Onbekend

Opstelling Full Speed 1 (zon)

Nou, het venijn zat weer eens in de staart vanmiddag.

ODB – Full Speed. ODB, de club van oud Full Speed trainer Henk Baggerman. Staat 2e en is nog steeds niet kansloos voor de titel. Maar dan moest het vanmiddag wel winnen van Full Speed.

En dus was de eerste helft vooral voor Full Speed. Eerlijk is eerlijk. ODB wist niet waar de bal naar toe moest en kon bijna niet anders dan verkeerd passen. Full Speed stond namelijk erg goed en dekte kort. Het eerste half uur zeker, wist ODB geen raad met Full Speed. Full Speed had bovendien de wind mee. Het creëerde enkele kansjes, tot ongeveer de 20e minuut. Rick de Vroom die weer mee naar voren was gekomen, kopte de bal op de lat en de terug springende bal was een prooi voor Ronald Besse. Hij nam aan en haalde uit. De keeper van ODB was kansloos en Full Speed nam een verdiende voorsprong. Hierna kreeg Full Speed nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar deze gingen vooral net naast. Pas na een half uur kwam ODB wat beter in het spel en werd het ook wat gevaarlijker. Vlak voor rust werd het gelijk. Men liet een middenvelder te vrij en een afstandsschot werd door keeper Jack Bommelé half gekeerd. De terugspringende bal werd ingeschoten en zodoende ging men met 1-1 de rust in.

In de 2e helft had Full Speed dus de wind tegen. Toch leek het niet veel te duchten te hebben van ODB. ODB kreeg kansen, maar ging daar zeker niet effectief mee om. Full Speed liet zich iets achteruit drukken, waardoor ODB steeds beter in het spel kwam. Toch werd de strijd pas op het laatst beslist. Eerst werd Robin van den Bergh met 2 keer geel van het veld gestuurd in de laatste minuut. In blessuretijd kwam er een hoge bal links in het ODB strafschopgebied. Er werd hands gemaakt door de ODB verdediger en ondanks vele protesten van ODB besloot de scheidsrechter een penalty gegeven. Full Speed mocht dus van 11 meter proberen de wedstrijd te beslissen. Dat mislukte echter. De penalty werd niet goed ingeschoten, waardoor de keeper van ODB de penalty stopte. Nog geen minuut later lag de bal in het net bij Full Speed. In het strafschopgebied was het erg druk en één van de ODB-spelers tikte de bal in het doel. 2-1 voor ODB dus en even later floot de scheidsrechter af. ODB won dus en blijft in de race voor het kampioenschap.

Full Speed verspeelt door deze nederlaag misschien wel de kansen op de 2e periode. We gaan het zien. Volgende week kan Oliveo kampioen worden, bij winst op Zoetermeer (Oliveo speelt thuis). Full Speed moet volgende week winnen van GSC ESDO, dat op bezoek komt in de Kerkpolder. Daarna zal het nog afhankelijk zijn van andere uitslagen, maar…. Wie weet…

Onderweg naar de uitgang zag ik teleurgestelde Full Speed spelers op het veld (liggen). Een goed teken. Kom op mannen, nog 1 wedstrijd alles geven en dan zien wij wel waar het op uitdraait. Ik ben er weer bij volgende week. U ook?