11 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Full Speed – ODB

Vandaag, 11 maart 2018, speelde Full Speed tegen ODB. Een mooie club, waarbij ik in dit verslag begin met het belangrijkste van de wedstrijddag. De 3e helft. De mannen van ODB bleven tot een uur of acht gezellig in de kantine hangen en chapeau voor deze mannen. Een biertje, een Bacootje en een ander dubieus mixdrankje voor de trainer. Dat is mooi, want ODB is in mijn ogen  het lichtend voorbeeld hoe het amateurvoetbal in elkaar hoort te steken. Gedurende een wedstrijd volop de strijd aan gaan met de tegenstander en na afloop van de wedstrijd gezellig wat drinken met elkaar.
Waar zie je dat nog? Ik kan het zeggen en dat was vandaag bij en na afloop van de wedstrijd Full Speed tegen ODB. Het was zeker niet het geval bij de wedstrijd van Full Speed 2 deze ochtend tegen BMT. Daar was de tegenstander gedurende de gehele wedstrijd zeer onsportief en na de wedstrijd direct vertrokken vanaf het complex van Full Speed. Gelukkig was hun puntenzakje leeg, maar ze lieten we een gewonde speler van Full Speed achter. Michael, sterkte met je blessure.
ODB won vandaag met 2-0 van Full Speed en op die uitslag is werkelijk niets aan te merken. Je zou kunnen denken dat het dan een kort verslag zou kunnen zijn, maar niets is minder waar. Er gebeurde vandaag best wel het één en ander.
De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen Brian Koster de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg. Er zat zeker geen kwade opzet in, maar de scheidsrechter had geen andere keuze. De penalty werd benut en al vroeg stond er 0-1 op het scorebord. Ondanks dat ODB een veldoverwicht had, leidde dat niet tot kansen voor ODB, maar ook niet voor Full Speed. Het was vooral een strijd tussen de twee strafschopgebieden. Vandaag was ook de rentree van Tomas Sihombing. Na een afwezigheid van vier maanden was hij “wedstrijdfit” verklaard en kon hij plaats nemen op zijn geliefde linksback positie. Gelukkig dat Tomas er weer was, want Joey Donkers is een weekje weg en het baarde de trainer kopzorgen dat er niemand voor die positie leek te zijn.
ODB beschikt over een paar handige aanvallers die niet eenvoudig af te stoppen zijn. Toch lukte het onze verdediging de 1ste helft, want tot aan de rust creëerde ODB geen enkele kans meer. Dat is toch te danken aan onze verdedigers. Best knap, want naast Joey was ook Leon Bekenes afwezig door een schorsing.
ODB bleef het proberen en aan het einde van de 1ste helft merkte je toch dat Tomas wat wedstrijdritme miste. Een diepte pass op rechts was normaliter een “makkie” voor Tomas, maar de vermoeidheid sloeg toe en tijdens zijn “sprint” merkte Tomas dat het reclamebord van De Fuilspuiters wel heel lang naast hem bleef. Is het bord van De Fuilspuiters zo lang, bewoog het bord met hem mee of was er wat anders aan de hand? Het publiek stemde unaniem op de derde mogelijkheid en ook Tomas merkte op dat het rugnummer van de tegenstander wel heel snel steeds kleiner werd. Gelukkig was het de 44ste minuut van de 1ste helft en kon Tomas beslissen dat hij in de rust gewisseld wilde worden. Iets daarvoor had trainer Richard dat vermoedelijk ook al besloten en in de 2e helft stond er een andere linksback.
“Op scherp” kwam Full Speed uit de kleedkamer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die jacht duurde 1 minuut, want ODB benutte hun 1ste kans van de wedstrijd en stond er 0-2 op het scorebord. Full Speed ging alles op alles zetten. Na de rust was Ronald Besse er bij gekomen. Full Speed wilde absoluut wel en knokte voor iedere meter, maar men hoeft ODB geen lesje verdedigen te geven, want het was voor onze aanvallers een lastige middag. De laatste twintig minuten kwam Suwendly Sille er nog bij en nam Full Speed behoorlijk wat risico door één op één te gaan spelen. ODB kreeg daardoor enkele grote kansen, maar Reinder Pul deed zijn werk keurig en zorgde er voor dat ODB niet nog een keer scoorde. Full Speed kreeg welgeteld één kans en die was van Samet Mermer. Een miraculeuze redding van de keeper van ODB was nodig om te voorkomen dat Samet (en Full Speed) konden juichen.
Het publiek van Full Speed ging meer kabaal maken en zij spoorden Full Speed luidruchtig  aan om de aanval te kiezen. Gelukkig loopt er bij Full Speed een heus “SUS-team” rond om de gemoederen wat te laten bedaren. Wat betuttelende woorden, een klein “nekklemmetje” en de rust was weergekeerd. Aan de stand veranderde niets meer en de laatste wedstrijd uit de 2e periode is gespeeld. Volgende week de 1ste wedstrijd in de 3e periode. Als die gewonnen wordt, dan gaat Full Speed weer ergens voor strijden en dat is leuk. Zowel Full Speed 1 als Full Speed 2 speelt volgende week bij VCS.