Scheidsrechter

Bizid, J.

Accommodatie

Onbekend

Een bijzonderheid gistermiddag bij Full Speed. De warming-up werd gedaan met rood-witte kousen, maar toen Full Speed een paar minuten het veld opkwam, waren die rood-witte kousen ineens oranje van kleur. Ik weet niet wiens idee dit was, maar het stond in ieder geval niet. Ik vermoed dat het op verzoek van de scheidsrechterij was, maar zeker weten doe ik het niet.
Een andere bijzonderheid was dat Thomas de Vos vrij had vanmiddag. Hij hoefde niet de scheidsrechter te assisteren, omdat men 2 grensrechters had aangewezen.
Een derde bijzonderheid was dat Full Speed begon met 2 A-junioren in de basis. Tom Wolvers als rechtsbuiten en Scott Holland op het middenveld.
Een 4e bijzonderheid was dat Willem Eilander, die ik het hele jaar niet heb zien voetballen, ineens bij het begin van de 2e helft op het veld verscheen. Hij zal wel als het “duveltje uit het doosje” bedoeld zijn geweest.
Een 5e bijzonderheid was dat Full Speed bij het begin van die 2e helft direct door zijn 3 wissels heen was. Al snel moesten er 2 wissels plaatsvinden. Eerst Tomas Sihombing, die al snel liep te “trekkebenen” en in de loop van de 1e helft ook Dimitri de Bruijn, die met een tegenstander in botsing kwam en ook geblesseerd moest worden vervangen. Na de rust kwam ook Danny Hoogendoorn niet meer terug en dus…. Geen wissels meer na de rust.

Genoeg bijzonderheden dus. Nu de wedstrijd zelf. Het toetje van het seizoen. De kers op de taart en nog meer superlatieven heb ik gehoord. Nacompetitievoetbal. Iedereen moet het leuk vinden, tenminste als het om de nacompetitie voor promotie gaat. En dat gaat het bij Full Speed. Ik las in de krant dat trainer Richard Langeveld tegen zijn jongens heeft gezegd dat zij vooral moeten genieten. Nou, dat genieten was na 6 minuten al over. Full Speed werd knap onder druk gezet die eerste paar minuten. Eigenlijk wel de hele eerste helft. Na 6 minuten was het dan al prijs. Voor Teylingen dan. Dat nacompetitie speelt om degradatie te voorkomen. Zij komen uit de 2e klasse en lieten zien daar graag te willen blijven. Druk zetten en de aanval zoeken. Dat resulteerde in een paar hoekschoppen, waarvan één al in de 6e minuut. De corner werd genomen en door een aanvaller van Teylingen ingekopt; 0-1 en Full Speed liep achter de feiten aan en kon hier maar bar weinig tegenover zetten die eerste helft.
Zo’n beetje halverwege die eerste helft werd het al 0-2. In het strafschopgebied van Full Speed werd de spits aangespeeld. Deze passte op een medespeler en deze wipte de bal handig over Full Speed doelman Jack Bommelé heen en de 0-2 lag in het netje.
De wedstrijd leek al gespeeld en zeker toen vlak voor rust de 0-3 werd gescoord. Het werd de mooiste van vanmiddag. De Teylingen spits kreeg in het strafschopgebied de bal aangespeeld en schoot vervolgens vanuit de draai hard binnen. 0-3 dus bij de rust en de wedstrijd was, ook gezien het spelbeeld, gespeeld.

In de rust dus nog een wissel en de tweede helft begon. Het werd niet veel meer met Full Speed, al eindigde die 2e helft in 1-1. Teylingen scoorde namelijk eerst de 0-4 en Ronald Besse schoot, vlak voor tijd, een vrije trap via een verdediger ook het doel in.
Eigenlijk valt die uitslag nog mee, want Full Speed kreeg maar weinig kansen, maar Teylingen des te meer. Full Speed doelman Jack Bommelé was, wat mij betreft de man van de wedstrijd. Hij belette de aanvallers van Teylingen nog vaker te scoren, anders was de nederlaag nog veel groter geweest.

Aanstaande donderdag, Hemelvaartsdag, is de return. Dan is het Teylingen-Full Speed. Teylingen ligt in de bollenstreek. Dat is best een eind weg. Ik wil niet negatief klinken, maar promotie naar de 2e klasse voor Full Speed lijkt dat ook.