C.R. (Carli) van Booma

Accommodatie

Onbekend

Full Speed – IJsselmonde

Zondag 20 september 2020, na een half jaar eindelijk weer een competitiewedstrijd. De strijd in de 2e klasse voor Full Speed is begonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er op het terrein van Full Speed meerdere wedstrijden. Om 10:00 uur mochten de veteranen aftrappen en de 1ste punten waren traditioneel voor de veteranen van Full Speed. De 2e helft had eigenlijk niet gespeeld hoeven worden, want de eindstand was al na 45 minuten bereikt. “Good old” Ruud Wijnants, die nog steeds keeper is, gaat dit jaar serieus een gooi doen naar de mooiste prijs voor een keeper van en bij Full Speed. De prijs die traditioneel op de gala avond in juni uitgereikt wordt. De Richard van Vondelen Wissel Bokaal. Ruud is goed begonnen, want hij kreeg vandaag slechts één doelpunt tegen. De eindstand van 3-1 werd bereikt door doelpunten van Bart Overink en Patrick Hogervorst die twee keer scoorde.
Ook Full Speed 2 mocht vandaag in hun 1ste competitiewedstrijd aantreden tegen IJsselmonde. Het werd een moeizaam gelijkspel van 1-1. Inayat Wiegeraad was hier de doelpuntenmaker. Full Speed 2 kwam goed weg, want IJsselmonde beschikt over een mooie verzameling technische voetballers, zowel in het 1ste als het 2e elftal. Door hard te werken werd het een gelijkspel en dat is een mooie verdienste in de reserve 1ste klasse.
De mannen van Full Speed 6 mochten tussendoor nog aantreden tegen WIK. Deze tegenstander was een maatje te jong, een maatje te snel en een maatje te goed. Hier werd het 1-3 en de sombere spelers van het team droomden al van een nieuw seizoen in de veteranen klasse.

Nu de mannen van Full Speed 1. De voorbereiding op deze wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos. Wessel van Vliet moest nog een schorsing uitzitten van de twee gele kaarten in de wedstrijd tegen ODB in maart. Papa in spé, Danny Hoogendoorn, was nog niet fit genoeg om deel te nemen aan deze wedstrijd en Tim Zeller is door een nare knieblessure zeer waarschijnlijk het gehele seizoen uitgeschakeld. Sterkte Tim!!! Daarnaast moest trainer Frank thuis afwachten om het verlossende woord “negatief” te krijgen en kon hij niet deelnemen aan de trainingen. Gelukkig hebben we een puike assistent trainer en daarnaast ook nog “Club TV”. Trainer Frank kon vanuit zijn canapé afgelopen dinsdag precies zien of er goed getraind werd, of iedereen zich aan de opdrachten hield en ook de aanwezigheid werd gecontroleerd. Later op de avond volgde er dan een belletje naar de betreffende speler waarom hij bijvoorbeeld niet op het veld gesignaleerd was door Frank.
Voor de donderdagavond training hadden de spelers daar een “hesje” voor gestoken. Het prachtige hesje met rugnummer 3 hing over de camera en trainer Frank zag vanuit zijn canapé niets meer. Van wie is hesje nummer 3 eigenlijk?
Gelukkig kwam voor trainer Frank het verlossende woord op vrijdag en was hij dit weekend weer te zien op het complex van Full Speed. Trainer Frank had een speciale tactiek uitgedacht voor deze wedstrijd en als iedereen zich aan zijn opdracht zou houden en dat ook nog eens 90 minuten zou vol houden, dan moet dat tot een overwinning leiden.
Zoals ik al eerder meldde bezit IJsselmonde over een verzameling technische voetballers. Gelukkig bezit Full Speed een aanvalsplan en een hoop werklust. 1-0 door Tomas Sihombing met een leep balletje over de keeper heen. 2-0 door Lesley Dijksman door een prachtige krul in de kruising. 3-0 door Samet Mermer na een goede actie van Donny van Oijen. IJsselmonde was met stomheid geslagen en ze moesten diep gaan om een “walk over” te voorkomen. De waarschuwing vanuit de zijkant om dit mooie spel wel vol te houden werd niet gehoord. Het werd 3-1 en ook de scheidsrechter hielp een handje mee door iets te eenvoudig een penalty te geven. Dit betekende dat de ruststand 3-2 was in het voordeel van Full Speed. De voorsprong duurde nog 30 seconden, want in de 1ste minuut na rust was het al 3-3. Poeh hé, dacht iedereen en zichtbaar was dat niet iedereen zich meer aan zijn opdracht hield. Eventjes veerde het weer op toen Donny van Oijen op randje buitenspel een beauty van een doelpunt maakte. 4-3 voorsprong en dit mocht niet meer uit handen gegeven worden. Mooi niet, 4-4, 4-5 en zelfs 4-6. Gaat Full Speed op een nederlaag af stevenen in de 1ste competitiewedstrijd? Lesley Dijksman maakte via een penalty 5-6 en het werd een spannend einde van de wedstrijd. Zou het nog 6-6 worden? Helaas, Game over. Vijf doelpunten maken en niet winnen, dat gebeurt niet vaak. Het geeft wel aan waar Full Speed vandaag kwetsbaar was. Het is een ander niveau dan vorig seizoen, dat was wel duidelijk, maar hier kunnen de spelers alleen maar van leren.

Volgende week uit naar Concordia, een stadsderby, ik kijk er nu al naar uit.

Onder een aantal mooie foto's van onze huisfotograaf. Morgen op Facebook volgen ze allemaal.