27 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 27 oktober 2019 was weer een legendarische dag voor Full Speed.
De Veteranen moesten spelen tegen Transvalia. Een ploeg ergens uit Rotterdam Zuid waartegen nooit eerder gevoetbald was. Zoals verwacht gingen de Veteranen met een overwinning naar huis. Good old Marcel Besse scoorde alle drie de doelpunten. Hebben mensen er wel eens over gesproken hoeveel doelpunten Marcel ondertussen gescoord heeft? Ik denk dat het al richting de “duizend” gaat.
Full Speed 3 mocht aantreden tegen TOGB en zij hadden een mooie voorsprong van 2-0 en waanden zich al de winnaar van de wedstrijd. Uiteindelijk verloor dit “dreamteam” met 3-2 en gaat het dit seizoen niet zoals de mannen verwacht hadden. Het gaat een lastig seizoen worden vrees ik.
Full Speed 2 moest aantreden tegen Antibarbari. Voorafgaand aan de wedstrijd waren beide teams koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden. De mannen van Full Speed 2 kwamen als winnaar uit deze wedstrijd en zijn nu trotse koploper in de poule. Een hele knappe prestatie van de spelers en vanzelfsprekend ook van de technische staf. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de assistent van de reserve assistent trainer wekelijks punten geeft aan de spelers. Die punten zouden dan weer bepalend kunnen zijn voor de keuze van “de speler van het jaar”. Dat schijnt wel te leven binnen de groep en iedereen doet vanzelfsprekend meer dan zijn best om zoveel mogelijk punten binnen te sprokkelen. Veel punten gingen vandaag naar Kiefer. Niet zo goed spelen en op een super belangrijk moment een bijna onmogelijk doelpunt maken. Dat is absoluut een garantie voor veel punten.
Dan naar Full Speed 1. De belangrijke wedstrijd tegen WIK. Deze ploeg staat bekend als de ploeg die het Full Speed altijd behoorlijk lastig maakt. In het bijzonder door hun stevige robuuste, maar faire, spel. De spelers van WIK kleunen er in, maar doen dat om hun duels te winnen. Voor Full Speed is dat soms lastig.
Full Speed is dit seizoen goed begonnen. 15 punten na 5 wedstrijden is voor Full Speed een unieke prestatie. Nooit eerder hebben Full Speed 1 en 2 zo een goede seizoenstart gehad. Waar gaat dat toe leiden?
De wedstrijd zelf was apart. Full Speed had een hoog percentage balbezit, maar overtuigde, zeker de 1ste helft, niet echt. Full Speed heeft ook een luxe probleem. Welke vereniging heeft een reservebank waarop spelers van het kaliber Tim Zeller, Wessel van Vliet en Volkan Imeci plaats nemen? Zo een reservebank bepaalt ook de kracht van de ploeg. Een wisselspeler maakt een team niet altijd zwakker. Sterker nog; deze wisselspelers maakten de ploeg gewoon veel sterker. De 1ste helft eindigde in 0-0 en in de 2e helft maakte Tim Zeller zijn opwachting. Tien minuten later kwam Wessel er in, omdat Pierre van Zadelhoff geblesseerd raakte. Pierre gaan we missen de komende wedstrijd, want hij is echt een zekere factor in het team.
Full Speed bleef de aanval zoeken en gelukkig werd die aanvalsdrift beloond. Het was Tim Zeller die de score opende na een mooie combinatie. De ultieme poging van de grensrechter om het doelpunt ongedaan te maken werd door de scheidrechter weg gewoven. De grensrechter zal nu zelf ook wel snappen waarom hij niet geloofd werd door de scheidsrechter. WIK bleef het Full Speed lastig maken, maar het leidde niet tot echte problemen. Veel blessures leidde tot een extra vijf minuten, maar gelukkig voor Full Speed bleef het 1-0. Een mooie overwinning en deze overwinning betekent dat er volgende week al beslag gelegd kan worden om de 1ste periodetitel. De disco staat al klaar en het 1ste feestje kan misschien gevierd worden.
De mannen zijn in “the winning mood”. Het gaat ook gebeuren volgende week.
De man van de wedstrijd is ook een hot item geworden. Wie gaat het zijn vandaag? Voor mij is het de man die vandaag zijn 325ste wedstrijd speelde in het 1ste elftal van Full Speed. Een pracht aantal, maar het mooie is dat hij nu nog net zo trots en gedreven is als bij zijn 10e wedstrijd in het 1ste elftal van Full Speed. De laatste weken toch een paar keer op de reservebank beland, maar Danny liet vandaag toch weer zien dat hij één van de spelers is die niet misstaat in de “basis elf”.
Gelukkig bepaalt de trainer, en heb je geen garantie voor de volgende wedstrijd, ook al ben je “de man van de wedstrijd”.
Volgende week Taurus. 3 punten, periodekampioen en beseffen dat je er nog lang niet bent.