Klaar voor de wedstrijden van de waarheid?

Datum

3 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vooraf een vreemde wedstrijd. Als je wint blijf je op dezelfde plek staan in de stand en als je verliest blijf je ook op dezelfde plek staan. De werkelijke waarde van een verloren of gewonnen wedstrijd is natuurlijk heel anders.

Net als vorige week werd de wedstrijd vooraf gegaan door een wedstrijd van het 2e elftal. De uitslag was 3-3, maar ik denk dat er meer in gezeten had. Gelukkig verloor de koploper, zodat de conclusie getrokken kan worden dat Full Speed 2 ingelopen is. Nog één wedstrijd voor de winterstop en dan maar hopen dat alle blessures tijdig over zijn. Als we in de ideale situatie komen dat er niet zo veel blessures zijn, dan denk ik dat Full Speed 2 kampioen wordt, maar in ieder geval nacompetitie speelt. Opdracht is dan wel dat er geen domme gele en rode kaarten verkregen worden en daardoor onnodige schorsingen zijn.
Om 14:00 uur trad ons 1ste elftal aan tegen REMO. Zoals onze archivaris al gemeld had is er een grote uitdaging voor onze trainer Richard en zijn technische staf, maar ondertussen ook voor een aantal jongens uit de selectie. Wat is die uitdaging dan? Hierbij; Vanaf het seizoen 1946-1947 speelt Full Speed officiële (na)competitiewedstrijden. Tot op heden is het Full Speed niet gelukt om, cumulatief gezien,  meer wedstrijden te winnen dan te verliezen. Wanneer gaat het gebeuren dat, als je alle wedstrijden op telt, Full Speed vaker gewonnen heeft dan verloren? Ik ga voor dit seizoen. Jullie ook? Als straks blijkt dat dit resultaat bereikt is, dan gaan we helemaal los. Gratis bier, gratis eten en een heuse DJ. Dat betekent wel dat van een hoop spelers verwacht wordt dat ze wat langer moeten blijven dan nu het geval is. Het is niet te hopen dat dit een te grote opgave wordt. Laten we er in ieder geval voor gaan, dat verdienen jullie ( de spelers) en dat verdient de technische staf.
Op papier leek het dat REMO een niet al te moeilijke tegenstander zou worden, maar de realiteit was anders. De 1ste helft begon REMO zeer aanvallend en de druk op het doel van Full Speed was behoorlijk groot. Reinder Pul was één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart van vorige week en dat betekende voor Robin Koene dat hij zijn 1ste competitiewedstrijd op doel in het 1ste elftal van Full Speed mocht spelen. Robin deed dat goed. Complimenten.
De eerste twintig minuten was REMO behoorlijk aanwezig. Beter dan ik had verwacht. Ook Full Speed merkte dat en Full Speed werd af en toe diep in de verdediging gedwongen. Grote kansen waren er niet, maar met het spel wat in de 1ste helft gespeeld werd zou er geen wedstrijd gewonnen worden. Na een half uur zat alles mee. Samet Mermer kreeg de mogelijkheid en die benutte hij voor 100%. Een uitgekiende schuiver verdween in de hoek en hiermee maakte Samet zijn 51ste officiële doelpunt voor Full Speed die tegelijkertijd goed was voor de voorsprong van 1-0. Klasse. Helaas konden we niet lang genieten van deze voorsprong. Slechts een paar minuten later was het 1-1 en je zag dat enkele spelers hier last van hadden. Schouders omlaag, kop naar beneden en een beetje mopperend lopen naar de middencirkel om de aftrap te nemen. Ik betrapte me er zelf op dat ik weinig vertrouwen had in de afloop van deze wedstrijd. Gelukkig was de ruststand 1-1, maar het vertoonde spel was niet zo dat ik zeker was van een overwinning. Met mij ook enkele trouwe supporters. In de rust zei één van de trouwe supporters tegen mij het volgende; “de 2e helft komt alles goed, Full Speed speelt zelden twee gelijke helften, dus de 2e helft moet goed zijn”.
Niets was minder waar. De 2e helft zag je een herboren Full Speed. Een Full Speed die je graag zo ziet. Strijd, aanvalsdrift en samenwerking. Gelukkig werd die inzet beloond. Jacco Wevers wist een aanval goed af te ronden en stond Full Speed met 2-1 voor. Hoe krijgt die technische staf dat toch voor elkaar? Ik hoop dat ze dit wondermiddel onthouden hebben, want de komende weken staan er wel wat klusjes te wachten. SVV, DHL en Taurus.
Full Speed nam geen genoegen met de 2-1 voorsprong en wilde doordrukken. Hiervoor werd Tomas Sihombing geofferd en mocht de gepasseerde Devin van Leusden zijn opwachting maken. Tomas had al een gele kaart gekregen en daardoor was dit een logische keuze. Dat wordt nog lastig bij groep 1 van de selectie. Pierre van  Zadelhoff is weer terug en Pierre toonde aan dat hij een basisplek verdient. Nu werd Devin geofferd en ook Glen van Eden zat op “het bankie”. Nog even en Danny Hoogendoorn is ook weer fit en dat geldt ook voor Mark Jongste. Beide verdienen in mijn beleving een basisplaats, maar wie verliest daardoor zijn basisplek? Ik hoop dat het echt moeilijk wordt voor de trainers en dat de spelers hier ook lering uit trekken. In een periode van zware concurrentie wordt een speler ook met de dag beter.
De wedstrijd ging verder en Pierre werd uit voorzorg gewisseld voor Glen van Eden. Full Speed zette door en “good old” Ronald Besse maakte er ondertussen 3-1 van. REMO geloofde er steeds minder in en begon wat gefrustreerd te raken. Vervelende overtredingen die onnodig waren. Full Speed kreeg steeds meer kansen en één van die kansen werd verzilverd door clubtopscorer Jacco Wevers. Zijn 2e doelpunt maakte de 4-1, Ronald Besse werd gewisseld voor talent Michael Bogers. De frustraties liepen hoger op en een speler van REMO torpedeerde Joey Donkers en die speler kon daarvoor met rood vertrekken. Jammer voor de wedstrijd, want het was een zeer sportieve wedstrijd. Full Speed maakte zich niet meer druk en speelde de wedstrijd keurig uit. 4-1 gewonnen. Een goede uitslag om de komende drie tegenstanders tegemoet te treden. Een lekkere 2e helft, een matige 1ste helft en tevreden supporters. Daar doe je het toch voor? Vanzelfsprekend niet alleen daarvoor, maar ook voor de statistieken. Gaat het Full Speed lukken om dit seizoen af te sluiten met (in totaal) meer gewonnen wedstrijden dan verloren wedstrijden? Stel dat het gehaald wordt, dan is de kans ook groot dat de nacompetitie weer gehaald wordt. Ofwel; door het ene doel te behalen, behaal je tegelijkertijd een ander doel. Hoe “eenvoudig” kan het zijn?
Trouwens complimenten voor de "twitter koning". Het aantal volgers is al met tientallen gestegen en houdt hij alle fans in den wereld op de hoogte van de ontwikkelingen op veld 1.