Datum

24 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Tot aan Kerstmis speelt Full Speed 1 nog vier wedstrijden. Je staat bovenaan en die vier tegenstanders zijn allemaal tegenstanders uit het zogenaamde “rechter rijtje”. Dat zou logischerwijs alleen maar punten op moeten leveren. Daarnaast had Full Speed 1 nog de mazzel dat de directe concurrenten in de komende vier weken tegen elkaar moeten spelen. Een simpele rekensom die ik zelf maakte betekende dat Full Speed 1 met Kerstmis “Herbstmeister” is met minimaal een voorsprong van vijf punten op de directe concurrenten. Niets is minder waar.

De dag begon met de kraker van de veteranen van Full Speed tegen de veteranen van VOC. Na het glorieuze kampioenschap in mei 2019 hadden de mannen een beetje moeite om weer in het ritme te komen. Het ritme komt er weer aan. Een dikke overwinning op VOC met maar liefst 10-1 geeft de mannen weer het zelfvertrouwen om de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen in te gaan. Uit tegen de nummer 1 RKDEO en daarna uit tegen de nummer 2 MSV’71. Ik voorspel een naderend kampioenschap. Op 8 december krijgt iedereen daar al een voorproefje van.

De dag werd vervolgd met de wedstrijd van de mannen van Full Speed 2 tegen Oliveo. Full Speed 2 is geniaal bezig en voorafgaand aan de wedstrijd hadden zij 24 punten uit 8 wedstrijden. Periodekampioen, koploper en de ploeg die verslagen moet worden. Gelukkig heeft Full Speed 2 een zeer bekwame grensrechter die op het juiste moment de juiste beslissing neemt. Full Speed 2 had het lastig en verdiende eigenlijk niet om te winnen. Toch gebeurde het onmogelijke, want een paar minuten voor tijd scoorde Eric van Dam de winnende treffer. 27 punten uit 9 wedstrijden. Een compliment en een applaus is op zijn plaats.

De mannen van Full Speed 3 hadden vandaag een “makkie”. De tegenstander heette CWO en die hadden maar “nul” punten uit zes wedstrijden. Na de wedstrijd had CWO drie punten en ze hadden in deze wedstrijd meer gescoord dan in het gehele seizoen. Met de staart tussen de benen droop Full Speed 3 af.

Om 14:00 uur begonnen de grote mannen. Vlekkeloos begon de wedstrijd niet. In de warming up gaven maar liefst drie spelers aan dat ze met klachten kampten. Een hamstring, een hoofd en een lies zorgden er voor dat trainer Frank wat kopzorgen had. Die zorgen werden nog erger toen trainer Frank ook nog geconfronteerd werd met een doodzieke speler die in zijn geheel niet kon spelen. Hier krijg je dus mee te maken als trainer als je bovenaan staat en de gedoodverfde kampioen bent. Eigenlijk alleen maar tegenslagen. De wedstrijd zelf was voor de Full Speed supporter niet leuk. Een tegenstander die met minimaal een punt naar huis wil gaan en daarvoor het randje op zoekt. Full Speed die daar niet goed mee om ging en daardoor onnodige gele kaarten in ontvangst mocht nemen en een scheidsrechter die “de wedstrijd van zijn leven floot”. Dat begon al aan het begin van de wedstrijd. De scheidsrechter heeft om precies te zijn 12 minuten bij Full Speed in de kleedkamer staat oreren om uit te leggen dat de wedstrijd zou beginnen met één minuut "niet voetballen" om te protesteren tegen racisme in het voetbal. Een prima voorstel, maar dat werkt alleen als je diezelfde toespraak ook in de kleedkamer van de tegenstander zou doen. Nee dus, dat was niet gebeurd. De wedstrijd begon dus opmerkelijk, omdat HOVDJSRC gelijk volop in de aanval ging, terwijl Full Speed "een minuut stilte" hield.
Uiteindelijk trok Full Speed aan het kortste eind en kreeg het enkele minuten voor tijd “de kous op de kop”. Een uitval, een doelpunt en een achterstand. Deze achterstand werd niet meer goed gemaakt en hierdoor staat Full Speed niet meer ongenaakbaar bovenaan. Drie punten uit de laatste drie wedstrijden is niet goed. Ja, periodekampioen is een mooie prijs, maar tegelijkertijd de meest listige prijs die er is. De tegenstanders zijn super gemotiveerd en het gevaar van “we zijn er wel” ligt behoorlijk op de loer. Ik hoop dat deze dag een leerzame dag wordt, want een volgende misstap is zeer ongewenst. Uiteindelijk werd het 1-0 voor HOVDJSCR en gezien de strijd op het veld was het niet eens onverdiend. Wel pijnlijk.
Man van de wedstrijd. Vandaag een zeer lastige opgave voor iemand die supporter is van Full Speed 1 en tegelijkertijd datzelfde team ziet verliezen. Een wedstrijd verliezen is niet erg, maar deze nederlaag boezemt bij mij angst in. Vandaag zijn er twee mannen van de wedstrijd. Patrick van Leeuwen en Leon Bekenes. Beide in de voorbereiding c.q. warming up gehavend, maar beide toch 100% bereid om alles te geven in deze wedstrijd. Petje af, heet dat.