Datum

2 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de 1ste bekerwedstrijd van het seizoen 2018-2019. De wedstrijd tegen het 2e team van VOC. Het 2e team? Ja, de reserve hoofdklasse mag tegenwoordig ook meedoen aan de bekercompetitie van de 3e en 4e klasse van de KNVB. Waar slaat dat nu op. Het heeft toch geen enkele zin als je met 10-0 wint van een 2e elftal? Na 5 minuten stond het 1-0 in het voordeel van VOC.
Wow, zijn die gasten dan zo goed? Ik moet zeggen dat VOC een behoorlijk team heeft, maar de snelle achterstand was vooral te wijten aan Full Speed zelf. De 1ste tien minuten was er redelijk sprake van lichte paniek in de verdediging van Full Speed. De snelle jongens van VOC maakten het onze verdedigers behoorlijk lastig en dat mondde uit in een 1-0 voorsprong voor VOC. Natuurlijk, we hebben een nieuw team met een aantal nieuwe spelers. Zo is Wessel van Vliet overgekomen van VUC en staat hij centraal achter in de verdediging. Lesley Dijksman is overgekomen van Den Hoorn en speelt centraal op het middenveld. Bryan van den Bergh is vanuit de jeugd zo doorgestroomd naar het linker middenveld, Rida Aarab is van HMC naar Full Speed gekomen en mag zijn kunsten in de voorhoede laten zien en Keesy Main is na twee jaar Roemenië weer terug in de voorhoede van Full Speed terug te vinden. Toch vijf nieuwe spelers in de basis en er zouden er nog een paar bij komen. Enigszins van de schrik bekomen herpakte Full Speed zich en ging wat meer in de aanval. Dit leidde tot een aantal behoorlijke aanvallen, maar er stond ook een aardig keepertje op doel bij VOC. Een paar behoorlijke afstandsschoten werden steeds zorgvuldig gekeerd door de keeper van VOC. Natuurlijk kwam VOC ook nog vaak in de buurt van ons doel, maar onze keeper Reinder wilde zich niet meer laten verrassen. Het leek er op dat we met een 1-0 achterstand de rust in zouden gaan, maar er kwamen een paar mooie minuten aan. Een vrije trap van Joey werd prachtig de kruising in gekruld.

Het begint toch behoorlijk zijn specialiteit te worden, want vrije trappen van die schoonheid heeft hij vaker gemaakt. Ook VOC was onder de indruk en schopte daardoor Bryan maar onderuit en een minuut later mocht Full Speed nog een pingel nemen. Dat was een “kaassie” voor Jacco en in plaats van een 1-0 achterstand ging Full Speed met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in.

Vermeldenswaardig is overigens ook dat Full Speed Champions League aspiraties begint te krijgen. Bij de opkomst voor het begin van de wedstrijd staat er een heuse zuil waar de scheidsrechter de bal vanaf kan halen. Die bal wordt wekelijks geschonken door een balsponsor. Bijgevoegd een foto van de zuil en je kunt op de foto zien wie die zuil gemaakt heeft. Zo trots als een pauw kijkt hij er naar.

De tweede helft was een gelijk opgaande strijd en bij Full Speed kwamen weer twee nieuwkomers het veld op. Volkan Imeci, die overgekomen is van Die Haghe, kwam er in voor Pierre van Zadelhoff en Ugur Gunes, die overgekomen is van Graaf Willem II VAC, mocht het veld in voor Bryan van den Bergh. Ondertussen was oudgediende Tomas Sihombing het veld al in gekomen voor Keesy Main.

De 2e helft was vooral spannend. VOC vocht voor de gelijkmaker, Full Speed vocht tegen de gelijkmaker en voor het uitbreiden van de voorsprong. Er was een rare laatste minuut in de 1ste helft maar er volgde er nog één in de 2e helft. Een van richting verandert schot belandde jammerlijk achter de goed keepende Reinder en daarmee was de eindstand van 2-2 bereikt. Achteraf wel een verdiend gelijkspel maar je wilt natuurlijk altijd winnen. Volgende week weer een bekerwedstrijd en dan uit tegen Kethel Spaland. Tot volgende week en dank voor Henk met de mooie foto's.