Datum

16 februari 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Van Ciara naar Dennis en op naar Ellen. De monsterstormen teisteren ons land en laten menig speelschema van de KNVB in verwarring achter. Deze weken is het willekeur met de wedstrijden die wel of niet door gaan. Full Speed 2, 3 en de Veteranen afgekeurd,  Full Speed 4 en 5 waren vrij en Full Speed 6 en de Full Speed dames gingen door. De dames verloren jammerlijk met 5-0 en de mannen van Full Speed 6 speelden gelijk met 1-1.
De grote winnaar vandaag was het team van Full Speed 2. Zonder zelf te spelen kreeg de grootste concurrent er vandaag twee verliespunten bij. Full Speed 2 staat nu tien verliespunten voor op de nummer 2 en dat is in mijn beleving reden genoeg voor een trainer om uit te spreken dat zijn team kampioen wordt. Niets is minder waar. Trainer Willem weigert die uitspraak te doen. Dit tot grote ergernis van de reporter, maar respect is aanwezig, dus we blijven vrolijk afwachten totdat de trainer durft te uiten in iets waarin hij gelooft.
In het najaar van 2019 heb ik aangegeven dat ik per wedstrijd de man van de wedstrijd zou benoemen. Deze titel zou een klein beetje mee spelen in de nominatie van de speler van het jaar die ieder jaar op de gala avond bekend gemaakt wordt. De laatste twee wedstrijden heb ik verzuimd om deze prijs uit te reiken. Met terugwerkende kracht gaat dit nu toch plaats vinden. De wedstrijd tegen Slikkerveer. In mijn beleving was dat Patrick van Leeuwen. Mede door zijn prachtige pass wist Tim Zeller te scoren en mede door zijn onfortuinlijke blessure werd Patrick op een minder leuke manier in de schijnwerpers gezet, maar gelukkig wel genomineerd.
De wedstrijd tegen SEP is lastiger. Een matige wedstrijd die gelukkig wel gewonnen werd. Een scoreverloop die de fanatieke toeschouwers best wel wat angst ingeboezemd heeft Een achterstand en uiteindelijk toch winnen. Dankzij wie eigenlijk? Voor mij is het iemand die in dit geval onopvallend een stempel gedrukt heeft op de wedstrijd. De eer komt toe aan Tim Bosselaar. Vooral op aandringen van zijn medespeler Tomas.
Dan op naar de wedstrijd van vandaag. Een lastige wedstrijd tegen de knokploeg WIK. Een team die qua voetbal vergelijkbaar is met SEP. Veel strijd en “gewoon” op jacht naar een punt. Het was een bijzondere wedstrijd. Een 1ste helft waarin Full Speed duidelijk de betere ploeg was, maar heel lang tegen een 1-0 achterstand aan heeft moeten kijken. Diezelfde spelers van Full Speed hadden ook al naar het mooiste doelpunt van het seizoen moeten kijken. De spits van WIK scoorde een magistraal doelpunt en ik moet toegeven dat ik heb staan klappen voor het doelpunt. Magistraal!!
Maar goed, ondertussen stond Full Speed achter en moest de inhaalrace beginnen. Aldus geschiedde. Full Speed speelde één van haar beste eerste helften van het seizoen, maar goed spelen is geen garantie. gelukkig was “good old” Danny Hoogendoorn weer scherp en maakte hij de bevrijdende 1-1. Zo een doelpunt vlak voor rust is super belangrijk. Full Speed probeerde direct door te stoten, maar de scherpte ontbrak. Met een stand van 1-1 ging Full Speed de rust in en kon zij zich voorbereiden op een strijdvolle 2e helft met een monsterstorm in de rug. Dat zou een makkie moeten zijn als je weet hoe je om moet gaan met zo een storm. Full Speed heeft dat nog niet. Storm mee is leuk, maar je kunt daar nauwelijks op trainen. Een groot veldoverwicht in de 2e helft, maar eigenlijk geen grote kansen. Zelfs de inbreng van de drie aanvallend ingestelde spelers Inayat Wiegeraad, Donny van Oijen en Tim Bosselaar brachten niet het verschil. Wat wel het verschil bracht was de legendarische toespraak in de rust van assistent-trainer John van der Vliet. Deze toespraak werd door Lesley Dijksman goed in de oren geknoopt en in de laatste minuut omgezet in de uitvoering. Een corner werd in één keer, met behulp van de wind” in het doel gekruld. Gelukkig stond de scheidsrechter in één lijn met het doel en kon hij niets anders doen dan het doelpunt toekennen. De foto's bevestigen het gelijk van de scheidsrechter. Het werd toen 2-1 en natuurlijk gaf Full Speed deze voorsprong niet meer uit handen. Tegelijkertijd bewees John van der Vliet dat hij, met zijn vooruitziende blik, de enige genomineerde was voor de titel “Man van de wedstrijd”. En terecht overigens. John …. Gefeliciteerd.