13 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 13 oktober 2019.

Full Speed is dit seizoen goed bezig. Op zondagochtend staat zowel het 1ste als het 2e elftal fier aan kop met negen punten uit drie wedstrijden. Bekend is dat de 4e competitiewedstrijd altijd een zeer belangrijke is. Veelal is die 4e wedstrijd een bepalende wedstrijd. Behoor je tot de “top”, moet je in de achtervolging of wordt het een lastig seizoen?
Voor Full Speed 2 was die 4e wedstrijd de wedstrijd tegen SEP 2. In mei speelde SEP 2 ook al tegen Full Speed, het was toen alleen het 3e elftal van Full Speed in de legendarische wedstrijd in de nacompetitie. Met een ruststand van 4-1 in het voordeel van SEP, draaide Full Speed 3 de wedstrijd in de 2e helft om in een overwinning van 5-4. De grote matchwinner was toen Milan Sakkee. Hij scoorde in de 99ste minuut met de beslissende treffer en het 3e elftal was een ronde verder in de nacompetitie. Die beslissende treffer van Milan in die wedstrijd in mei was SEP niet vergeten en er moest nog een rekening vereffend worden. Dat gebeurde al vroeg in de 1ste helft. Uit het niets gaf een speler van SEP een kopstoot aan Milan en dat leverde die speler gelukkig ook een rode kaart op. Je vraagt je af waarom zo iemand dat doet, maar ongetwijfeld zal hij, naast een lange schorsing, een zakje met Pokémon stickers verdiend hebben. De wedstrijd was hiermee ook direct gespeeld en SEP kreeg nagenoeg geen enkele kans meer. Full Speed kreeg er veel, maar als je die niet benut, dan maak je je het zelf ook nog moeilijk. Gelukkig was Milan er weer en hij benutte, met een prachtige kopbal, de wedstrijd en bepaalde vlak na rust de eindstand van 1-0.
Hoe zit het eigenlijk met de onderlinge strijd tussen Full Speed 2 en Full Speed 3? Vorig jaar was Full Speed 3 de winnaar, maar dit seizoen gaat het vermoedelijk anders worden. Ik hoop dat deze tussenstand de mannen van Full Speed 3 een beetje op scherp zet.

-8

Omdat zowel de Veteranen als Full Speed 3 af was gekeurd, verhuizen we direct naar de wedstrijd van Full Speed 1. Met de wedstrijd van vorig seizoen nog in ons geheugen, ging Full Speed toch een beetje bezorgd naar Rotterdam Zuid toe. Full Speed haalde vorig seizoen onverdiend een punt weg bij Charlois. Hoe zou dat vandaag zijn? Met een nagenoeg fitte selectie en een kersverse verzorger verhuisden de mannen van Full Speed van Delft naar Rotterdam. Ja, U leest het goed, een kersverse verzorger. Vandaag het debuut van Paul van de Sande als nieuwe verzorger van Full Speed. TOP en dank je wel. Zelfs voor een verzorger is een debuut moeilijk. Na de wedstrijd bekende hij dat hij, op de bank zittend, intens mee leeft met het verloop van de wedstrijd. Dat is mooi. Overigens geen excuus om de verslaggever voorafgaand aan de wedstrijd te bellen met de mededeling dat je wat vergeten bent. Dit wordt natuurlijk heel lang tegen je gebruikt. Hoe was de wedstrijd eigenlijk?
Full Speed begon furieus. In de 1ste minuut, volgens de verslaggever, scoorde Full Speed een prachtig doelpunt via Lesley Dijksman. Ik zeg bewust de 1ste minuut, maar daar zal de tijdwaarneming het vast niet mee eens zijn. In de, volgens mij, 11e minuut scoorde Rida Aarab de 2-0 en na een half uur stond het via Bryan van den Bergh zelfs al 3-0. Een ongekende weelde voor Full Speed en het was nog terecht ook. Toch sloop er wat gemakzucht in bij Full Speed en zodoende was het Charlois die vlak voor de rust nog scoorde. Dat gemakzucht bij het Nederlands Elftal plaats vindt is prima, maar bij Full Speed? No way!!
De 2e helft was een bijzondere 2e helft. Een hoop strijd, een hoop onsportief gedrag, een hoop gele kaarten en gelukkig voor Full Speed een goede afloop. Het had anders kunnen zijn. Charlois maakte nog de 3-2 en werd het ook nog eventjes billenknijpen. Petje af voor de verdedigers met hun onverzettelijkheid en het bewaren van de rust. Ondertussen was Joey Donkers ingevallen. Danny Hoogendoorn en Volkan Imeci ook, maar het was Joey die het verschil maakte. Hij kreeg een paar ongekende beuken en scoorde ook nog eens de 4-2 die eveneens de eindstand hiermee bepaalde. Ook al speelde Joey slechts een klein half uur, zijn manier van spelen vind ik altijd mooi. Hiermee is hij voor mij de man van de wedstrijd. Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel de wedstrijd tegen REMO. Voorafgaand aan de wedstrijd mag Danny Hoogendoorn op de foto. Het zal een pracht dag worden.
Hieronder nog een paar foto's van vandaag.