Facebook Toestaan Niet toestaan

Stad Delft Bokaal 2021

15 augustus 2021 20:15

Full Speed eindigde afgelopen dinsdag, na eerst een gala voorstelling gepresenteerd te hebben, in een minder goed verlopen generale repetitie.

Die ervaring werd als een leermoment beschouwd en dat was op de finaledag goed te zien. De 1ste tegenstander was Ariston’80 en die voetbalde afgelopen woensdag verrassend goed en bereikte daarmee de 1ste plaats in de poule.
Full Speed was gewaarschuwd, want datzelfde Ariston’80 had Wippolder op 1-1 gehouden. Die uitslag was motivatie voor Full Speed, want er werd weer zeer gedreven begonnen. Een loepzuivere hattrick van Donny van Oijen bracht Full Speed binnen 15 minuten op een 3-0 voorsprong. Geen vuiltje meer aan de lucht en Rida Aarab maakte er hoogstpersoonlijk 4-0 en 5-0 van. Dit kon bijna weer een gala voorstelling genoemd worden, maar met deze uitspraak was een ieder toch wat voorzichtiger geworden. De 2e wedstrijd was tegen Wippolder. Een competitiegenoot en dat zelfde Wippolder had slechts één opdracht en dat was winnen. Deze wedstrijd had eigenlijk de finale kunnen zijn. Veel doelpunten, twee strafschoppen, veel strijd, gele kaarten, een rode kaart en een dol enthousiast publiek. Donny van Oijen maakte de, bijna traditioneel, 1-0, maar daarna liep het anders. Het was Wippolder die in een paar minuten de 1-1 en de 2-1 voorsprong maakte. Door het hoge tempo en de gezonde strijd kreeg Full Speed in de laatste seconde van de 1ste helft een penalty. Sander van Akkeren lijkt de vaste penaltynemer te zijn en feilloos schoot hij de 2-2 in de touwen. De 2e helft gaf hetzelfde beeld als de 1ste helft. Toch maakte Full Speed de 3-2 en het was Batuhan Isitmez die de eer op mocht strijken. Wippolder bleef knokken en het werd weer 3-3. Weer een penalty voor Full Speed en weer Sander van Akkeren. Weer de bal in de touwen en nu stond Full Speed met nog een paar minuten te gaan op een 4-3 voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en Full Speed speelt dus weer in de finale. Nu tegen DHC. Ook niet zomaar een vereniging.
De finale beloofde wat. Twee gretige teams die het publiek wilde vermaken. Tenminste; dat was de wens en het beeld dat veel mensen hadden. Full Speed kwam snel op voorsprong door een treffer van Rida Aarab. Omdat het de derde wedstrijd van de dag was, was Full Speed niet van plan om gas te blijven geven. DHC wilde de achterstand beperkt houden en hoopte op een counter. Die counter kwam nauwelijks en het werd een gezapige finale. Het enige hoogtepunt kwam in de 2e helft toen Joey Donkers de bal tegen zijn hand gespeeld kreeg en DHC een penalty mocht nemen.
2021-10.PNG
Op zulke momenten kan een keeper zich weer even matchwinner noemen door die penalty te keren. Aldus geschiedde en Reinder Pul was de gevierde man. De stand bleef 1-0 en het feestje kon gevierd worden. De 3e keer de beker zonder de grote oren in ontvangst nemen. Er zijn spelers die dat nu al drie keer hebben mee gemaakt bij Full Speed. Dat is knap, heel knap.