Scheidsrechter

A.J. (Arjan) Verhoeve

Accommodatie

Onbekend

Een regenachtige dag vandaag. Veld 2 was afgekeurd en hierdoor konden twee teams bij Full Speed  niet voetballen. Hoe deden de andere teams het dan? De Dames verloren met 3-2 van ASW en lopen vooralsnog nog eventjes achter de feiten aan. De Veteranen waren vrij en Full Speed 5 en Full Speed 6 waren dus afgekeurd. Wie speelden er eigenlijk nog wel? Een kort verslag van de wedstrijden van Full Speed 3 en Full Speed 4. “een mooie wedstrijd, mooi tenue van de tegenstander, lastige scheidsrechter en een 0-8 eindstand”.

Ja, dan kom je vanzelf bij Full Speed 1 en Full Speed 2. Om 11:00 uur moesten de mannen van Full Speed 2 aantreden tegen RKDEO. Een groep gretige honden tegen een stel ervaren rotten. Gek dat het zo onvoorspelbaar is wat het eindresultaat wordt. Kijk naar Full Speed 3 met al haar ervarenheid. Die verliezen “gewoon” met 8-0. Deze fout zou Full Speed 2 vandaag niet maken. Het jonge team, onder aanvoering van een stel gedreven coaches, wist voldoende weerstand te bieden tegen de ervaren mannen van RKDEO. De eindstand was 1-0 in het voordeel van Full Speed 2 en zij gaan nu aan kop. Petje af voor die gasten. Wiens grootste aandeel zat hier nu in? Na afloop van de wedstrijd zat ik met een aantal spelers te praten en zij vonden toch allemaal dat hun aandeel toch behoorlijk groot was. Mijn conclusie is dat het grootste aandeel aanwezig was bij de assistent van de trainer. Wat een betrokkenheid, wat een passie, wat een gedrevenheid. Petje af heet dat.
Daarna Full Speed 1, twee uur stromende regen en toch een mooie dag voor Full Speed. Gelukkig maar. Al een aantal jaar wist Full Speed niet meer te winnen van ODB, maar vooraf was duidelijk dat die trend vandaag doorbroken zou worden. ODB is niet meer de ODB van voorheen en Full Speed is beter dan het Full Speed van voorheen. Na twee minuten was het al duidelijk. De 1-0 voorsprong werd door Lesley Dijksman gemaakt na een ingestudeerd moment. De 2-0 van Tim Zeller in de 11e minuut kwam daar vlak achteraan en dat was voor Full Speed het moment dat ze wisten dat ze niet zouden verliezen en voor ODB het moment dat ze wisten dat ze zouden gaan verliezen.
Die 11e minuut is overigens nog een twistpunt in de registratie van de doelpunten. Volgens de verslaggever was het duidelijk de 11e minuut, maar volgend de “jury” was de 11e minuut net 1,5 seconde verstreken. Ja, u leest het goed; 1,5 seconde.
Dan is de vraag “hoe reageer je daarop”. Een tijdje geleden meldde ik in mijn verslag dat het “iemand toewensen van een lelijke ziekte” een normale uitspraak was op het veld, maar vandaag was het niet anders.  Die melding van de verslaggever werd hem overigens niet in dank afgenomen. Ik zag vandaag zelfs dat er gespuugd werd naar een speler van Full Speed dor een speler van ODB en dat is in mijn beleving toch iets wat je niet moet doen. Je zet je zelf vreselijk voor paal en eigenlijk ook de rest van je vereniging zet je voor schut. Geen enkele vereniging zal dit gedrag namelijk goedkeuren.
Wetenschappelijk onderzoek heeft overigens ook nog aangetoond dat je van “spugen” naderhand vreemd gedrag gaat vertonen. Ik kom daar straks op terug. Ondertussen was het al 2-0 voor Full Speed en ging de wedstrijd gewoon verder. In de 2e helft was het strijdbeeld niet anders. Van ODB kan je veel zeggen, maar ik heb altijd behoorlijk respect voor hun strijdlust.
Helaas voor ODB mocht het vandaag niet baten. Een penalty van Lesley Dijksman betekende de 3-0 en het doorzettingsvermogen van Joey Donkers bepaalde de eindstand op 4-0. Zelfs een speler van ODB was onder de indruk van dit doelpunt, want hij kon het niet nalaten om een mooi en apart dansje te maken voor het doelpunt van Joey. Was dat die jongen van dat wetenschappelijk onderzoek? Overigens werd hem dat niet in dank afgenomen door zijn medespelers. Het was ook een vreemd dansje moet ik zeggen.
De man van de wedstrijd was voor mij Tim Zeller. Wat een doorzettingsvermogen heeft die gozer. Ondanks de vele “tikkies” die hij kreeg bleef hij normaal en zo goed mogelijk voetballen. Top.
Nog één dag genieten van deze overwinning en dan op naar de volgende competitiewedstrijd uit tegen Charlois. Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden.