Accommodatie

Onbekend

Zondag 1 december 2019. Een bijzondere dag. Vanzelfsprekend om verschillende redenen. Naast het feit dat december een feestmaand is, is het ook de maand dat Full Speed 1 en Full Speed 2 een grote kans maken om beide “herbstmeister” te worden.
Ook speelt nog dat volgende week zondag de “grote mannen”, ofwel  “De Veteranen”  weer garant zullen staan voor een feestje als Full Speed 1, 2, 3 en de Veteranen hun laatste thuiswedstrijd spelen van dit kalenderjaar. Hier moet je bij zijn. Naast een optreden van een bekende zanger, zal er ook een optreden zijn van een bekende “pole fitness artiest”.
Dit zijn de verwachtingen voor de komende week, maar hoe is het vandaag gelopen? De Veteranen speelden tegen één van de koplopers en zij moesten winnen om weer in de race te zijn voor een mogelijkheid om weer kampioen te worden. Het mocht niet zo zijn. De Veteranen verloren met 2-1.
Full Speed 3 heeft een lastig seizoen. Iets meer verliezen dan dat je wint doet pijn. Vandaag was Swift Boys de meerdere, maar het tij moet wel gaan keren, want anders wordt het vechten tegen de nacompetitie. Ondanks dat de mannen van Full Speed 3 iedere week met grote getale aanwezig zijn tijdens de training, wil het tijdens de wedstrijd maar niet lukken. Vreemd, maar een keihard feit.
Full Speed 2 is een zeer trotse koploper. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Laakkwartier het maximaal haalbare. 27 punten uit 9 wedstrijden. Na de wedstrijd tegen Laakkwartier 30 punten uit 10 wedstrijden. De stand zou bijna zeggen dat het team de niet te kloppen tegenstander is, maar tijdens een wedstrijd denk ik daar wel eens anders over. Full Speed 2 scoort op het juiste moment, maar gemakzucht en overschatting (vooral van jezelf) is een grote vijand van dit team. Misschien moet het doel zijn om eerst met de volledige te behalen punten de winter in te gaan. Daarna is het aan de spelers zelf wat ze willen. Maar, nog even voor de duidelijkheid, dit resultaat heeft een team van Full Speed nog nooit eerder bereikt, dus “petje af”.

De reis zette zich voort naar Stompwijk. Full Speed 1 moest spelen tegen de plaatselijke SV en de opdracht was duidelijk. Om “herbstmeister” te worden moet er gewonnen worden. De twee verloren wedstrijden hebben Full Speed weer even met beide benen op de grond gezet. Niet meer alleen koploper, maar nu samen met onze vrienden uit Rotterdam Zuid, c.q. Charlois.
Ik ben geen trainer en heb geen verstand van voetbal, maar ik denk wel te weten waarom Full Speed het af en toe moeilijk heeft tegen bepaalde tegenstanders. Ieder team wil namelijk winnen van de koploper. Ieder team loopt een stappie harder als dat team tegen de koploper speelt. Het klinkt misschien gek, maar Full Speed is niet gewend om bovenaan te staan. Full Speed is dus ook niet gewend  om tegenstanders te treffen die juist tegen Full Speed een stapje harder willen lopen. Nou, mannen, geloof me, dit seizoen gaat dat nog 16 keer gebeuren. Weet van te voren dat je de komende wedstrijddag een tegenstander gaat treffen die juist tegen jullie op het scherpst van de snede gaat spelen en juist van jullie wil winnen. Als het team daarvan doordrongen is, dan hoeft het team ook niet zo een 2e helft te spelen als het vandaag moest spelen. Daarover straks meer.

De wedstrijd begon en Full Speed probeerde haar eigen spel te spelen. Twee keer raken, in balbezit blijven en de kansen komen vanzelf. Die kansen kwamen ook. In het 1ste kwartier stonden Samet Mermer en Tim Zeller oog in oog met de keeper van Stompwijk, maar de goalie hield zijn doel keurig schoon. Je zag het aan de spelers van Stompwijk; zij wilden niet verliezen van Full Speed en die gemiste kansen van Full Speed gaven de spelers van Stompwijk extra kracht. Die extra kracht werd nog beloond ook, want vlak voor rust scoorde zij op een prachtige wijze de 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Full Speed stond nog verder dan met “beide benen op de grond”. Ik ben niet in de kleedkamer geweest in de rust, maar ik ben wel benieuwd wat trainer Frank te vertellen had. Full Speed kwam uit de kleedkamer met het besef dat er in de 2e helft slechts één doel, één opdracht was; WINNEN!!! Dat was mooi om te zien. Bijna drie kwartier lang was Full Speed de meerdere van Stompwijk, maar de meerdere zijn wil niet altijd zeggen dat je de meerdere wordt. Door de mannen van Full Speed werd keihard gewerkt. Full Speed kreeg veel kansen, maar het bevrijdende doelpunt bleef uit. Tien minuten na rust kreeg Full Speed een penalty en een eventuele gelijkmaker zou mooi passen in het strijdplan van Full Speed voor de 2e helft. Helaas miste Full Speed de penalty en begon de opdracht voor Full Speed opnieuw. Tien minuten later was het wel feest voor Full Speed. Een schot van Lesley Dijksman belandde in het doel en stond het 1-1. Full Speed kreeg meer kracht en Stompwijk werd onzekerder. Bryan van den Bergh was ondertussen ingevallen.
Full Speed kreeg behoorlijk wat kansen, maar het doelpunt bleef maar uit. In de 87ste minuut werd het harde werken beloond. Rida Aarab kopte de mooie voorzet van Leon Bekenes prachtig in en stond de terechte 2-1 voorsprong op het scorebord. Dit was tevens de eindstand, want er gebeurde niet veel meer . Oh ja, Rida kreeg kramp van al dat harde werken en Volkan Imeci mocht invallen. "Petje af" voor de 2e helft, dat moet wat kracht gekost hebben.
Drie punten er bij en nog steeds trotse koploper. De “man van de wedstrijd”. De titel van dit verslag gaf het al een beetje aan. De oudste man op het veld gaf het goede voorbeeld. Man van de wedstrijd is Tomas Sihombing. Van mij krijgt hij een 9,5 en het was een 10 geweest als “de panna” in het strafschopgebied van Stompwijk in de 86ste minuut gelukt was. Proficiat.
Hier onder nog wat foto’s van onze fotograaf, daarvoor onze dank.