Datum

15 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Je hebt van die 0-0 wedstrijden. De eindstand staat eigenlijk al zonder te spelen vast. Beginstand de eindstand. Nou, dit was in ieder geval vanmiddag bij Full Speed - Taurus niet het geval.

Het gebeurt niet vaak (en zeker keer niet bij Full Speed) dat je na 9 minuten naar huis kunt gaan en kunt zeggen: “ ik heb een leuke pot voetbal en alle doelpunten gezien.”
In de 3e minuut maakte Samet Mermer de 1-0 voor Full Speed. Dat gebeurde na een schot op het doel van Robin van den Bergh. De keeper grabbelde wat, Full Speed spelers hadden de handen al omhoog, waarna Samet Mermer dus aan alle eventuele onzekerheden een eind maakte (1-0). In de 5e minuut was het weer raak. Dimitri de Bruijn ging mee naar voren en zijn voorzet werd door Jacco Wevers keurig met het hoofd verlengd, tot in het doelnet (2-1). Na 7 minuten gaf Brian Koster de bal af aan Samet Mermer en zijn 1 op 1 kans werd in een doelpunt omgezet (3-0). Na 9 minuten was verdediger Rick de Vroom even na een blessurebehandeling uit het veld en moest Full Speed dus even met 10 man spelen. Dat werd gelijk de 3-1 omdat het verdedigend even niet meezat.
Wanneer je dus nu naar huis ging, had je in ieder geval geen doelpunt gemist.
Na een kwartier kreeg Taurus nog een dot van een kans. Na een misser in de verdediging bij Full Speed, kreeg de Taurus spits de bal en draaide een andere kant op dan werd gedacht. Verdediger Joey Donkers kwam op de grond terecht en precies daardoor schoot de Taurus spits de bal hard tegen de arm van Donkers aan. Keeper Reinder Pul kon de bal hierna oppakken en de stand bleef dus 3-1. Zo bleef het de eerste helft nog wat op en neer gaan. Er waren nog kansen of kansjes voor beide teams, maar het bleef bij 3-1 tot de rust.

In de 2e helft begon Taurus direct met druk zetten en Full Speed moest hierdoor meer verdedigen. Men kon er maar spaarzaam uitkomen. Taurus combineerde aardig en bracht het spel meer en meer op de helft van Full Speed. Toch ontbrak het de voorwaartsen van Taurus aan scherpte. De kansjes die men kreeg werden niet benut. Sterker de schoten gingen over en naast, of werden een (redelijk) eenvoudige prooi voor Full Speed doelman Reinder Pul. Toch kwam Full Speed er af en toe nog uit. Ook dat leverde wat kansjes op. Samet Mermer en Glen van Eden speelden echter de bal net iets te ver naar voren, zodat er niet een 1 op 1 situatie met de keeper ontstond, maar de Taurus goalie de bal kon oppakken. En zo bleef het dus 3-1 tot na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Met Messie op de bank (de junior van de week) ging het vandaag fantastisch!
Volgende week is de wedstrijd REMO - Full Speed. Ik ben benieuwd of dan Ronaldo op de bank zit.