Datum

8 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 8 december 2019. Een mooie dag bij Full Speed. Tenminste; dat waren de plannen voor die dag. Oma Toos was jarig, zij werd 89 jaar deze dag. Een foute Kersttruien party en Full Speed 6 die vandaag tegelijkertijd thuis mocht spelen als het 1ste elftal. Over Full Speed 6 wordt nooit zoveel geschreven. Wie zijn zij eigenlijk? Full Speed 6 is het voormalige team van Delfia die samen zijn gaan werken met de mannen van Full Speed 6 waar er niet meer zoveel van over waren. Nu is het weer een groot team onder de bezielende leiding van “the giant”. Diezelfde “giant” zorgde vandaag ook nog met een krachtig afstandsschot voor de bevrijdende voorsprong van 3-2 en een assist van, jawel, weer die “giant” zorgde voor de overwinning van 5-2.
De mannen van Full Speed 2 mochten ook weer aantreden en wel tegen Den Hoorn. Full Speed 2 heeft dit seizoen nog geen competitiewedstrijd verloren en blijkbaar wordt dat een beetje saai en motiveert dat ook niet voldoende, want één speler kwam een beetje te laat en een andere speler kwam veel te laat. Wonderbaarlijk is dat wel te noemen. Je stevent af op een mogelijk kampioenschap en je laat je team “ketsen”. Niet te veel woorden aan vuil maken. Full Speed 2 speelde een belabberde 1ste helft en vlak na rust kwam Full Speed 2 zelfs op een achterstand van 2-0. Toen gebeurde er iets met de mannen van Full Speed 2. Ze werden na 65 minuten spelen eindelijk wakker. Volkan Imeci scoorde de 2-1 en Ugur Gunes zorgde voor de gelijkmaker en tevens voor de 3-2 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Full Speed 2 is klaar dit kalenderjaar en mag zich “Campeón de invierno” noemen.

Om 14:00 uur de kraker van Full Speed 1 tegen HWD, ofwel Het Witte Dorp. De wind waaide tierig en Full Speed had de 1ste helft de forse wind tegen. Ondanks een schot van HWD tegen de paal, kwam Full Speed niet in gevaar, maar wist ook niet te scoren. De opdracht voor Full Speed was voorafgaand aan de wedstrijd simpel. Nog vier helften knallen en Full Speed 1 mag zich op 15 december ook “Campeón de invierno” noemen. Na de 1ste van die vier helften was er weliswaar geknald, maar niet gescoord. Dan maar de 2e helft. Full Speed begon furieus en je zag dat het een kwestie van tijd was dat dit omgezet wordt in een doelpunt. HWD deed verwoede pogingen om tijd te rekken, want ze waren blijkbaar voor één punt gekomen. Een mooie voorzet van Leon Bekenes en Rida Aarab scoorde de 1-0. Een mooie voorzet van Leon Bekenes en Samet Mermer scoorde de 2-0. Wow, het knallen werd beloond. De man van de wedstrijd van vorige week kreeg zijn “beloning” van de trainer en dat was een plekkie op de bank. Daar ben je lekker mee. Twee oude rotten op de bank, want naast Tomas Sihombing zat ook Danny Hoogendoorn op de bank. Gelukkig zat er ook nog een jonkie Michael Bogers. Alle drie mochten ze nog invallen, maar het leidde niet tot meer doelpunten voor Full Speed. Helaas wel nog een penalty voor HWD en de benutte penalty bepaalde de eindstand van 2-1 in het voordeel van Full Speed. Nog twee helften knallen en dan is het doel voor 2019 bereikt. “Campeón de invierno”

De man van de wedstrijd. Wie gaat het worden? Tegelijkertijd niet te hopen dat de man van de wedstrijd van vandaag hetzelfde overkomt als de man van de wedstrijd van vorige week. Voor mij is het Stijn Willems. Een keihard werkende speler op het middenveld. Op dit ogenblik zorgt Stijn er in mijn ogen voor dat het gemis van Pierre van Zadelhoff beperkt wordt. Geloof me, dit zijn eigenlijk twee prijzen voor Stijn. Enerzijds “de man van de wedstrijd” en anderzijds een vergelijk met Pierre.

Weer het maximaal aantal punten voor Full Speed 1 en 2 en het foute truien feest kon beginnen. Ik moest afhaken, want Oma Toos was jarig. De overwinning werd aan haar opgedragen. Dat meldde de man van de wedstrijd van vorige week mij voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag. TOP.