waar "toevallig" het 2e elftal zich omgekleed had.

Full Speed 2 startte om 12:00 uur met de wedstrijd tegen VUC 2. Trainer Michel, wiens overeenkomst met wederzijdse instemming voor volgend seizoen niet verlengd is, toverde een mooie opstelling uit zijn hoge hoed. Full Speed 2 heeft een zeer jong team en veel van de spelers wonen nog lekker thuis en bij thuis wonen horen natuurlijk verplichtingen. “als je je kamer niet opruimt, dan gooi ik je voetbalschoenen weg”, riep de mama van Stan afgelopen week. “Dat doet ze echt niet” dacht Stan, maar helaas zaten er geen voetbalschoenen in de voetbaltas van Stan, Gelukkig wel twee boterhammen met pindakaas. Dat doet mama dan weer wel.
Een streep door de basisplaats van Stan, tenzij mama nog even snel voetbalschoenen gaat regelen. Gelukkig ging ze dat regelen, maar mama wist weer niet dat de voeten van Stan een groeispurt gemaakt hadden. Hij kreeg zijn maat 47 helaas niet in de schoen maat 45 gepropt, dus de zaterdag was echt voorbij voor Stan. Uit goed geïnformeerde bronnen heb ik vernomen dat Stan zijn kamer ondertussen wel opgeruimd heeft.

De wedstrijd zelf was leuk om naar te kijken. Full Speed 2 had een overwicht en dat leidde in de 1ste helft naar een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Lucas van den Kolk. Enkele spelers hadden onlangs hun “spelregelbewijs” gehaald, maar tijdens de wedstrijd zag je toch dat een enkeling niet alles goed begrepen had. Ik denk dat het een goed voorstel is om voortaan beide trainers in te schakelen als een speler zijn spelregelbewijs aan het halen is. Enige toelichting en verduidelijking op bepaalde vragen is soms noodzakelijk. Uiteindelijk werd het een “clean sheet” voor keeper Andrej en de kleinst mogelijke overwinning voor Full Speed 2.
Een goede start voor de nieuwe competitie en DJ RellumlloV kon voluit gaan in de geopende discotheek in kleedkamer 6.

Om 14:30 uur was Full Speed 1 aan de beurt. De belangrijke wedstrijd tegen HMSH. Een overwinning is een “must” om weer aan te sluiten bij de teams die strijden voor lijfsbehoud in de 2e klasse van de KNVB. Het was ook de wedstrijd tegen HMSH waarin Rida Aarab speelt die het mooie witte shirt van Full Speed omgeruild heeft voor een rood shirt. In de 1ste helft speelde Full Speed tam, maar was zeker niet minder dan HMSH. Twee flinke persoonlijke fouten zorgden voor een 0-2 achterstand. Nee toch, Rida die scoort en Rida die een assist geeft. Full Speed moest aan de bak en begon de aanval te openen op het doel van HMSH.

2023-01-21_HMSH_5.PNG
Foto: ActionStills door Rob Römer fotografie

Een prachtige voorzet en een nog mooiere kopbal van Michael Bogers zorgde voor de aansluitingstreffer en tevens ruststand. De 2e helft moest Full Speed echt aan de bak. Er moest minimaal één keer gescoord worden om een acceptabele uitslag neer te zetten, maar scoren tegen een hardwerkend HMSH is best moeilijk. Je merkte dat HMSH alles uit de kast haalde om de wedstrijd te vertragen, maar gelukkig trapte de scheidsrechter daar niet in. Op enige vorm van voorkeur was de scheidsrechter niet te betrappen. Net als bij het 2e elftal was de ruststand de eindstand en is de herstart voor Full Speed 1 minder goed dan de herstart voor Full Speed 2.

Dit verslag is tevens een soort quiz. Her en der staat een onwaarheid en aan de lezers de oproep om die te filteren. Op naar volgende week. De “derby” tegen RKDEO uit Nootdorp.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!