Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Stad Delft Bokaal

De SDB 2019 commissie bestaat dit jaar uit: Frans Hogervorst en Jurgen van Dorp. Het toernooi wordt gehouden bij DSV Full Speed en DVV Delft

De 1ste krachtmeting van het seizoen is de Stad Delft Bokaal. Na 5 jaar lag de organisatie weer bij Full Speed en Delft.
Full Speed mocht haar wedstrijden op eigen terrein spelen en drie tegenstanders waren van plan om de finaleronde te halen en dat zou alleen maar kunnen door allemaal van Full Speed te winnen.
De 1ste tegenstander was Vitesse Delft. Al jarenlang een tegenstander bij de Stad Delft Bokaal en al jarenlang een lastige opponent. Zo ook vandaag. Vitesse Delft won met 1-0 een kans op een beter resultaat dan dit was er eigenlijk niet. Geen man overboord, want met nog twee wedstrijden te gaan had Full Speed het nog geheel in eigen hand.
De volgende tegenstander was DHL en een bloedeloze 0-0 bracht Full Speed op de rand van “het niet halen van de finaleronde” en DHL op de rand van “het halen van de finaleronde”. Alles zou dus af gaan hangen van de laatste wedstrijd tegen DVC. Full Speed kon nog maar op één manier de finaleronde halen en dat was winnen van DVC en DHL moest tegelijkertijd dan wel verliezen van Vitesse Delft.
Het werd een wedstrijd met eenrichtingsverkeer naar het doel van DVC. De bevrijdende treffer kwam op naam van Lesley Dijksman en in de 2e helft was het Rida Aarab die de eindstand van 2-0 op het scorebord zette. Full Speed had zijn plicht gedaan, maar wat had DHL gedaan? DHL verloor met maar liefst 6-0 van Vitesse Delft, dus Full Speed gaat naar de finaleronde van aanstaande zaterdag. Naast Full Speed zijn ook Vitese Delft, Delft, Ariston ’80, SEP en DHC naar de finaleronde.
De finaleronde van de poule van Full Speed wordt eveneens op het complex van Full Speed gespeeld. De wedstrijden beginnen om 12:00 uur, dus zorg dat je er bij bent, want “vol = vol”.

Stad Delft Bokaal 2019 Dag 2

Na de moeizame plaatsing voor de finaleronde op Dag 1 stonden er vandaag in die finaleronde twee tegenstanders te wachten. De loting was Full Speed niet gunstig gezind, want de tegenstanders DHC en Ariston ’80 waren beide eerste in hun poule geworden en Full Speed “slechts” tweede.
maar geen getreur, want als je de finale wilt halen, moet je van iedereen winnen.
De 1ste wedstrijd was tegen Ariston ’80 die in haar poule beide wedstrijden gewonnen had. Bij Full Speed waren een paar afwezigen, want er moest gewerkt worden. Giovanni van den Luijtgaarden, Stijn Willems en Michael Bogerd waren er niet. Er moest beter gespeeld worden dan dinsdag, want de tegenstanders waren nu van een ander kaliber.
Full Speed begon scherp aan de wedstrijd. De sterk spelende Rida Aarab wist dat al redelijk snel in de wedstrijd te verzilveren en hij zette Full Speed op een 1-0 voorsprong. Dit gaf Full Speed moed en men wist dat met een winst met twee doelpunten verschil de weg naar de finale eenvoudiger zou zijn, want dan zou een gelijkspel tegen DHC voldoende zijn. Full Speed werd sterker en Samet Mermer zette de ruststand van 2-0 op het scorebord. Mooi dat de voorhoedespelers hun doelpuntjes maken, want dat geeft hun vertrouwen voor de komende periode. De 2e helft begon Full Speed het tempo nog een tandje hoger op te schroeven en een geweldige pegel van Lesley Dijksman zorgde voor de 3-0. Achtereenvolgens waren het Bryan van den Bergh en wederom Samet Mermer die de 4-0 en 5-0 op het scorebord plaatsten. Een goede uitslag en DHC, de volgende tegenstander, wist wat zij moesten doen om de finale te halen. DHC moest winnen. Full Speed wist ook wat de opdracht was. Full Speed mocht niet verliezen. Dat moet een spectaculaire wedstrijd worden.
Dat werd het ook. Een pittige sportieve wedstrijd werd het en beide ploegen wilden winnen. Das mooi, want niet willen verliezen leidt veelal niet tot een aantrekkelijke wedstrijd. De ruststand was 0-0 en in de 2e helft moest het dus beginnen. Dat gebeurde ook. Samet Mermer bracht Full Speed met een leep balletje op voorsprong. In de categorie oerlelijke doelpunten staat deze vast op het podium. Gelukkig deelde Samet deze mening. DHC was geslagen, maar nog niet verslagen. Toch was het Full Speed die aan het langste eind trok en een echt knap doelpunt van Tim Zeller bepaalde de eindstand op 2-0 en wederom stond Full Speed in de finale van de Stad Delft Bokaal en wederom was de “angstgegner” Vitesse Delft de tegenstander.
De finale begon om 15:30 uur. Gespannen koppies tegen een tegenstander waar Full Speed vaker van verliest dan dat er gewonnen wordt. Geen schande overigens, want Vitesse Delft speelt hoger dan Full Speed.

Beide ploegen wilden winnen en in de 1ste helft zag je dat de zuiverheid bij Vitesse Delft iets beter was dan bij Full Speed. Ik zag ook dat Full Speed een stuk beter speelde dan afgelopen dinsdag in de wedstrijd tegen Vitesse Delft toen beide teams bij elkaar in de poule zaten. Het was Vitesse Delft die de score opende en tevens de ruststand van 1-0 op het bord zette. Full Speed voelde zich zeker niet kansloos en vol overtuiging begon men aan de 2e helft. Vitesse Delft ging in de 2e helft iets anders spelen en dat bracht Vitesse Delft eerder in de problemen dan dat men er gemak van had. Een pracht vrije trap van Lesley Dijksman zorgde voor de 1-1 en Full Speed rook de overwinning. Vitesse Delft werd zenuwachtig en daar profiteerde Full Speed. Een corner, een pracht kopbal van Wessel van Vliet en de 2-1 voorsprong was een feit. Full Speed kwam niet meer in de problemen en voor de 2e keer in de historie won Full Speed de Stad Delft Bokaal. Een goed resultaat en ik hoop dat het winnen van deze prachtige Bokaal iets meer oplevert dan zes jaar geleden. Toen was het de enige prijs in dat seizoen en dat is zonde.

Gefeliciteerd allemaal en ook nog een compliment voor alle scheidsrechters die het gehele toernooi in goede banen hebben geleid. Proficiat.