Datum

22 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste weken heeft het 1ste elftal van Full Speed de uitdaging om met hetzelfde resultaat als het 2e elftal van Full Speed de wedstrijd te beëindigen. De afgelopen twee wedstrijden lukte dat en wonnen Full Speed 1 en Full Speed 2 hun wedstrijden met respectievelijk 5-1 en 3-1. Hoe is dat deze dag gegaan? Full Speed 2 won vandaag met 5-0 en staat daarmee nu 2e in de stand en zelfs bovenaan in de stand om de 2e periode. Het kan niet anders dat Full Speed 2 nacompetitie gaat spelen. Was er nog iets noemenswaardig vandaag bij het 2e elftal? Jazeker. In het 2e elftal speelden vandaag zeker vijf jongens waarvan ik denk dat zij over één of twee jaar basisspeler zijn in het 1ste elftal. “mark my words” zou ik zeggen of is het de wens die de vader is van de gedachte?
Voor het 1ste elftal vandaag wel de opdracht om voor de 3e keer op rij het 2e elftal te evenaren. Gaat dat lukken? Nog niet zo heel lang geleden speelde Glen van Eden tegen REMO, de tegenstander van vandaag, een super wedstrijd en scoorde hij drie keer. REMO was dat vanzelfsprekend niet vergeten en hadden drie van hun beste verdedigers opgeofferd om Glen het leven zuur te maken. Ondanks de straffe mandekking lukte het Glen om een paar meedogenloze schoten op doel af te leveren. Met een vaart van zeker 15 kilometer per uur ging de bal op de doelman van REMO af. Nadat de keeper zijn handschoenen goed aangetrokken had, zijn haar had gekamd om goed op de foto te staan die Henk de Witte ging maken en nog even links en rechts keek om zeker te weten dat hij goed stond pakte hij de bal die vervaarlijk op hem af rolde.
Vermoedelijk door het warme weer was het tempo in de wedstrijd niet hoog. Full Speed was beter, maar grote kansen waren er niet. Gelukkig had Samet zichzelf een doel gesteld om topscorer van Full Speed te blijven in de wedstrijden tegen REMO. Ik durf nu al te schrijven dat het is gelukt. Vlak voor rust kreeg Samet een prachtige pass en omzeilde Samet de keeper. 1-0 en dat was tegelijkertijd de ruststand. Tijdens de rust is er aardig wat gebeurd. Het leek achteraf wel of Full Speed de taak op zich had genomen om de stand van 1-0 veilig te stellen en te verdedigen. Het leek wel of REMO een spoedcursus voetbal had gekregen in de rust en het leek wel of de scheidsrechter in de rust wat BEAMIX in zijn uurwerk had gestopt.
De mogelijke opdracht van Full Speed werd snel teniet gedaan, want na enkele minuten was de stand 1-1 en begon het gevecht om de drie punten opnieuw. REMO tapte in de 2e helft uit een ander vaatje en onze mannen van Full Speed hadden het soms best moeilijk. Het uurwerk van de scheidsrechter had het ook best moeilijk. Afgesproken was dat halverwege de 2e helft een drinkpauze ingelast zou worden. Toen de scheidsrechter, die overigens een goede wedstrijd floot, na 33 minuten een drinkpauze inlaste vermoedden de toeschouwers al dat het een latertje zou kunnen gaan worden. Dat werd het ook, want de wedstrijd begon om half drie en was afgelopen om tien minuten voor vijf. Wat gebeurde er tussendoor nog? Robin werd uitgejouwd door het publiek van REMO. De vijf toeschouwers hadden een slachtoffer gevonden die de vergissing maakte om ook nog te reageren op dat publiek. Daarnaast hadden we Joey nog die constant de drang had om naar voren te gaan. Zijn voorzetten met links bereikte helaas niet altijd de spitsen, maar vandaag bleek dat Joey ook een gouden rechter been heeft. Een afgemeten voorzet stelde Samet in staat om zijn tweede doelpunt van de dag te maken en ook nog eens met zijn hoofd. De 2-1 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en weer pakte Full Speed drie punten. Belangrijke punten, want Full Speed heeft echt nog kans om de nacompetitie te halen. Om die nacompetitie te halen is er nu één belangrijke hobbel en dat is het restant van de wedstrijd tegen VCS. Nog 35 minuten te spelen en te beginnen met een achterstand van 1-0. Een duidelijke, moeilijke maar zeker geen onmogelijke opdracht. Als deze “hobbel” beslecht is, dan volgt er weer een “hobbel”, maar eerst VCS.
Na afloop van de wedstrijd filosofeerden enkele prominenten van de club over de toekomst van Full Speed. Het ging over de toekomst van het zondagvoetbal en de klasse waarin Full Speed zou moeten spelen. Het was een interessante discussie en ook hier was er een wens die vermoedelijk de vader van de gedachte was. 3e, 2e of 1ste klasse? Waarom Concordia wel en Full Speed niet? Volgende week weten we meer als “wordt vervolgd” vervolgd is.