Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Finale Pierre van Zinnen Memorial 2020

Finale Pierre van Zinnen Memorial 2020

31 januari 2022 12:15


Het is niet normaal, maar 640 dagen later dan de oorspronkelijk vastgestelde datum is eindelijk de finale gespeeld tussen DSV Full Speed en vv Verburch.

Dat betekent ook dat we al meer dan die grote hoeveelheid dagen met de consequenties moeten dealen van de aanwezigheid van het Coronavirus. Dit virus heeft heel wat op zijn geweten. Mensen zijn veranderd hierdoor. Sommige zijn dikker geworden en andere veel dikker. Sommige hebben een baard gekregen en andere zijn in die tijd kaal geworden. Er zijn mensen rijk geworden en er zijn mensen failliet gegaan. Het ergste vind ik dat er mensen echt veranderd zijn. Ze zijn veranderd in hun gedrag. Zou dat komen omdat ze niet gevaccineerd zijn of zou dat komen omdat ze juist wel gevaccineerd zijn? Wie zal het zeggen, maar ik hoop oprecht dat de mensen die veranderd zijn in de toekomst weer terug keren naar “hun oude ik”.

Eén ding hebben de meeste mensen wel gemeen en dat is het blije gevoel dat er weer gevoetbald mag worden. Dat was zaterdag 29 januari ook wel te merken. De spelers van Full Speed en Verburch stonden drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd al te trappelen op het veld om te mogen beginnen. “Waar blijft de scheids, we willen beginnen”, werd er in koor geroepen. Scheidsrechter Martin van der Zwan hield zich keurig aan de aanvangstijd van 14:30 uur en niet één seconde te laat floot hij voor de aftrap.

2022-01-29_PvZ6.jpg

Hoe mooi is het om na zo een lange periode direct een finale te mogen spelen. Aan de ene kant een wedstrijd om weer wat ritme te krijgen, maar aan de andere kant een wedstrijd die, als je hem gewonnen hebt, op je CV kan plaatsen.
Full Speed en Verburch zijn twee ploegen die met respect voor de tegenstander spelen. Natuurlijk is het een finale, maar liever lekker voetballen, dan vliegende tackles maken.

Verburch begon sterk aan de wedstrijd en zij waren duidelijk meer in de aanval dan Full Speed. Gelukkig voor Full Speed speelde de verdediging een degelijke wedstrijd. Ondanks de blessures van Wessel van Vliet en Sander van Akkeren was het de andere routinier Leon Bekenes die de boel scherp hield.

2022-01-29_PvZ1.jpg

Full Speed heeft een razendsnelle voorhoede en die razendsnelle voorhoede zorgde er voor dat er na 26 minuten een 1-0 voorsprong op het scorebord stond. Het was Batuhan Isitmez die de bal van een speler van Verburch ontfutselde en Donny van Oijen in de gelegenheid stelde om zijn eerste doelpunt van het jaar 2022 te maken. Tien minuten later stond het alweer 1-1. Een bal kwam via de paal terug en de alerte spits van Verburch ramde de niet te missen kans in het doel.

De trainers hadden afgesproken dat er volop gewisseld mocht worden. Na zo een lange voetbal loze periode is het verstandig om niet direct het uiterste te vragen van de spelers. Natuurlijk is er volop getraind en is Full Speed zelfs voor een trainingskamp naar Torremolinos gegaan, maar een wedstrijd vergt toch wat meer van iedereen.
Ik was één van de vele gelukkige mensen die met de selectie mee mocht naar Spanje. Mooi om te zien hoe zo een groep in zo een weekend traint, plezier heeft, nader tot elkaar komt en gezamenlijk weer ongelooflijke zin krijgt om wedstrijden te spelen. Ook mooi om te zien hoe de grote groep sponsoren en bestuursleden gefêteerd worden door de organisatie van het trainingskamp, lees Frank Verhaar en Thomas de Vos. Die groep mocht padellen, golven en zeevissen. Er was een heerlijke wijn- en tapasproeverij en er werd een etappe gefietst van de eeuwenoude klassieker “De ronde van Malaga”.

De 2e helft was spannend. Beide teams hadden geen zin om niet met die mooie Bokaal op de foto te staan. Het spel golfde op en neer en over en weer waren er kansen. Er werd ook volop gewisseld, dus dat maakte het spel soms ook wat rommeliger.
De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel en dat zou betekenen dat er penalty’s genomen zouden worden. Reservekeeper Thomas werd al in stelling gebracht om de plaats van Reinder Pul in te nemen. Thomas staat namelijk bekend als penaltykiller. Reinder keek verschrikt naar de zijlijn en wilde dit te allen tijde voorkomen. Een dieptepass op Valentijn van der Wouwer, een mooie passeeractie, een strakke voorzet en het was Rida Aarab die één minuut voor tijd de 2-1 voorsprong op het scorebord plaatste.

2022-01-29_PvZ2.jpg

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Wim van Zinnen mocht de prijsuitreiking doen. Mooi dat Wim van Zinnen beide trainers naar voren haalde. Beide trainers hadden namelijk onder Pierre van Zinnen mogen voetballen en beide trainers waren nu trainer van de clubs waar Pierre hele mooie herinneringen aan had. Een mooi moment; goed gedaan Wim.

2022-01-29_PvZ3.jpg

2022-01-29_PvZ4.jpg

De Bokaal is nu in handen van Full Speed en dat is mooi om het verdere verloop van de voetbalcompetitie mee te beginnen na zo een lange periode waarin je nooit wist of je de week er na zou voetballen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!