Datum

4 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Onder een fraai zonnetje toog ik gisteren naar het mooie Wassenaar. Full Speed speelde namelijk daar tegen het plaatselijke Graaf Willem II Vac. Graaf Willem doet het erg goed en staat, na het onvermurwbare SVV op de 2e plek in de competitie. Dat SVV kampioen wordt, daar hoeven wij niet over te twijfelen en dus is Graaf Willem momenteel de beste van de rest.

En dat beloofde dus een zware middag voor Full Speed.

Het zonnetje deed dan wel zijn werk, warm was het zeker niet. Met een schrale, koude wind die dwars op het veld stond was het zoeken naar een plek, waar de koude wind geen vat op mij had. Goed en wel geïnstalleerd (staanplaats), zag ik dat de heer Langeveld, de trainer van Full Speed, dit keer de jeugd bij het 1e elftal had betrokken. A-junior Milan Sakkee stond in de basis. Volgens mij was dit niet helemaal zijn debuut in Full Speed 1, maar ik geloof wel dat het zijn debuut als basisspeler was. Verder zag ik ook de A-junioren Milano de Leeuw en Michael Bogers op de bank zitten. Beiden zouden later ook invallen en in ieder geval voor Milano de Leeuw betekende dit wel zijn debuut in het 1e.

Vorige week schreef ik nog dat de ervaren spelers, die bij het 1e elftal gehaald waren tegen Taurus, voor rust zorgden en dat dit de verdediging goed deed.

Nu waren die ervaren spelers er niet, maar Leon Bekenes was weer terug. Feit is dat het gisteren in het centrum goed stond. Dat mag best ook wel eens gezegd worden. Zowel Leon Bekenes als Jordi Vermeulen deden hun werk prima. De beide backs hadden het wat moeilijker. Glen van Eden had wat moeite met de snelle linksbuiten van Graaf Willem en Joey Donkers had het vooral zwaar, wanneer de middenvelder (nummer 10) inschoof en naar de zijkant uitweek.

Er kwamen dus wat voorzetten van zowel links als rechts en dit leverde de verdediging toch wel wat problemen op gezien de ruststand. Maar, zover zijn wij nog niet. Eerst terug naar het begin. Full Speed begon lekker fanatiek aan de wedstrijd. Het leek wel of Graaf Willem daar niet op gerekend had. Graaf Willem moest al snel in het begin aan de noodrem trekken, toen Samet Mermer het even op de heupen kreeg. Een vrije trap was het gevolg. Samet Mermer besloot deze zelf te nemen en schoot op het doel. De keeper bleek niet klemvast en liet de bal dus los. Milan Sakkee was er “als de kippen” bij en schoot de 0-1 in de touwen. Om mij heen hoorde ik wat Graaf Willem supporters knorren en de Full Speed aanhang vrolijker worden. Het ging vervolgens over en weer en beide teams kregen wat kleine kansjes. Bij Graaf Willem werd dat vooral door de buitenspelers verzorgd. Een paar voorzetten, maar die leverden niet heel veel grote kansen op. Full Speed probeerde aan de andere kant ook om de voorsprong te vergroten, maar ook hier geen uitgesproken grote kansen. Net na een half uur spelen kwam Graaf Willem op gelijke hoogte. Een bal van rechts bereikte de diepgaande middenvelder (nummer 10). Zijn schot ging via de binnenkant van de paal binnen en de 1-1 was een feit.

Ik moet zeggen dat het nogal eens gebeurde dat Full Speed dan de koppies liet hangen, maar vandaag was dit zeker niet het geval. Zelfs niet na de (gelukkige, of als Full Speed-er ongelukkige) 2-1. De linksbuiten schoot hard richting doel, maar de bal werd van richting veranderd. Dit laatste maakte Full Speed doelman Reinder Pul kansloos. En zo ging het met een 2-1 stand naar de thee.

De 2e helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de 1e helft, al gebeurde er nog wel het één en ander.
In die 2e helft werd er slordig gespeeld door beide elftallen. Veel balverlies en daardoor ging het spel wel op en neer, maar het was daardoor minder aantrekkelijk om te zien.
Af en toe werd er behoorlijk fanatiek gestreden om de bal, wat resulteerde in wat blessuregevallen. Ook aan Full Speed kant viel er weer wat op te lappen. Brian Koster kreeg een witte lap op zijn gezicht en Glen van Eden ging geblesseerd van het veld. En dus was daar het debuut van Milano de Leeuw die Glen van Eden verving. Ook Suwendly Sille kw3am het veld in. Hij liep te sleuren en liet zich niet gemakkelijk van de bal zetten. Fanatiek als hij is, probeert hij altijd met volle inzet een bal te veroveren. Ook nu weer en zo gaf hij in een duel een schouderduw aan een tegenstander. Deze gleed hierdoor onder het hek langs het veld en bleef daar achter haken met zijn voet. Een vervelende zaak voor de speler en de scheidsrechter van dienst, besloot het spel stil te leggen. Al met al duurde dit toch wel ruim 5 minuten. Ik zag dat de speler van Graaf Willem gelukkig, zij het ondersteund, wel zelfstandig van het veld kon. Het ging natuurlijk niet soepel, maar… het ging. Ik hoop dat zijn blessure meevalt. Voor zover ik het kon zien was het een ongelukkige samenloop van omstandigheden en absoluut zat er geen opzet bij. Dat vond kennelijk ook de scheidsrechter, want die heeft het hele duel geen kaart getrokken.

Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde toe. En natuurlijk duurde deze wedstrijd, gezien het oponthoud, ook langer dan de 90 minuten. En dat kwam goed uit. In de “blessuretijd” kreeg Full Speed een corner. Deze werd genomen door A-junior Michael Bogers (die ’s morgens bij het 2e elftal al 2 keer doeltreffend was geweest. De corner kwam precies op het hoofd van Leon Bekenes, die keurig inknikte. De bal ging fraai tussen wat Graaf Willem verdedigers door, zo de hoek in en de 2-2 was een feit.

De scheidsrechter liet nog een minuut of 2 doorspelen en beëindigde vervolgens de wedstrijd.

Weer een gelijkspel dus. Maar wel één om trots op te zijn. Na de winterstop is nu gespeeld tegen de nummer 3 en de nummer 2. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Vorige week schreef ik blij te zijn met een gelijkspel tegen Graaf Willem. Volgende week, in het carnavalsweekeinde, speelt Full Speed thuis tegen SEP. Dan een overwinning voor Full Speed zou mooi zijn.