22 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

GSC/ESDO – Full Speed

Een week na de mooie overwinning, in dit geval tegen SEP, komt er een veel belangrijkere wedstrijd. Namelijk een wedstrijd die je ook moet winnen. Met de nadruk op “ook”. Zoals leermeester Johan ooit verkondigde: een overwinning heeft pas zin als de wedstrijd daarna ook gewonnen wordt.
Winnen van GSC/ESDO, dat doe je niet zomaar. Het klopt dat ze nog geen punten hebben, maar vorig seizoen waren zij wel in de race om het kampioenschap.
Een redelijk fitte selectie trad aan. Mark Jongste weliswaar nog steeds geblesseerd en de vraag blijft nog steeds of hij voor of na de winterstop nog aan de bak kan. Ik hoop voor hem dat het mee valt. Perry geblesseerd en Tomas geschorst. Nog een paar weken en hij is er gelukkig weer.
De basis  opstelling was hetzelfde als vorige week. Waarom zou je een “winning team” aanpassen?
De wedstrijd begon ook hetzelfde als vorige week. GSC/ESDO drukt en Full Speed laat het een beetje gebeuren. In mijn beleving een risicovolle start, maar als je zeker bent van je zelf dan kan je jezelf dat veroorloven. Toch geloof ik niet dat dit de tactiek was. Ik denk de trainer(s) een beetje te kennen en de trainers zijn geen trainers die “op de bluf” spelen. Wat is er dan aan de hand met de manier waarop Full Speed een wedstrijd in gaat? Onderschatting? Overschatting? Onzekerheid? Arrogantie?
Geen van dit allen, denk ik. Ik ben van mening dat deze selectie nog niet van zichzelf weet dat ze met zijn allen heel goed kunnen zijn. Om met zijn allen heel goed te zijn, moet iedereen ook weten wat zijn eigen sterke punten zijn en, veel belangrijker nog, wat zijn zwakke punten zijn. Als een ieder dat van zichzelf gaat beseffen of in staat is dat van zichzelf te beseffen, dan gaan we leuke tijden beleven bij Full Speed.
Nadat GSC/ESDO een beetje uitgeraasd was, werd Full Speed ook wat zichtbaarder. Dit leidde tot meer balbezit bij Full Speed en meer irritatie bij GSC/ESDO. De scheidsrechter had vooraf afgesproken om geen gele kaarten te trekken, maar die afspraak moest hij snel laten varen. Een paar forse tackles op spelers bij Full Speed werden niet bestraft en het commentaar op die tackles werd wel bestraft. Vreemde zaak, maar trainer Richard was daar de dupe van. Zijn aanhoudende kritiek op het niet geven van een gele kaart werd “beloond” met een gele kaart. Die kaart had wel tot gevolg dat de scheidsrechter zijn eigen afspraak niet meer in stand kon houden. Slim gedaan van de trainer. Full Speed had de pech dat een doelpunt ook nog afgekeurd werd. Een vrije trap die er in één keer in ging werd afgekeurd omdat Jacco Wevers geduwd zou hebben. Uiteindelijk ging Full Speed met 0-0 de rust in en in de 2e helft zou het moeten gebeuren. GSC/ESDO was immers geen schimp meer van de ploeg van vorig jaar.
De 2e helft begon Full Speed weliswaar met dezelfde opstelling, maar begon gelukkig wel feller aan de wedstrijd dan de 1ste helft begonnen was. Dit leidde tot een snelle voorsprong. Glen van Eden wist een mooie aanval om te zetten in een doelpunt. Dit was ook het moment dat GSC/ESDO zich van een kant ging laten zien die we niet kenden van hun. Ze werden onsportiever. Binnen een paar minuten kreeg Full Speed al de spreekwoordelijke kous op zijn kop en stond het 1-1. Een slappe trap van keeper Reinder werd onderschept door GSC/ESDO en die kans liet ze niet onbenut.
Wat nu? Leon Bekenes raakte ook nog geblesseerd en moest vervangen worden door Jordi Vermeulen. Toch lieten onze mannen zich niet gek maken. GSC/ESDO deed dat wel. Een domme actie van een speler van GSC/ESDO werd beloond met een rode kaart. Een paar minuten later deed Danny Hoogendoorn iets waar die goed in is dit seizoen. Het nemen van een vrije trap. De bal werd keurig over de muur gekruld en de stand was 2-1 in het voordeel van Full Speed. Dit is een stand waarvan je hoopt dat iedereen beseft dat het een listige stand is. Gelukkig was er maar één ploeg dit dat niet begreep en dat was GSC/ESDO. Na 25 minuten speelde GSC/ESDO met 9 man en maakte Full Speed (Glen van Eden) er 3-1 van. Nog een rode kaart voor GSC/ESDO maakte het voor Full Speed wel steeds eenvoudiger en het was Jacco Wevers die er 4-1 van maakte. Full Speed kon de wedstrijd uit spelen en de drie punten zaten in de knip. Proficiat. “Now we’re talking” werd vorige week gezegd en “Believe in your self” is de uitspraak van deze week.
Let op de woorden van onze leermeester Johan. Een overwinning heeft pas zin als je de wedstrijd er na ook wint. Ofwel; we moeten volgende week weer aan de bak. Spelen tegen de oude club van Joey, dat moet wel motiverend zijn.
Bij het begin van dit verslag had ik het over de zwakke punten. We hebben gewonnen, dus ik ga het er niet over hebben, maar het zijn wel valkuilen die op de loer liggen. Zien en willen zien. Wie zie je vrij staan en wie wil je vrij zien willen staan?
Nu op weg naar VCS. Drie punten en er staat weer een kratje van mij voor jullie in de kleedkamer. Beloofd!!
Voor vandaag ook nog even de aandacht voor de assistent trainer John van der Vliet. Komende week wordt hij geopereerd en ik wens hem veel sterkte. Alle spelers ongetwijfeld ook.
Ik heb vandaag echt weer genoten langs de kant, want de beleving was er zeker. Thanks.