Datum

3 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 3 september was een bijzondere dag in de geschiedboeken van Full Speed. Full Speed 1, 2 en 3 spelen thuis en daarnaast ook nog de Veteranen. De dag begon nogal met een hoop verwarring, want de tegenstander van onze Veteranen had aangegeven dat ze de strijd niet aandurfden. Geen wedstrijd dus voor de Veteranen. Eerst dus de wedstrijd van Full Speed 2 tegen Slikkerveer. Gezien de stand zou het “appeltje eitje” moeten zijn, maar niets is minder waar. Full Speed 2 had het behoorlijk moeilijk tegen Slikkerveer. Full Speed 2 won vandaag met 3-2, mede door een ontketende Suwendly Sille. Hij scoorde vandaag de 1-0, de 2-1 en ook de belangrijke 3-2. Je zou bijna zeggen dat het een fenomeen is. Het leuke is ook dat de “twitterkoning” vaak een bijzondere reactie krijgt als hij de naam “Suwendly” twittert. Ene Esther geeft binnen “no time” aan dat het een mooi bericht is. Super leuk, want Suwendly wordt er alleen maar beter van. Je zal toch maar drie keer scoren in één wedstrijd, dan ben je toch “The King”?

De mannen van Full Speed 3 moesten vandaag spelen tegen Den Hoorn. De spelers van Den Hoorn hadden het lastig vandaag, want wie haalt het in zijn hoofd om Den Hoorn 3 op “gewoon gras” te laten spelen. Vooraf hoorde ik enkele spelers van Den Hoorn jammeren dat ze dat niet leuk vonden. Ik hoorde zelfs de uitspraak “wat een K(lote) club is dit”. Dat moet je natuurlijk niet tegen de mannen van Full Speed 3 zeggen. Sander van Akkeren 1-0, Ronald Besse 2-0, Brian Schalker 3-0, Kees de Jong 4-0. OK, lekker naar huis met je “K(lote) club”, doei.

Nu de mannen van Full Speed 1. Vandaag winnen zou betekenen dat Full Speed 1 de 1ste periode behaalt in deze competitie. Alle voorbereidingen werden getroffen. Een lunch vooraf, veel aandacht op social media, een disco achteraf en een etentje na afloop. Het liep iets anders dan veel mensen gehoopt hadden. 1-0 voor Taurus, 2-0 voor Taurus. Het werd een uitzichtloze situatie. De ruststand was 0-2 en het was niet eens onverdiend. Hoe ga je dat in de rust oplossen? Een donderspeech, een paar tactische tips en een “schop onder de kont”.

Het laatste werkte goed, want Full Speed begon furieus aan de 2e helft. Binnen 1 minuut belandde een schot van Rida Aarab al op de lat. Full Speed was ontketend en het was wachten op de aansluitende treffer. Die liet niet lang op zich wachten en het was Lesley Dijksman die de 2-1 maakte.
Het was wachten op de 2-2, maar we moeten de lepe ploeg Taurus natuurlijk niet onderschatten. Een 100% counterploeg en die kunst beheersen zij behoorlijk. Een foutje in de verdediging leidde naar een 3-1 voorsprong van Taurus. Full Speed restte nog maar één ding en dat was aanvallen, aanvullen en aanvallen. Iedereen raadt het al. Het ging Full Speed vandaag niet lukken en dat lag enerzijds aan de wilskracht van Taurus en anderzijds aan de onmacht van Full Speed. Op één of andere manier kregen de mannen het niet voor elkaar om een aantal doelrijke kansen aaneen te rijgen. In de 2e helft een surplus aan inzet, maar helaas geen overwicht. In de 2e helft een surplus aan goodwill, maar helaas geen resultaat. Full Speed redde het niet vandaag. Taurus ging als winnaar naar huis, maar gelukkig bleven ze nog een tijdje hangen in de kantine. De DJ werd vanzelfsprekend niet afgezegd, want het blijft natuurlijk super knap dat Full Speed 18 punten gehaald heeft in 7 wedstrijden.

De afgelopen weken waren de leden van Full Speed natuurlijk behoorlijk verwend door de behaalde resultaten. Afspraak is namelijk dat de trainers van Full Speed 1 en 2 trakteren als beide teams op één zondag hun wedstrijd winnen. Niemand wist dat er onder de trainers ook een strijd zou ontstaan. Na één wedstrijd kreeg iedereen een heerlijke “lange vinger” en na twee overwinningen was dit pakket al uitgebreid tot een pak lange vingers en twee pakken stroopwafels. Na de 3e overwinning greep de assistent trainer van het 2e elftal in en hij trakteerde de vereniging op een verzameling “Bossche Bollen”. De “beer is nu los”. De trainers doen niet meer voor elkaar onder en dat betekende dat er afgelopen donderdag minimaal 2 m³ stroopwafels, boterkoeken, mergpijpjes en spritsen klaar lagen om verorberd te worden. Deze week niets te eten. Wat een pijnlijk moment voor de trainers. Ik weet nu al dat de tegenstanders van aanstaande zondag “de klos” zijn. De trainers van Full Speed gaan donderdag 14 november weer trakteren.

De man van de wedstrijd. Ook een item die de spelers bezig houdt. Voor mij, en ik benadruk dat ik alleen maar supporter en liefhebber ben, is het vandaag Tim Zeller. Tot de 90ste minuut bleef Tim geloven in een goed resultaat en zag ik hem knokken om een doelpunt te maken of te forceren. Helaas werd zijn wilskracht niet beloond. Toch de titel van “de man van de wedstrijd”. Geloof me; het is een compliment.