Hamer, H.J.

Accommodatie

Onbekend

HOV/DJSCR – Full Speed

Vandaag een wedstrijd van de primeurs. In de basisopstelling stonden vijf debutanten, na de 2e wissel werden dat zelfs zes debutanten, Full Speed speelde voor het eerst een uitwedstrijd thuis, Full Speed speelde voor het eerst een wedstrijd om 16:00 uur, de technische staf zag er likkebaardend uit, Full Speed speelde in prachtige nieuwe tenues en één van de debutanten scoorde vandaag alle doelpunten.

De basisopstelling bestond, zoals gezegd, uit een opstelling met vijf debutanten. Reinder Pul, de nieuwe degelijke keeper. Joey Donkers de nieuwe linksback, werkelijk een verademing. Jacco Wevers, de nieuwe sleurende spits. Mark Jongste stond vandaag laatste man en speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd.  De vijfde debutant was Devin van Leusden die behoorlijk wat kilometers gemaakt heeft op het middenveld.

De wedstrijd begon een tiental minuten te laat omdat er een voorwedstrijd was van Delfia 1 tegen SEP 1. Wat een voorwedstrijden kan Full Speed zich tegenwoordig veroorloven. Een heuse voorwedstrijd, een heuse disco, een heuse zanger, een heuse super sfeer op het mooie complex van Full Speed. Een drukte van jewelste en grote complimenten voor al die mensen die achter de bar en in de keuken stonden. Die mensen hebben vermoedelijk de meeste kilometers gemaakt. Misschien een goed idee; zeg eens tegen hen dat je het op prijs stelt dat ze dat werk voor alle voetballers en toeschouwers met liefde doen. Applaus voor de vrijwilligers.

En nu de wedstrijd. HOV/DJSCR, een fusieclub van HOV, De Jonge Spartaan en Sport Club Rijnmond trad aan met een elftal snelle, behendige en felle spelers. Gelukkig was Full Speed hiertegen goed opgewassen en kon de conclusie getrokken worden dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen gedegen was. Een paar krakers stonden gewoon niet in de basis. Danny Hoogendoorn zat op het bankje, Leon Bekenes kon het zich veroorloven om op vakantie te gaan en Pierre van Zadelhoff, Tim Bosselaar en Ronald Besse waren herstellende van een blessure. Ook Glen van Eden was er vandaag niet bij. Vervelend voor al deze gasten, maar er stond gewoon een puik elftal in het veld.

De eerste helft was eigenlijk gelijk aan de tweede helft. Een fel spelend HOV/DJSCR en een fel spelend Full Speed. Het was een genot om naar te kijken. Sportief, een lekker tempo, over en weer mogelijkheden en op het juiste moment (voor Full Speed althans) een scorende spits en een goed optredende defensie. De kansen van HOV/DJSCR werden keurig om zeep geholpen door Reinder Pul, die een heerlijk debuut maakte in zijn eerste officiële wedstrijd voor Full Speed of door grensrechter Thomas die op het juiste moment zijn vlag resoluut omhoog stak, zodat de scheidsrechter niets anders kon doen dan het doelpunt afkeuren. Aanvallende acties werden slim doorzien door onze verdedigers en het middenveld had het druk, maar over de gehele wedstrijd konden zij toch zeggen dat het middenveld in handen was van Full Speed.

De doelpunten, hoe kwamen die eigenlijk tot stand? Jacco Wevers, de spits die over gekomen is van Naaldwijk, kreeg in de eerste helft al een prachtige kans, maar zijn volley ging helaas net over. In de tweede helft kopte hij een vrije trap, die door Ilja van Dam genomen werd, keurig in en dat betekende 1-0 voor Full Speed. Een paar minuten later scoorde hij nog een keer en dat was op aangeven van Robin van den Bergh, die vandaag veel lange sprints getrokken heeft en morgen voor een paar nieuwe noppen naar de hakkenbar kan.

In de tweede helft kwamen Danny Hoogendoorn, Ross Verwey en Perry van Leusden (de zesde debutant) nog in het veld. Na de 2-0 van Jacco Wevers geloofde HOV/DJSCR het wel en suste de wedstrijd een beetje in. De goed leidende scheidsrechter floot af en kon iedereen met een rap tempo kijken naar de heuse nawedstrijd. Ook dat was nog geregeld. Nederland tegen Bulgarije. Op het moment van schrijven was de uitslag nog niet bekend.