2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Zondag 13 maart 2022 gaat qua weersomstandigheden de geschiedenis in als één van de lekkerste dagen van deze winter. Niet normaal dat je gewoon een verbrande neus kan krijgen op een winterse dag.

De dag begon met de kraker tussen de veteranen van Full Speed tegen de veteranen van DHC. Een heuse stadsderby. Om 10 uur in de ochtend de aftrap. Een behoorlijke verzameling publiek en een charismatische scheidsrechter van niveau. Het was een gelijk opgaande strijd en het was DHC die in de 1ste helft twee keer scoorde. Eén keer in eigen doel en daarna kreeg DHC nog een penalty. Het was zeker geen thuisfluiter die scheidsrechter. Ruststand dus 1-1 en in de 2e helft was het wederom een gelijk opgaande strijd. Twee penalty’s, wat nou geen thuisfluiter, werden benut door Jeffrey Selderijk en de veteranen van Full Speed gingen met een 3-1 overwinning op weg naar een stapel kratten bier.

Om 12:00 weer een stadsderby en nu was het Full Speed 3 tegen Delft 2. Vooraf werd er van uit gegaan dat het minimaal 0-8 zou gaan worden. Full Speed 3 had dit jaar nog niet gewonnen en Delft 2 stond nagenoeg bovenaan. Dan zie je wat een echte derby en pijnlijke negatieve uitgangspunten kan doen met een team. Uiteindelijk was het Full Speed 3 die aan het langste eind trok en ook met een 3-1 overwinning richting de stapel kratten bier ging. Opmerkelijk detail was dat aanvoerder en beste speler van het team Jeffrey Gouw niet aanwezig was, dus van die 1ste overwinning heeft hij helaas niet kunnen proeven.

Om 14:00 uur weer een derby en nu de derby tussen Full Speed en RKDEO. Vooraf was Full Speed redelijk vol zelfvertrouwen. RKDEO heeft één verliespunt meer, dus dat moet “theoretisch” te doen zijn. De week er voor had de trainingsstaf RKDEO geobserveerd en daar waren wat zwakke schakels ontdekt.

Die zwakke schakels stonden vermoedelijk nu wissel, want ik heb de gehele wedstrijd moeten zien en er is mij niet één zwakke schakel opgevallen. Ik zag een ontketent RKDEO en een Full Speed die daardoor zijn draai en ritme maar niet kon vinden.

De 1ste helft ging het nog wel. RKDEO speelde goed en Reinder Pul kon Full Speed behoeden voor een grotere achterstand dan de 1-0 ruststand die nu op het bord stond.  Full Speed kreeg zelfs een paar behoorlijke kansen, maar stond de keeper of de doellat in de weg.

De 2e helft ging het te hard. Al snel 0-2, 0-3 en 0-4. Donny van Oijen redde de eer met zijn doelpunt en even ontstond er wat hoop op een wederopstanding van Full Speed. Helaas werd het 1-5 en 1-6 en het had zelfs pijnlijker kunnen zijn. Dit is een harde klap want dit heet in de volksmond een “pak slaag”.

Waren er wel wat positieve dingen vandaag? Jawel; de rentree van Samet Mermer die sinds 21 november niet voor het 1ste team uitgekomen was, Michael Bogers die zijn 1ste “cap” van dit seizoen mocht maken en de prachtige foto’s van onze hoffotograaf.

Full Speed heeft vier dagen om deze oorwassing te verwerken, want donderdag 17 maart komt FC IJsselmonde op bezoek.

Een lekker klusje voor trainer Frank om de boel weer scherp te krijgen voor aanstaande donderdag, maar ik heb daar alle vertrouwen in.