Groene Zoom 2
2491EH
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3866595

Een wedstrijd tegen Wilhelmus is op papier een “kraker”, maar is zo een “kraker” in de praktijk ook een “kraker”?
Met deze vraag in mijn achterhoofd reed ik naar Voorburg toe, naar de club die een grote naam heeft en garant staat voor sfeer en herrie op de tribune en in de kantine. Toen ik aan kwam dacht ik serieus dat de wedstrijd afgekeurd was. Een nagenoeg leeg en sfeerloos complex met een hoofdveld waar twee teams zich aan het warmlopen waren en een tribune die helemaal leeg is. Ongekend voor zo een club. Uiteindelijk stond er bij de wedstrijd wel wat publiek, maar die hadden allemaal een rood-witte paraplu. Triest om te concluderen dat zo een grote club zo weinig betrokkenheid heeft op zondagmiddag als het vlaggenschip aan moet treden. Het wordt tijd voor de overstap naar de zaterdag.
Maar goed, iedereen zijn eigen sores. Net als veel verenigingen kampt Full Speed ook met een lijst van blessures en andere afwezigen. De Corona periode heeft veel teams niet goed gedaan. Zelfs een lange periode zonder voetbal heeft consequenties. Spelers raken eerder geblesseerd en veel spelers hebben ook andere geneugten ontdekt. Logisch, want je wilt wel al je plezier halen aan de kostbare vrije tijd die je hebt. Het zal best een tijdje duren voordat bij de meeste spelers de sportieve prestatie weer boven aan staat. Je kunt je toch niet voorstellen dat …………………………. Laat maar, ik word te oud om me daar druk om te maken.

De wedstrijd zelf was voor iedere toeschouwer een spannende, maar zeker geen hoogstaande wedstrijd. Na 20 minuten dacht iedereen dat Wilhelmus als eerste zou gaan scoren, maar tijdens de volgende 25 minuten hadden beide ploegen als eerste kunnen scoren. Uiteindelijk scoorde geen van beide ploegen in de 1ste helft en was het dus 0-0 bij de rust. De 2e helft waren de rollen omgedraaid. Full Speed speelde georganiseerder, maar het bleef wel een rommelige wedstrijd. Mooi dat een aanvaller altijd uit is op een doelpunt. Matig spelen, maar de grote kans die je krijgt toch benutten. Dit speelde Rida Aarab voor elkaar. Hij zat geen moment echt in de wedstrijd, maar deed uiteindelijk toch waar hij het beste in is. Scoren!! Een pracht assist van Soufyan El Mourabit werd door Rida op weergaloze wijze omgezet in een 1-0 voorsprong. Nog tien minuten te spelen en daar gebeurde heel veel in die tien minuten. Een geblesseerde scheidsrechter, een paar grote kansen, een rode kaart voor de keeper van Wilhelmus en wat opstootjes, omdat verliezen gewoon niet leuk is. Uiteindelijk liep Full Speed triomfantelijk van het veld af en de drie punten waren binnen.  Geconstateerd moet worden dat Full Speed nog steeds kan rekenen op de oude garde. Danny Hoogendoorn koerst af op een jubileum van hoog niveau en de iets jongere garde koerst af op een jubileum van niveau. Naast Danny was Leon Bekenes in mijn ogen toch wel één van de uitblinkers. En niet te vergeten Soufyan.
Een goede start van deze competitie. Vier punten uit twee wedstrijden en volgende week weer een mooie wedstrijd tegen HMSH. Wat staat ons dan te wachten?