Datum

18 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, 18 maart 2018, de start van de 3e periode van deze competitie. Vanzelfsprekend een signaal om voor de volle 100% de strijd aan te gaan omdat de 1ste wedstrijd gewonnen moet worden. Want als je die 1ste wedstrijd van die 3e periode wint, dan sta je direct bovenaan in die periode en dat motiveert. Tegelijkertijd is het, voor Full Speed, de enige kans om nog een prijs te halen in dit seizoen. Vol goede moed, vol enthousiasme en super zelfverzekerd ging ik op weg naar VCS, want deze wedstrijd was een nieuwe start en dat zou wat moois gaan brengen.

Met mij dachten nog meer mensen van Full Speed dat en onderweg zag ik zelfs een superfan van Full Speed die lopend vanaf huis naar VCS toe ging. Was het bijgeloof, was het enthousiasme of was het traditie om naar de 1ste uitwedstrijd in de 3e periode te lopen? Wat het ook was, het kon niet anders dat de mannen van Full Speed dit gevoel ook hadden en “klatsboem” direct na het 1ste fluitsignaal het vuur aan de schenen zouden leggen aan iedereen die een shirt van VCS aan had.
Na 25 minuten in de 1ste helft was mijn hoopvolle intro ietwat ongeloofwaardig geworden en constateerde ik bij het publiek van Full Speed een behoorlijk teleurgestelde reactie. Ik zag twee trouwe supporters richting kantine lopen en nonchalant vertelde ze me dat ze een biertje gingen drinken in de kantine. Er zou uitgelegd kunnen worden dat het door de gure kou  kwam, maar ik ben er van overtuigd dat het spel van Full Speed deze fans niet echt bekoorde en de zucht naar alcohol bij die twee alleen maar vergrootte. Sterker nog; een stief kwartiertje later liepen een paar andere prominenten van Full Speed ook naar de kantine om een bakkie “pleur” te halen. Ze waren immers in Den Haag.
Op dat moment ging ik achter mijn oren krabbelen en vroeg ik me af waar ik op dat moment naar aan het kijken was. Wat ik toen zag was een scorebord met daarop de stand van 1-0 in het voordeel van VCS en een wedstrijd die gedicteerd werd door VCS. Wat ik me kon herinneren was een mooie aanval van VCS die resulteerde in de 1-0 voorsprong, een afgekeurd doelpunt van Full Speed en een mopperend VCS in de 1ste twintig minuten en een mopperend Full Speed in de daaropvolgende twintig minuten. In de rust ging ik me afvragen of Full Speed vandaag nog in staat was om een ommekeer in de wedstrijd te brengen. Ik liet mijn fantasie volledig los gaan en kwam tot een droomscenario met slechts twee mogelijkheden om deze wedstrijd alsnog nog te winnen.  Onderstaand de twee fantasieën:

1. Full Speed komt uit de kleedkamer met het schuim op de mondhoeken. Vlak daar achter loopt de trainer Richard met rode vlekken in zijn nek. Trainer Richard heeft de boel bijna een kwartier lang opgepept en de mannen zijn volledig gehersenspoeld en vreten de 2e helft al het gras van het veld en Full Speed buigt de 1-0 achterstand om in een overwinning van 5-1 en het publiek van Full Speed loopt polonaise op de tribune van VCS.
  2. Full Speed komt gemoedelijk uit de kleedkamer en gaat er van uit dat de 2e helft wel de ommekeer zal brengen in de wedstrijd. Tegelijkertijd zit er een trouwe supporter van Full Speed op de tribune met een speld en een voodoo poppetje. De supporter zit daar met die speld  in de rug van het poppetje te prikken en hoopt dat de wedstrijd door een blessure van de scheidsrechter gestaakt wordt. Tegelijkertijd hoopt diezelfde supporter dat de trainer het in de tussenliggende periode voor elkaar krijgt dat hij het team wel overtuigd krijgt van het belang van de 1ste wedstrijd van de 3e periode en dat deze wedstrijd alsnog gewonnen wordt.

Vanzelfsprekend kon je deze twee fantasieën niet echt serieus nemen en kon de 2e helft beginnen. Het was nog steeds koud en ik zag de mannen van Full Speed niet met het schuim op hun mondhoeken staan. Ook zag ik geen supporter met een speld en een poppetje staan.
De 2e helft begon en in mijn ogen zag het er niet anders uit dan de 1ste helft. Geen echte kansen en ook de supporters die in de 1ste helft naar de kantine waren gegaan zag ik de 2e helft niet terug.
Wat ik wel zag was de scheidsrechter die na een minuut of tien naar zijn rug greep. Wat gebeurde hier? Ik was vervuld van verbazing toen ik de scheidsrechter en de twee teams de catacomben in zag lopen en niet meer terug zag komen. De wedstrijd werd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Ik kon mijn ogen, oren en hersens niet geloven en keek snel om mij heen. Is dit echt gebeurd? Het enige wat ik nog zag was ................................................................................................……........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................……………………………………………………………… wordt vervolgd.