Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Laatste update Corona

Laatste update Corona

COVID-19_UPDATE.jpg

Wij volgen het meest recente kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF, KNVB en gemeentelijke verordeningen.

Waarschijnlijk hebben ook jullie de persconferentie van afgelopen maandag gezien. Het aantal Corona-besmettingen blijft helaas te sterk stijgen. Daarom zijn er nu strenge regels. Die zijn er voor iedereen, dus ook voor sportverenigingen.

Wat betekent dit voor het sporten bij D.S.V. Full Speed? 

Ben je SENIOR, dus 18 jaar of ouder? 

 • Dan mag sporten alleen op 1,5 meter afstand van anderen;
 • Sporten in groepjes mag tot en met maximaal 4 personen;
 • Alle competitiewedstrijden zijn gecanceld;
 • De reguliere trainingen gaan niet door;
 • Er mag geen fysiek contact zijn tijdens het sporten;
 • Douches en kleedkamers zijn gesloten;
 • De kantine is gesloten;
 • Tennis is toegestaan met maximaal 2 personen per baan. 


Afspraken met het bestuur (SENIOREN) 

Om bij D.S.V. Full Speed te kunnen sporten, moet je de maatregelen echt goed opvolgen. Wil je als senior op de voetbalvelden sporten, dan kan dit alleen ná toestemming van het Bestuur. Met groep 1 van de selectie zijn inmiddels afspraken gemaakt. Zij trainen, onder strenge voorwaarden, op dinsdag en donderdag. 

Ben je JEUGDLID? Dan gelden de volgende regels: 

 • Alle competitiewedstrijden zijn gecanceld;
 • Douches en kleedkamers zijn gesloten;
 • De kantine is gesloten;
 • Er kan wél getraind worden op de normale trainingstijden;
 • Er mag géén publiek bij zijn. Ouders mogen je wel brengen en halen buiten het hek; D
 • De JO-19 valt voor de maatregelen onder de afspraken van de SENIOREN. 

Alle maatregelen moeten bijdragen bij aan een snelle terugkeer naar de normale situatie. Dan kan iedereen weer fijn sporten en kunnen de competities uitgespeeld worden. Bovendien kunnen we dan weer genieten van het sociale leven op onze mooie vereniging.  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste ouders en verzorgers van onze jeugdleden,

In deze bijzondere tijden van Corona gelden er allemaal maatregelen waar we ons allemaal aan hebben te houden. Full Speed volgt hierin de richtlijnen van de overheid en gelukkig lukt het ons gezamenlijk vooralsnog goed om deze na te leven.

De afgelopen weken is er echter een andere situatie ontstaan die we (nog) niet hadden voorzien, maar waar we met z'n allen wel even rekening mee moeten houden: de verkeerssituatie op en rond de weg voor ons complex.
Het is altijd zaak om rekening te houden met de mogelijk onoverzichtelijke situatie en overstekende kinderen, maar zeker nu het ook weer vroeg donker is.

Om ervoor te zorgen dat we ook tijdens de komende donkere dagen een veilige situatie houden waarin ouders hun kinderen kunnen brengen en halen, vragen we iedereen de volgende richtlijnen in acht te nemen:

 • wanneer ouders hun kind/kinderen met de auto brengen/halen, kom dan op tijd en zet de auto altijd in een parkeervak;
 • wanneer ouders hun kind/kinderen met de fiets brengen/halen, 'parkeer' de fiets dan ook even in een parkeervak (desnoods op de invalidenparkeerplaats) zodat de fietspaden vrij blijven en de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft;
 • de kinderen wachten na de training in het vak voor het hek en kunnen daardoor hun ouders worden opgehaald. Het is niet de bedoeling dat kinderen alleen de weg op gaan. Spreek dit alstublieft ook af met uw kinder(en).

Laten we met z'n allen extra alert en voorzichtig zijn voor de bestwil van jullie eigen kinderen en die van een ander!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Premier Rutte maakte op de persconferentie van maandag 28 september een aantal nieuwe landelijke maatregelen bekend. Deze maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken. De komende drie weken mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht.

Helaas treffen deze maatregelen ook DSV Full Speed. Daar balen we van. Tegelijkertijd hopen we dat de nieuwe maatregelen de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan zodat we allemaal kunnen blijven sporten. We volgen als DSV Full Speed de protocollen die door de KNVB zijn opgesteld voor het amateurvoetbal.

Om de regels te handhaven vragen we ieders medewerking. We zullen met vrijwilligers voorzien van gele hesjes op trainings- en wedstrijddagen weer een controle aan het hek uitvoeren.

Geen toeschouwers bij trainingen of wedstrijden
Dit betekent dat bij trainingen geen ouders of begeleiders (m.u.v. de trainers) meer aanwezig mogen zijn. Ook voor bezoekers en toeschouwers van competitie wedstrijden gelden nieuwe regels. bij thuisteams geldt dat alleen de coach, trainer, grensrechter, spelbegeleider of scheidsrechter aanwezig mag zijn.

Andere toeschouwers of bezoekers zijn niet toegestaan. De toiletten en kleedkamers zijn tijdens trainingen en/of wedstrijden geopend.


Bezoekende clubs
Voor bezoekende clubs geldt het volgende: Begeleiders van uit-teams mogen bij de wedstrijden aanwezig zijn tot maximaal 8 personen inclusief trainers/coaches.

 

Brengen en ophalen
Voor ouders die hun kinderen brengen voor trainingen en wedstrijden houdt dit in dat ze deze weer af moeten zetten en ophalen aan de poorten bij de ingang..

Sporters plaatsen hun fietsen in de stalling direct bij de ingang.

 

Aanvullend:

 • Vanaf 29 september 18.00 uur is de kantine gesloten voor leden;
 • Materiaalloodsen en toiletten op de gang van de kleedkamers zijn wel bereikbaar;
 • Kleedkamers zijn doordeweeks tijdens trainingstijden en in het weekend tijdens wedstrijden geopend.
 • Trainingen en wedstrijden gaan door, zonder publiek;
 • Herinvoering van het drop & go beleid bij de jeugd, geen ouders op het sportpark.
 • Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) worden technische staf en ouders die moeten rijden gezien als wedstrijdbegeleiding. Zij mogen aanwezig zijn bij de wedstrijd. Neem contact op met de vereniging waar je uit speelt over hoeveel personen dit mogen zijn.
 • Bij thuiswedstrijden mag alleen de technische staf en teambegeleiding (scheidsrechter/grensrechter) bij de wedstrijd aanwezig zijn;
 • Na de training of wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het terrein;

 

We pakken dit samen weer op! Blijf waakzaam, respectvol en vooral gezond.

Bestuur D.S.V. Full Speed.

 

Lees hier het eerdere bericht over Corona 2.0

https://www.fullspeed.nl/1/631/corona-20/ 

Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus en voetbal vind u hier:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!