Datum

11 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Toen na ruim 90 minuten voetbal de rookgordijnen waren opgetrokken, heb ik een aantal conclusies getrokken:
- Ik had nog steeds hoofdpijn
- Nog steeds confetti in mijn haar
- Een slechte pot voetbal gezien, waarvan ik het niet warmer had gekregen
- SEP dit jaar maar een matige ploeg heeft (en ik zou dat echt graag anders zien)
- Full Speed het niet goed deed, maar wel dik verdiend won
- Samet Mermer met 3 doelpunten misschien de “gevierde man” was
- Maar voor mij Tim Zeller de grote man was

Zo, dat is eruit.

Na een nacht vol feestgedruis, en inderdaad nog steeds hoofdpijn en confetti in mijn haar, toog ik naar de Kerkpolder om de derby te gaan aanschouwen. Full Speed – S.E.P. staat altijd bol van spanning, emotie en felheid. Gisteren ging dat bij een enkeling iets te ver. De scheidsrechter van dienst besloot dan ook de wedstrijd met zo’n 8 tot 10 gele kaarten (ik was echt de tel kwijt) en 2 directe rode kaarten. De KNVB kan weer sluiten deze week. Er is weer genoeg verdiend.

Maar goed. Ik heb dus eigenlijk gewoon een slechte wedstrijd gezien. Van beide kanten. En dat Full Speed slecht speelde en toch (verdiend) won, zegt eigenlijk over S.E.P. (dit seizoen in ieder geval) genoeg. Wanneer je tegen 10 man slechts met geluk een doelpunt kan maken en dan tegen 9 man niet meer weet hoe voetbal gespeeld moet worden, laat zien dat je terecht in de onderste regionen van de stand in de 3e klasse staat.

S.E.P. kreeg dan wel de eerste echte kans. Na zo’n 10 minuten kwam Jeroen Hoornweg, na een fout bij Full Speed, in balbezit. Hij ging alleen op keeper Reinder Pul af en schoot…. Recht in de handen van Reinder Pul. Weg kans op voorsprong voor S.E.P.. Het zou één van de weinige kansen voor S.E.P. worden in die eerste helft. Vlak hierna zette Full Speed wat meer aan en dat resulteerde in enkele kansen en kansjes. Pierre van Zadelhoff wist het net niet te vinden (ja, dat van de doelvanger), maar Samet Mermer wel. In de 13e minuut was de 1-0 voor Full Speed een feit. De 2-0 volgde na een klein half uur. Ik was even een rondje langs het veld gaan lopen en stond precies op een mooie plek om een fraaie actie te zien. Tim Zeller veroverde aan de rechterkant de bal en “lepelde” heel fraai de bal langs een S.E.P. speler. Vervolgens passte hij strak naar spits Jaco Wevers en tegen diens knal was de S.E.P. keeper kansloos. Een mooi doelpunt dus hoor. Door het schot van Jaco, maar zeker door die fraaie actie van Tim Zeller.

Tegen het einde van die eerste helft, begon het met de kaartenregen. Eerst een speler van S.E.P. die terecht geel kreeg vanwege een overtreding en vervolgens zo vlak voor rust direct rood voor Suwendly Sille. Sille stond vandaag in de verdediging (?) en beging met al zijn geestdrift de fout om persé een bal te willen veroveren in de middencirkel. Met gestrekt been erin. De S.E.P.-er moest zich laten vervangen en Suwendly Sille moest dus met rood van het veld en werd dus niet vervangen. Een domme overtreding. Full Speed moest dus verder met 10 man. Die paar minuten tot de rust liep dat gewoon goed. S.E.P. zette wel iets aan, maar echte kansen kwamen er niet meer.

De tweede helft liet eigenlijk hetzelfde beeld zien. S.E.P. die het wel probeerde, maar die het maar niet kon. Het werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Full Speed goalie Reinder Pul. Het enige gevaar kwam door een schot van een S.E.P. speler, die van richting werd veranderd. De bal ging hierdoor de hoogte in en verdween precies in de kruising van het Full Speed doel en dus werd het hierdoor 2-1. En dan denk je dus dat S.E.P. met man en macht gaat proberen die 2-2 erin te krijgen. Nou, dat offensief zag er maar zeer matig uit. Er kwam nauwelijks gevaar uit de aanvallen, want de verdediging van Full Speed deed het naar behoren in die 2e helft. Ondertussen regende het (vooral aan S.E.P. kant) gele kaarten. Een stuk of 6 spelers van S.E.P. gingen op de bon. Uiteindelijk mochten ook 2 Full Speed spelers een gele kaart ontvangen. Een paar minuten voor het einde was het de ingevallen Robin van den Bergh (hij wisselde Ronald Besse af) die zich weer eens niet kon inhouden. Een overtreding van Full Speed eindigde in een duwtje van een S.E.P. speler tegen Van den Bergh. Deze liet zich dit niet gebeuren en gaf die S.E.P. speler zo’n duw, dat die omviel. Geel voor S.E.P. en dus rood voor Robin van den Bergh. En dus ging Full Speed de laatste 10 minuten in met 9 man. S.E.P. bleef met 11 op het veld maar wist niet wat het hier mee aan moest. Full Speed wist wel wat het moest doen. Scoren en de wedstrijd daarmee op slot gooien. Tim Zeller zette fantastisch door rond de 16 van S.E.P. en wist de bal te heroveren. Een tikje breed op Brian Koster en diens uithaal belandde tegen de lat. Samet Mermer stond op de juiste plek en kon vrij eenvoudig de 3-1 intikken. De wedstrijd stond zodoende op slot. 3-1 met nog een paar minuten te spelen. Een S.E.P.-er werd gefrustreerd en behaalde vlak voor tijd nog zijn 2e geel en dus ging de wedstrijd de laatste 2 minuten in met 9 tegen 10. Het werd ook nog 4-1. Brian Koster had een kans, maar legde keurig breed op weer Samet Mermer die helemaal vrij stond. Zijn schot betekende de 4-1 en einde wedstrijd. Full Speed won dus dik verdiend.

Ik heb nog maar weinig geschreven over Tim Zeller. Dat deed ik ook bewust. Fysiek lijkt hij nog wat tekort te komen, maar daar merk je dus totaal niets van in het veld. Wat heb ik genoten van die jonge jongen.

Op naar volgende week. Op bezoek bij De Ster. Weer 3 punten zou weer fijn zijn.