Chitan, B.

Accommodatie

Onbekend

D.S.V. Full Speed – BZC/Zuiderpark

Vandaag de 2e wedstrijd in het kader van de bekercompetitie. De tegenstander was BZC/Zuiderpark uit Rotterdam. Brian Koster en Leon Bekenes waren weliswaar terug van vakantie, maar ze mochten op het bankje plaats nemen. De wedstrijd begon een beetje rommelig en na negen minuten lag het balletje al drie keer in het net. Als eerste lag de bal achter Reinder in het net. De razendsnelle, maar onsportieve nummer 9 van de bezoekers liep Mark Jongste er spreekwoordelijk uit en dat betekende 0-1. Gelukkig liet een gedisciplineerd spelend Full Speed zich niet gek maken en een paar minuten later stond het al 1-1. Een terechte vrije trap op zo een 20 meter afstand van het doel werd door Danny Hoogendoorn de uiterste hoek in gekruld. Nog geen drie minuten later verstuurde dezelfde Danny een prachtige dieptepass op Robin van den Bergh die vervolgens een goede assist gaf op Samet Mermer die de 2-1 liet aantekenen. Dit beloofde wat.
BZC/Zuiderpark ging wat harder spelen en dat leverde Full Speed een berg vrije trappen op, maar ook wat blauwe plekken. De goed spelende Joey Donkers was een paar keer het slachtoffer en dat leidde tot een berg geschreeuw vanaf de tribune. Zijn familie was daar niet echt van gediend. Gelukkig is Joey een harde en speelde de wedstrijd uit. Full Speed kreeg nog volop mogelijkheden, maar toch was het BZC/Zuiderpark die scoorde. Een foute terugspeelbal van Mark Jongste was een cadeautje voor de snelle nummer 9 van BZC/Zuiderpark en dat was dan de 2-2. Dit was ook de ruststand.

Na de rust speelde Full Speed bij vlagen een puike partij. Als alle kansen benut waren, dan had het wel 8-2 kunnen staan. Wederom een vrije trap van Danny Hoogendoorn werd de hoek in gekruld en dat was de 3-2. Perry van Leusden werd gewisseld voor zijn broer Devin van Leusden. Het vele gesleur van Jacco Wevers werd gelukkig voor hem beloond en hij mocht de 4-2 op zijn naam zetten. Bij de 4-2 werd de licht geblesseerde Mark Jongste samen met Jordi Vermeulen gewisseld voor een nieuw centraal duo. De “vakantiegangers” Brian Koster en Leon Bekenes mochten die positie innemen. Voor Brian betekende dit zijn debuut in het 1ste van Full Speed. Dit was ook het moment voor BZC/Zuiderpark om in de laatste 10 minuten nog iets te forceren.  Wat minder goed verdedigen bij een corner van BZC/Zuiderpark leidde nog tot de 4-3 en daarna werd het toch nog een beetje “billenknijpen”. Niet door de kwaliteit van de bezoekers, maar meer door het paniekerige uitverdedigen van Full Speed. Uiteindelijk bleef het 4-3 voor Full Speed en was het een verdiende overwinning.

Full Speed is de bekercompetitie goed begonnen en volgende week wacht Steeds Hooger. Het wordt lastig voor de trainers, want er zijn wel vijftien spelers die aanspraak kunnen maken op een basisplek.

Al met al speelde Full Speed een puike partij. De toeschouwers hebben genoten. Het barpersoneel heeft wederom zijn/haar best gedaan en was het na de wedstrijd weer ouderwets gezellig in de kantine.