Het wordt tijd voor de ommekeer! - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Het wordt tijd voor de ommekeer!

Het wordt tijd voor de ommekeer!

Berkel 1

3 - 1

Full Speed 1

Competitie

2e klasse E

Datum

11 februari 2023 14:30

Scheidsrechter

R.M. Steenbergen

Accommodatie

Sportpark Het Hoge Land
Het Hoge Land 25
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5114795

De mooie zaterdag begon weer als vanouds. Een grote drukte op het complex en allemaal blije gezichten van kinderen die aan het voetballen zijn en van ouders die aan het genieten zijn. Op ieder veld zie je wel een paar kinderen lopen waarvan men nu al zegt “die speelt over een paar jaar in het 1ste elftal”. Of het nu bij de JO13 is of bij de Ukken. Maar ja, “over een paar jaar” duurt nog lang. We moeten het nu doen met de mannen die nu in de selectie lopen. Dat zijn de mannen van het 1ste en 2e elftal.

Full Speed 2 mocht afreizen naar DHL. De oude buurman van de Brasserskade. Full Speed 2 sleepte daar mooi een puntje weg en gelukkig presteren ze nu beter dan voor het trainingskamp. Je zou wel kunnen zeggen dat het trainingskamp voor Full Speed 2 goed gewerkt heeft.

Het 2e elftal is ook een team waar nog heel veel groei mogelijk is. De helft van het team is nog junior, dus daar gaan we nog meer van genieten de komende jaren. Mark my words!

In de middag mocht ik op mijn stalen ros afreizen naar Berkel en Rodenrijs. De uitwedstrijd tegen Berkel. In de heenwedstrijd werd er in de laatste minuut van de wedstrijd stiekem gewonnen van Berkel. Een gemene 1-0 was het. Dat was nog in de fase van de competitie dat Full Speed onoverwinnelijk leek. Dat na de wedstrijd een groep spelers een foto maakte in de kleedkamer van een juichende groep vrienden.

We hebben al een tijdje zo een foto niet meer gezien en dat is pijnlijk. Pijnlijk voor de spelers, pijnlijk voor de trainer, pijnlijk voor de staf, pijnlijk voor de supporters en pijnlijk voor de vereniging.
Wat is er toch gebeurd? Zoals al eerder vermeld is, is het emmertje geluk wat iedere vereniging heeft vermoedelijk al benut in de 1ste vijf wedstrijden van deze competitie. Dat zag je vandaag ook. Donny van Oijen staat na 10 minuten alleen voor de keeper en hij schiet de bal net naast. Een paar tellen later balverlies en het staat 1-0 voor Berkel. Is dat pech, is dat scherpte, is dat vorm? Vermoedelijk een combinatie van dit alles, maar dat veranderde op dat moment niets aan de stand. Sterker nog; er kwamen nog twee persoonlijke fouten bij en toen stond het 3-0 voor Berkel.

Wat moet je als je met de rust een 3-0 achterstand hebt? Er mochten er wel vijf gewisseld worden. Misschien wilden er wel vijf spelers gewisseld worden. Dat zijn de geheimen van de kleedkamer, maar van mezelf weet ik ook wel dat een pijntje veel heftiger is als je 3-0 achter staat dan als je een 3-0 voorsprong hebt. Wat er niet moet gebeuren is mopperen of schelden op elkaar en zeker niet met krachttermen, want dan ga je niet snel meer een wedstrijd winnen.

De 2e helft kroop Full Speed qua werklust uit zijn schulp en werd het toch weer een beetje een wedstrijd. Berkel verzwakte en Full Speed rook zijn kans. Lesley Dijksman maakte de 3-1 en nieuwe wissels gaven weer wat “elan” aan de strijdlust. Als de 3-2 gemaakt wordt, dan wordt het nog 3-3 dachten de trouwe supporters. Helaas werd het geen 3-2 dus de eindstand was door Lesley al bepaald.

Over drie weken pas weer een competitiewedstrijd en dan gelijk “The Old Firm”. De sportieve clash tussen twee oude buren. De wedstrijd Full Speed – Concordia.

Ik kijk er naar uit, maar ook weer niet. Ik ben er namelijk niet bij.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!