Accommodatie

Onbekend

Full Speed – GSCESDO

Vandaag, 25 maart 2018, was een bijzondere dag in de geschiedenis van de statistieken van Full Speed. Statistieken vertegenwoordigen vanzelfsprekend een stuk geschiedenis, maar een drastische aanpassing van statistische feiten maakt iedereen een beetje zenuwachtig. De statisticus twijfelt aan zijn eigen feiten en de tegenhanger van de statisticus zegt  “zie je nu wel”.
Vandaag was zo een dag. In de ochtend speelde Full Speed 2 tegen GSCESDO 2 en statistisch gezien was een uitslag onduidelijk. Uiteindelijk won Full Speed 2 de wedstrijd met 7-0 en dat was een terechte , fantastische en overtuigende overwinning. Full Speed 2 speelde een dijk van een wedstrijd en behalve Full Speed krijgt ook GSCESDO een compliment. Met dikke cijfers winnen is leuk, maar met dikke cijfers verliezen is absoluut niet leuk. Toch bleef GSCESDO sportief en dat is een compliment waard. De grootste complimenten zijn natuurlijk voor Full Speed, want die speelde een super goede wedstrijd. Drie punten voor Full Speed 2 en ik voorspel nu dat ze de nacompetitie in gaan.
In de middag speelde Full Speed 1 ook tegen GSCESDO en dat was een gevecht tegen de statistieken. Gedurende het verslag zal ik een beetje ingaan op de statistische feiten die verpulverd werden.
In het programmaboekje stond namelijk al als feit vermeld dat Glen van Eden topscorer was in de wedstrijden tegen GSCESDO. Glen was dit samen met  Marcel Besse. Na afloop van de wedstrijd waren Glen en Marcel passé en mochten Samet en Jacco zich topscorer aller tijden noemen in de wedstrijden tegen GSCESDO. Wow ………… wat is er gebeurd? Laten we maar even terug gaan naar het begin van de wedstrijd.
De wedstrijd begon om bijna kwart over twee en de reden daarvoor is mij nog onduidelijk. Misschien hoor ik het nog een keer. Full Speed begon voortvarend. In “trainerstermen” zou ik zeggen “veel druk op de bal”, “kort dekken” en “overtuigd zijn”. Dat lukte en in de vierde minuut scoorde Samet de 1-0. Een prachtige uittrap van Reinder werd bijna net zo mooi doorgekopt door Jacco en Samet scoorde met een prachtige volley de 1-0. Een super mooi begin van de wedstrijd. Natuurlijk staat GSCESDO niet hoog geklasseerd, maar winnen doe je niet zomaar. GSCESDO heeft een verzameling handige voetballers en daar win je niet zomaar van. Dat bleek ook wel, want na een minuut of wat stond het alweer 1-1. Een beetje getreuzel van onze verdedigers in het doelgebied was daar de oorzaak van. Oh nee, als dit maar geen onheil op ons afroept. Full Speed hervond zichzelf en ging weer volop in de aanval. Het werd 2-1 door Jacco Wevers en het werd 3-1 door Samet Mermer. Het was pas rust en er stond al een mooie stand op het scorebord. De tweede helft begon en ondertussen was Pierre in de rust vervangen door Sasun.
Full Speed werd de 2e helft behoorlijk onder druk gezet door de tegenstander en eerlijk gezegd was het een beetje wachten op de aansluitende treffer. Reinder Pul was in grote vorm en in de 1ste helft hield hij een paar prachtige ballen tegen, maar in de 2e helft ook. We bleven dus in de wedstrijd en toen Jacco zijn 2e doelpunt scoorde was het gedaan met het verzet van GSCESDO.
Full Speed bleef voetballen en daarna scoorde Samet nog de 5-1 en Jacco de 6-1. Wat een kanjers. Consequentie was wel dat Samet en Jacco nu de topscorers zijn in de wedstrijden tegen GSCESDO. Glen is, net als Marcel Besse, dus voorbijgestreefd. Jacco en Samet hebben nu beide vier keer gescoord.
Een ander feitje is dat Full Speed voor het eerst dit seizoen nu in de stand in het linker rijtje staat en “last but not least” is het ook een feit dat Full Speed meer doelpunten gescoord heeft tegen GSCESDO dan tegen heeft gekregen.
Na afloop van de wedstrijd zag ik de trainers Richard, Frank, John en leider Steven in de kantine staan en ondanks de glorieuze, mooie en terechte overwinning oogden zij toch een beetje zenuwachtig. Met een schuin oog keken ze naar mij en ik hoorde ze denken en hopen dat het verslag vandaag een positief beeld zou hebben. Blijkbaar was het verslag van de wedstrijd tegen VCS ietwat confronterend en dat is natuurlijk voor niemand leuk. Voor de trainers niet, maar ook niet voor de spelers. Ik ben oprecht blij dat de wedstrijd vandaag het tegenovergestelde was van de wedstrijd van vorige week. Ik ben er van overtuigd dat de wedstrijd tegen VCS alsnog gewonnen wordt als die dag dezelfde inzet (maar vooral overtuiging) getoond wordt als de wedstrijd van vandaag. Ik ben er ook van overtuigd dat het nog een super seizoen wordt als deze instelling nog tien wedstrijden voort duurt.
Vandaag zag ik nog een heuglijk feit. Na een afwezigheid van 14 jaar, maakte Sander van Akkeren zijn rentree in het 1ste elftal van Full Speed. Zijn laatste wedstrijd was in het seizoen 2003-2004. Dat is toch mooi? Met zo een carrière en toch pas je 26ste wedstrijd in het 1ste elftal van Full Speed. Complimenten voor Sander, maar zeker ook de complimenten voor het 1ste en het 2e elftal.
Nu niet naast je schoenen gaan lopen, want er is maar één belangrijke wedstrijd en dat is altijd de eerstvolgende wedstrijd. Die moet gewonnen worden.