17 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Full Speed – DHL

Wat een dag vandaag. Zowel Full Speed 1 als Full Speed 2 speelde vandaag tegen DHL. Voor beide teams was het een wedstrijd van de waarheid. Hoor je er bij of hoor je er niet bij? Voor het 1ste elftal is de opdracht om bij het “linker rijtje” te horen en voor het 2e elftal was de opdracht om bij de promotiekandidaten te horen. Daarnaast hadden we nog de Veteranen die een grote uitdaging hadden. De Veteranen gingen voor een periodetitel en bij een overwinning zou er een heuse DJ in de kleedkamer staan die er een groot feest van zou maken. Helaas werd de wedstrijd van de Veteranen afgekeurd, maar wat doe je dan met alle voorbereidende werkzaamheden? Laat dat maar aan de Veteranen over. Machtig om te zien dat er veertien, redelijk op leeftijd zijnde mannen,  aan het trainen zijn met maar één doel. Feest in de kleedkamer. Toch fantastisch om te zien dat er na zo een training een “look a like” van DJ Knutsel er een superfeest van weet te maken in kleedkamer 7. Menig speler van Full Speed of een tegenstander van Full Speed keek zijn ogen uit toen hij langs de kleedkamer van de Veteranen liep. Super goede muziek met een echte lichtshow opgefleurd met een stel dansende redelijk op leeftijd zijnde mannen met een lichtelijk overgewicht die de entourage compleet maakten. Er zijn maar weinig verenigingen waar dat kan en gelukkig is Full Speed één van die verenigingen.
Vervolgens kwam het 2e elftal het veld op en die stonden na twintig minuten al met 2-0 achter. “holy shit” dacht de verslaggever. Daar gaan de kampioensaspiraties en daar gaat die mooie zondag. Een mooie zondag zou het moeten zijn, want de zon liet zich gelukkig vaak zien. Het 2e elftal wist de achterstand tot aan de rust te beperken en het bleef gelukkig maar 0-2. Trainer Frank had wat uit te leggen in de rust, want die 1ste helft was dramatisch. Als herboren kwamen de jongens uit de kleedkamer en hadden ze slecht één doel. Winnen, winnen, winnen!!  Je ziet ook hoe belangrijk een paar ervaren spelers zijn voor een 2e elftal. Spelers als Sander en George die het leuk vinden om te voetballen, leuk vinden om een stel jonge gasten beter te laten voetballen en daarvoor ook nog eens beloond worden. Het werd 2-1, het werd 2-2 en vervolgens kwam Full Speed met 3-2 voor en gaven dat niet meer uit handen. Zelfs niet met 10 man, want Full Speed had geen wissels meer toen één van de spelers geblesseerd uit viel. Hierbij toch een oproep aan enkele ervaren spelers om hun ervaringen te willen delen met de jongere gasten die rondlopen in bijvoorbeeld het 2e team. Vervolgens was het 1ste elftal aan de beurt en ook zij hadden te kampen met een behoorlijke blessuregolf. De ervaren mannen Danny en Tomas waren er door blessures niet. Hoe gaan we dit oplossen? Trainer Richard moest wat verzinnen, want ook hij was vandaag beperkt in de aanwezige alternatieven. Toch lastig voor een trainer. Kies je alleen voor het 1ste team en zorg je er voor dat daar voldoende wissels zijn of houdt je ook rekening met het 2e elftal? Achteraf heb je het als trainer alleen maar goed gedaan als beide teams gewonnen hebben. Win je beide wedstrijden niet, dan is er commentaar. Waarom staat hij wissel, waarom speelt die?
De 1ste helft was van een matig niveau. Zowel van Full Speed als van DHL. De ruststand van 0-0 was dan ook logisch. Na de rust kwam een gretiger Full Speed uit de kleedkamer, maar ze hadden één ding in de kleedkamer achter gelaten. Ik kom daar later op terug. Full Speed zocht de aanval en daarmee werd DHL in de kaart gespeeld. Een counterploeg pur sang vindt het geweldig als een tegenstander de aanval op zoekt. Als aanvallende ploeg dien je daar ook rekening mee te houden. Full Speed werd beter en DHL had het moeilijk. Full Speed zocht de aanval, maar het was DHL die als eerste kon juichen. Het klinkt oneerlijk, maar zo zit voetbal in elkaar. Een uitval van DHL en het was 0-1. Met nog een klein kwartier te spelen een behoorlijk lastige opgave voor de mannen van Full Speed. Aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. Gelukkig volgde er een beloning en scoorde Samer Mermer de gelijkmaker. Een mooie aanval werd met een bekeken doelpunt beloond. Het lijkt er op dat Samet een poging gaat doen om op de topscorerslijst aller tijden een plek op het podium te gaan innemen. Natuurlijk moet hij daarvoor nog veel scoren, maar hij is nog jong en behoorlijk gedreven. Ik denk (de wens is de vader van de gedachte) dat het Samet gaat lukken. Een paar minuten voor tijd was het dus 1-1 en leek het er op dat er een puntendeling zou gaan plaats vinden. Full Speed was nog steeds beter en zij voelden dat ook. Als er één moment was dat Full Speed kon winnen was het vandaag wel, maar het zat dus niet mee. In de 90ste minuut lukte het DHL om met een spaarzame uitval te scoren. Geheel tegen de verhouding in scoorden zij en stond Full Speed met 2-1 achter. Wat moet je nu? Toch maar weer de aanval zoeken en hopen dat er alsnog één punt behaald kan worden. Full Speed kreeg weer wat kansen, maar het mocht niet lukken en het ging ook niet lukken. Zelfs Reinder werd bij een corner mee naar voren gestuurd, maar ook dat leidde niet tot een doelpunt. De laatste drie fluitsignalen van de scheidsrechter klonken als een mokerslag in de oren en Full Speed stond met lege handen. Ten onrechte en daar was zelfs DHL het mee eens, maar als je kan winnen, moet je ook winnen. Full Speed droop af naar de kleedkamer en bij het openen van de deur van de kleedkamer stond daar de doos die men in de rust vergeten was. De doos met geluk, want die hebben we echt gemist in de 2e helft.
Nu op naar de 2e helft van de competitie met een positie in de stand die niet bedacht was bij de start van de competitie. Een lastige opdracht voor de trainers. Ik heb vaak een antwoord voor uitdagingen, maar dit is best een lastige uitdaging. Gelukkig hebben we eerst Kerstmis, het oliebollenkaarten en het trainingsweekend. Daarna starten we weer met een hoop plezier aan de 2e helft van de competitie.