29 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

VCS – Full Speed

De wedstrijd die in maart tegen VCS gespeeld werd moest vandaag uitgespeeld worden. Reden hiervoor was dat de wedstrijd toen gestaakt werd, daar de scheidsrechter geblesseerd raakte. De reden van die blessure is nog steeds onduidelijk, want plotsklaps een rugklacht terwijl er wat onduidelijke types op de tribune zaten met een voodoopoppetje. Voor Full Speed was die blessure een redding want er werd op die koude dag in maart belabberd gespeeld.
Vandaag had Full Speed slechts één opdracht. Twee doelpunten meer maken dan VCS. Op zich niet zo een onmogelijke opgave, maar er was ook nog een randvoorwaarde. Doe het in 34 minuten!!!
Ten opzichte van de gestaakte wedstrijd waren er wat wijzigingen in de opstelling. Onze “reuzen” Sander van Akkeren en Roy Bekenes werden uit de Efteling gehaald en stonden pontificaal in de voorhoede om alle luchtduels te winnen. In de achterhoede stonden slechts drie verdedigers, want Full Speed moest risico’s nemen. een overwinning op VCS houdt in dat Full Speed nog volop in de strijd in voor de nacompetitie. Ook Bryan van den Bergh stond vandaag opgesteld en maakte zijn debuut in het 1ste elftal van Full Speed. Gefeliciteerd hiermee.
Het publiek ging er eens goed voor zitten. Er waren zeker wel zes supporters van VCS en een stuk of dertig van Full Speed. Deze verhouding had naar mijn gevoel iets met “vertrouwen in” te maken. Het Full Speed publiek had er duidelijk vertrouwen in. Laat maar beginnen die wedstrijd. De scheidsrechter van vandaag zag er fitter uit dan de scheidsrechter in maart, dus het risico dat de wedstrijd weer gestaakt werd was wat kleiner.
Wat we vandaag in die 34 minuten te zien kregen was werkelijk “top amusement”. Vier doelpunten, twee gele kaarten, veel kansen en veel strijd.
De “reuzen” in de voorhoede deden hun werk goed. Nagenoeg alle kopduels werden gewonnen. Al na tien minuten stond het publiek van Full Speed op de banken. Samet Mermer maakte de gelijkmaker . Ondertussen was Rick de Vroom al uitgevallen met een onwillige spier en was Jordi Vermeulen ingevallen. Nog geen vijf minuten later viel het publiek van Full Speed weer van de banken af, want VCS scoorde. Oh jee ……. Nog een kwartier te spelen en een achterstand van 2-1. Full Speed had nog steeds vertrouwen en bleef maar aanvallen. Het nam daarmee behoorlijk wat risico, want VCS kreeg daardoor ook een aantal kansen. Gelukkig verkeerd Reinder Pul al vele weken in topvorm, zodat hij alle kansen van VCS om zeep hielp. Acht minuten voor tijd was het weer feest, want Jacco Wevers maakte de gelijkmaker. Nog een paar minuten te gaan en nog een paar minuten strijd. Het regende kansen, maar Full Speed kreeg de bal er niet in. Op het moment dat Full Speed bijna berustte in het gelijk spel, kwam er een droge knal van Leon Bekenes die onhoudbaar voor de keeper van VCS in het doel belandde. 3-2 voorsprong en die gaan we niet meer uit handen geven. Het Bestuur van VCS liep nog voor het eindsignaal geïrriteerd weg en het publiek van Full Speed liep de polonaise op de tribune. Wat een heerlijke 34 minuten waren dit. Een terechte overwinning die om verschillende redenen bereikt is. Om te beginnen met het durven nemen van risico’s, maar vooral ook met zijn allen de strijd aan gaan. Ik zag vandaag een team staan die dit seizoen niet meer wenst te verliezen. Ik zag vandaag een team staan waarvan het mij niet zal verbazen dat ze dit seizoen niet meer verliezen. Het gaat nog een leuk seizoen worden voorspel ik. Nu eerst een zondagje rust en dan Wilhelmus thuis.