Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Vandaag speelde Full Speed voor de 37ste keer in haar geschiedenis tegen Concordia. Er is maar één vereniging waartegen Full Speed vaker een officiële wedstrijd gespeeld heeft. Welke vereniging is dat eigenlijk? Deze vraag zal bij het volgende jubileum van Full Speed in 2024 gesteld worden bij de quiz der quizzen. Bereid je maar voor.
Een gehavend Full Speed. Maar liefst acht (in mijn ogen) potentiele basisspelers zijn geblesseerd of afwezig. Op alfabetische volgorde zijn dat Keesy, Lesley, Sander, Tim, Tim, Pierre, Valentijn en Wessel. Hoe ga je dan zo een wedstrijd aan? “Good old” George Thoen werd uit het museum gehaald en “good old” Rick de Vroom werd op de antiekmarkt terug gevonden. Geweldig dat deze mannen bereid zijn om Full Speed te helpen, terwijl ze zelf al jaren in Full Speed 3 actief zijn en nauwelijks trainen en niet altijd spelen. Complimenten voor deze coryfeeën. Ook trainer Frank was vandaag niet bij de aanvang van de wedstrijd aanwezig. De minuut stilte werd door beide teams respectvol beleefd.
Concordia; oprecht bedankt.

De wedstrijd zelf. Full Speed, met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar en 2 maanden tegen Concordia met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 6 maanden. Ofwel; een fris spelend Concordia tegen een geroutineerd Full Speed. Complimenten voor Concordia die op mij over kwam als een gretige ambitieuze ploeg die in de toekomst nog leuke successen zal gaan behalen.

Gelukkig betekent routine ook dat je successen wil behalen, maar dan op een doordachte manier. Laat de tegenstander lekker komen en benut de mogelijkheden die je krijgt. Na een kwartier aanvallen van Concordia kreeg Full Speed iets meer grip op het spel en golfde het spel op en neer. Enkele basisspelers werden flink gemist en de consequentie daarvan was dat Full Speed nauwelijks kansen kreeg. Concordia eigenlijk ook niet en dat had tot gevolg dat de strijd afspeelde tussen de twee strafschopgebieden. Toch kwam Concordia op voorsprong en gezien de gretigheid van Concordia leek het er op dat deze achterstand niet eenvoudig te pareren was. Ik had het mooi mis, want de mooie assist van Danny Hoogendoorn, werd door Bryan van den Bergh omgetoverd in een gelijke stand. Deze 1-1 stand was eveneens de ruststand.

Na de rust bleef er niets meer over van de “voorspelbare” strijd die er voor rust uitgevochten werd. In de 9e minuut van de 2e helft kreeg Danny Hoogendoorn een rode kaart en Concordia een penalty. Een zware straf voor een kleine overtreding. Ongetwijfeld volgens de regels, maar nog steeds een zware straf voor een kleine overtreding. Concordia benutte de penalty en stonden zij met 2-1 voor tegen Full Speed die nog maar tien spelers op het veld had staan. Op dat moment kreeg de routine een boost en de jeugdige gretigheid een leermoment voorgeschoteld. Full Speed werd namelijk beter en Concordia wist zich geen raad met de gretigheid die Full Speed op de mat legde. Een prachtige corner van Donny van Oijen werd door Leon Bekenes keurig ingekopt en de stand was weer gelijk.

Diezelfde Donny werd tien minuten later in het strafschopgebied gevloerd en hij mocht zelf de penalty nemen. De 2-1 achterstand werd door tien man omgezet in een 3-2 voorsprong.

Het publiek stond perplex en de luidruchtige “hopsa hopsa tralala” supporters werden afgelost door de eveneens luidruchtige “rood wit zijn de kleuren” supporters. Nog een kwartier te gaan en Concordia kon niets anders doen dan alles op alles spelen. Om het verhaal niet te lang te maken hierbij het resultaat. Concordia scoorde in de 96ste minuut de gelijkmaker. Toch een beetje balend Full Speed en toch een beetje blij Concordia. Uiteindelijk had iedereen wel vrede met de uitslag.
Volgende week een vrij weekend en ik hoop dat dat voor de blessuregevallen goed is. Daarna uit naar COAL.