Datum

28 januari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ik had eerst nog even naar Utrecht – Ajax gekeken. De slotfase was namelijk erg spannend. Daarna richting TU, waar Full Speed aantrad tegen de studenten van Taurus. Ik was daardoor net 2 minuten na het beginsignaal op het terrein en ik dacht eigenlijk dat ik verkeerd zat. Dacht even bij Full Speed 3 te zijn gaan kijken. Echter gezien er iets meer publiek stond kon dit niet. Waarom ik dacht dat ik bij Full Speed 3 stond te kijken? Ik zag George Thoen, Brian Schalker en Robin Staakman, 3 oudgedienden in het veld. Ik had eigenlijk een heel jong Full Speed verwacht, gezien de lijst met blessures. Zoals eerder geschreven waren daar nog 2 blessures bijgekomen tijdens de wedstrijd Full Speed-Verburch. Maar de heer Langeveld, de trainer van Full Speed koos kennelijk voor wat meer routine. En ik moet zeggen: dat werkte toch wel aardig. Full Speed oogde rustiger. Met name achterin deed de komst van Brian en Robin goed. Maar ook George Thoen was aardig op dreef. Strooide weer met passes en liet zich het kaas niet van zijn brood eten, zeg maar.

Maar goed, het deed de overige spelers kennelijk ook goed, want er viel echt niemand uit de toon. Een paar kleine schoonheidsfoutjes wellicht, maar verder was vooral de eerste helft best goed. En dat tegen de nummer 3. Er kwamen in die eerste helft niet heel veel kansen voor beide ploegen. De keren dat het echt gevaarlijk werd deed de keeper goed zijn werk, of het faalde bij de afwerking. Zo was het bij rust nog steeds 0-0. En dat was, gezien het spelbeeld, absoluut niet onverdiend.

Na de pauze kwamen twee dezelfde elftallen het veld op. Taurus bleek alleen wat fanatieker op het veld te zijn gekomen. Het zette Full Speed aardig onder druk. Full Speed werd achteruit gedwongen en kwam er wat moeilijker uit. Toch werd Taurus vrijwel niet gevaarlijk voor het doel. Op een enkele keer na dus en dan deed of de verdediging of keeper Reinder Pul zijn werk. Slechts één keer moest de verdediging rigoureus ingrijpen. Taurus riep om een penalty, maar de scheidsrechter van dienst, die de wedstrijd goed leidde, zag er helemaal niets in. Aan de andere kant was Full Speed misschien nog wel het dichts bij een doelpunt. Een bal van Jacco Wevers bereikte George Thoen. Deze stond 1 op 1 op de keeper, maar die laatste reageerde goed en hield ook zodoende zijn doel schoon.

0-0 was dus de eindstand en dat betekende dat Taurus en Full Speed beiden een punt erbij krijgen in de stand. Ik hoorde dat Full Speed volgende week naar Wassenaar moet. Graaf Willem is dan de tegenstander. Dat is de huidige nummer 2. Ook dan een puntje zou mooi zijn.