Datum

25 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen SVV op het programma. De ongenaakbare koploper die dit seizoen 100% zeker kampioen gaat worden. Vandaag werden ook weer wat oudgedienden van stal gehaald. George Thoen en Robin Staakman stonden in de basis. Maakte dat een verschil vandaag? Het had gekund als de eerste tien minuten iets anders gelopen waren. Na één minuut kreeg George al een grote kans om Full Speed een voorsprong te geven. Helaas mislukte die, maar nog geen tien minuten later kreeg George weer een kans, maar hij kopte de bal op de paal.
SVV is zeker geen misselijke ploeg. Er lopen een paar behoorlijke voetballers rond die eigenlijk niet in de 3e klasse thuis horen. Sterker nog; ze hoorden vorig seizoen ook niet in de 4e klasse thuis, maar SVV heeft plannen op termijn en wil zo snel mogelijk naar de 1ste klasse toe. Ik denk dat dat ook wel gaat lukken, maar ik vraag me tegelijkertijd af voor wie ze dat doen. Voorafgaand aan de wedstrijd stond ik in de kantine van SVV en daar stonden welgeteld vijftien mensen die ik niet herkende als supporter van Full Speed. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, groeide dit aantal met 40% tot wel éénentwintig supporters van SVV. Op zulke momenten ben ik apetrots op een vereniging als Full Speed, want ondanks de koude en ondanks de uitwedstrijd waren er wel meer supporters van Full Speed, dan supporters van SVV. Dat siert onze club Full Speed.
Helaas win je geen wedstrijden met supporters, maar moeten de elf jongens in het veld het doen. Vandaag was dat een lastige klus. Full Speed kampt nog steeds met veel geblesseerden en schorsingen en ondanks dat het 2e elftal vrij was, moesten er toch mensen uit het 3e elftal gehaald worden. Daarover ontstond in de kantine van Full Speed later op de dag nog een interessante discussie.
Na de twee gemiste kansen van George begreep SVV dat er met Full Speed niet te spotten viel en begreep Full Speed dat deze twee kansen eigenlijk benut hadden moeten worden om het SVV enigszins moeilijk te maken. De eerste helft kon Full Speed nog tegengas geven en creëerde het nog een aantal mogelijkheden. Jacco probeerde het met een lob vanaf grote afstand en Samet bleef het ook proberen. Er was zelfs een moment dat het Full Speed publiek gilde om een penalty nadat Samet tegen de grond geduwd werd. Helaas liet de zeer goed leidende scheidsrechter zich niet beïnvloeden door het publiek en gaf derhalve geen penalty. Vlak  voor rust kreeg SVV een vrijs schop en dat betekende een achterstand van 1-0 waarmee Full Speed de kleedkamer in de rust mocht opzoeken. Een speech van de trainer in de rust moest Full Speed weer langszij brengen, maar het tegendeel was waar. Binnen vijf minuten maakte SVV de 2-0 en werd het, gezien de kwaliteit van SVV, onmogelijk om nog voor een verrassing te zorgen. Toch bleef Full Speed zijn stinkende best doen en werd SVV af en toe behoorlijk zenuwachtig. Full Speed bracht nog enkele wisselspelers in. Rick de Vroom die na een wereldreis weer beschikbaar is, Dimitri de Bruyn, die na zijn blessure weer beschikbaar is en Pieter Vlasveld, de goedlachse speler die overal inzetbaar is. Ondanks deze wissels lukte het Full Speed niet om te scoren, maar lukte het Full Speed wel om SVV niet meer te laten scoren. Vlak voor tijd kreeg Full Speed nog een penalty, nadat één van de spelers van Full Speed tegen de grond gewerkt werd. Deze penalty mocht genomen door Glen van Eden en het resultaat van deze penalty leverde hem de nieuwe naam Clarence van Eden op.
De nederlaag tegen SVV was ingecalculeerd en dat is niet erg, want waarschijnlijk zal iedereen van SVV verliezen. Over twee weken wacht ODB en die wedstrijd moet gewonnen kunnen worden. Zo zal ODB ook denken, dus het wordt vast een leuke wedstrijd. Ook met het weerzien met de vorige trainer Henk kijk ik naar uit.